Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Διαγωνισμός παρωδία. Επεισόδιο 2ο.


Αναρτήθηκαν σήμερα Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στο εσωτερικό δίκτυο των ΔΟΥ, τα αποτελέσματα των "εξετάσεων"  για τους ελεγκτές βεβαίωσης και είσπραξης. 
Από τους 250 περίπου υποψήφιους ελεγκτές, τη βάση κατάφεραν να περάσουν περίπου οι 235, λίγοι "απέτυχαν".
Δύο εξηγήσεις μπορεί να υπάρχουν.
Η πρώτη αναφέρεται στην ποιότητα των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών. Με τέτοια τρομερά ποσοστά επιτυχίας καταρρέει ο μύθος που καλλιέργησε το Υπουργείο μας ότι οι υπάλληλοι είναι οι υπεύθυνοι για τη φοροδιαφυγή στη χώρα μας και συνεπώς ο λόγος συνέχισης της διαδικασίας επιλογής ελεγκτών δεν υφίσταται. Αφού οι υπάλληλοι είναι ικανοί, ποιος ο λόγος αλλαγής των εργασιακών σχέσεων, ποιος ο λόγος για τόσες αντιδικίες, ποιος ο λόγος για τις χειροπέδες, ποιος ο λόγος για όλα όσα προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, ποιος ο λόγος δημιουργίας ενός νέου ¨σώματος¨ελεγκτών, γιατί δεν μπορούν να λειτουργήσουν εντός των ΔΟΥ;

Η δεύτερη εξήγηση αναφέρεται στην απεγνωσμένη προσπάθεια της ηγεσίας του Υπουργείου μας για προσέλκυση υποψηφίων, προκειμένου η διαδικασία επιλογής να μην καταλήξει ένα ακόμη φιάσκο. Ας σκεφτούμε να έπιαναν τη βάση μόνο το 50% των υποψηφίων, δηλαδή περίπου 100-120 άτομα, σε σύνολο 1000 περίπου θέσεων. Η διαδικασία σε μια τέτοια περίπτωση θα κλονιζόταν και θα τιθόταν εν αμφιβόλω η ίδια η ικανότητα του Υπουργείου για την ολοκλήρωσή της.
Όσο δε για τους "αποτυχόντες". Η απάντηση είναι απλή: Έπρεπε να υπάρχουν και τέτοιοι, σε μικρό όμως ποσοστό.

Ο κάθε ένας μας μπορεί φυσικά να βγάλει και τα δικά του συμπεράσματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου