Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ενημέρωση από το συνάδελφο Μάκη Γεροντίδη αναφορικά στις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ – ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Το μνημονιακό πολιτικό προσωπικό αποκάλυψε αυτή την περίοδο ότι προκειμένου να επιβάλλουν στην κοινωνία τα συμφέροντα των τραπεζιτών, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των καπιτα-ληστών, είναι ικανοί ….. να πουλήσουν και τη μάνα τους! Το μνημόνιο 2 που ψήφισε η πραξικοπηματική βουλή θα είναι το τελευταίο, όχι γιατί θα μας βγάλει από την κρίση, αλλά πολύ απλά γιατί δεν θα χρειαστεί τρίτο. Το μνημόνιο αυτό είναι η χαριστική βολή για τους εργαζόμενους. Οδηγεί σε αφρικανοποίηση τη χώρα, σε ένα κομμάτι γης στην Ευρώπη, που ποτέ δεν πρόκειται να βγει από την κρίση για πολλές επόμενες γενιές. Επισημοποιήθηκε η ληστεία όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών, η διάλυση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου, η δέσμευση ολόκληρης της χώρας με το Αγγλικό δίκαιο. Η αποικιοκρατία είναι γεγονός!
Απέναντι στους κατάπτυστους προδότες  του λαού μας, οι εργαζόμενοι έδωσαν επί τρεις μέρες  ηρωικές  μάχες, με τη 48ωρη απεργία και τις μεγαλειώδης για ακόμη μία φορά διαδηλώσεις. Το όριο καταστολής, οργανωμένης προβοκάτσιας και η υπέρβαση κάθε έννοιας μιντιακής δικτατορίας, δεν μπορούν να κρύψουν τη γύμνια τους. Οι αυταπάτες έχουν εδώ και καιρό πάψει να υπάρχουν. Η Πρωτοβουλία Αγώνα Ενάντια στα Μέτρα στα Γιαννιτσά δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις επί τρεις μέρες, με συμμετοχή στην απεργία, μοίρασμα προκηρύξεων, αφίσες και κάλεσμα την Κυριακή πρωί στην πλατεία ΕΠΟΝ, όπου παρά τη συνεχή βροχή και κρύο, δεκάδες συμπολίτες μας παραβρέθηκαν για να μεταφέρουμε και στην πόλη μας, την εικόνα αντίστασης του λαού μας που επικράτησε σε όλη τη χώρα.
ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την τελική πτώση της διαλυμένης ήδη δικτατορικής κυβέρνησης των τραπεζιτών και φασιστών. Καλούμε τους εργαζόμενους σε παλαϊκό - πανεργατικό ξεσηκωμό με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, δημιουργία επιτροπών αγώνα και κλιμάκωση με απεργίες διαρκείας, καταλήψεις, διαδηλώσεις για να στείλουμε στα τσακίδια τα μνημόνια, τους ντόπιους και διεθνείς εκβιαστές – τοκογλύφους.

       

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.2.2012
ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου