Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Απολύσεις στο δημόσιο. Πρώτος στόχος της Τρόικας και της συγκυβέρνησης οι εφοριακοί.

Σύμφωνα  με δημοσίευμα  στον  κυριακάτικο τύπο, στους πρώτους στόχους των απολύσεων στο Δημόσιο  θα είναι οι εφοριακοί υπάλληλοι. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει πως η Τρόικα επιτάσσει τη μείωση του αριθμού των υπαλλήλων του δημοσίου κατά 150.000 υπαλλήλους σε ορίζονται τριετίας, κάτι που βεβαίως είναι ήδη γνωστό. Για να γίνει αυτό η Τρόικα θα προσπαθήσει να επιβάλλει στους υπηρέτες της  το κλείσιμο όχι μόνο διάφορων οργανισμών του ευρύτερου δημοσίου τομέα  αλλά και νευραλγικών υπηρεσιών του στενού δημόσιο τομέα. 

Οι πρώτες από τις υπηρεσίες που θα κλείσουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα αλλά και με όσα ήδη βλέπουμε,  είναι οι διάφορες εφορίες και άλλες οικονομικές υπηρεσίες  ανά την Ελλάδα. Έπονται σχολεία, αστυνομικά τμήματα, νοσοκομεία κλπ. 

Η Τρόικα θέλει να επιβάλλει την οριστική απόλυση των υπαλλήλων όσων υπηρεσιών θα κλείσουν. Δηλαδή για παράδειγμα αν σε ένα νομό σήμερα λειτουργούν δύο εφορίες (Α΄ και Β΄) με την κατάργηση της Β΄ ΔΟΥ καταργούνται οι οργανικές της θέσεις και οι υπάλληλοί της απολύονται, σύμφωνα με το πολύ κακό  σενάριο. Σύμφωνα με το λιγότερο κακό θα απολυθούν οι υπάλληλοι που περισσεύουν κατόπιν αξιολόγησης (βλέπε σχετική μας προγενέστερη ανάρτηση εδώ).  Βέβαια ο "κύριος" Ρέππας μας έχει πει να μην ανησυχούμε, δεν θα γίνουν απολύσεις (!!!).

Μετά και από αυτό βλέπουμε πως η Τρόικα και οι πρόθυμοι συνεταίροι  της είναι αποφασισμένοι για όλα. Πρέπει να γνωρίζουν όμως ότι και εμείς είμαστε το ίδιο αποφασισμένοι.

Η ανατροπή τους είναι πλέον μονόδρομος αν θέλουμε να επιβιώσουμε εμείς και τα παιδιά μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου