Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Διαγωνισμός ελεγκτών. Επιστολή του συναδέλφου Μάκη Γεροντίδη από το Σύλλογο Εφοριακών Ημαθίας Πέλλας.



O ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ
  ΤΑ ΟΧΤΑΜΗΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
                 ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΗΣ-ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
    Είναι περισσότερο προφανές από ποτέ ότι η επίθεση πού έχουν εξαπολύσει Κυβέρνηση-Ε.Ε-Δ.Ν.Τ.έχει στόχο το μόνιμο και οριστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών με κάθε εργασιακό-κοινωνικό δικαίωμα, σε οποιαδήποτε τομέα-κλάδο-υπηρεσία. Η συγκυβέρνηση του  μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑΟΣ είναι αποφασισμένη να υποθηκεύσει τις ζωές μας για τουλάχιστον 10 χρόνια, με τη νέα δανειακή σύμβαση.
       Στα πλαίσια της «αναδιοργάνωσης» των δημόσιων υπηρεσιών, επιχειρείται μέσω της «αξιολόγησης» από Γάλλους ειδικούς-αφού η εφεδρεία δεν έφερε τα αναμενόμενα για τη τρόικα αποτελέσματα- η απόλυση 150.000 δημόσιων υπαλλήλων. Στο χώρο μας έχει ξεκινήσει η διαδικασία διάλυσης των Δ.Ο.Υ. η εκχώρηση αντικειμένων στις εισπρακτικές-ελεγκτικές εταιρίες, ενώ ετοιμάζεται  να δοθεί η χαριστική βολή με τη δημιουργία 2.335 “πιστοποιημένων” ελεγκτών βεβαίωσης με βάση τον ν.3943/2011.Μέ την δημιουργία αυτού του ξεχωριστού ελεγκτικού μηχανισμού, η συγκυβέρνηση έρχεται:

1. Nα χρυσώσει το χάπι του ελέγχου, όταν ή υποκατάσταση των ελεγκτικών διαδικασιών, από τα φορολογικά πιστοποιητικά, πού θα χορηγούνται από ορκωτούς λογιστές και ελεγκτικές  εταιρίες, αποτελεί βασική κατεύθυνση του στρατηγικού σχεδίου 2011-2015 για την φορολογική διοίκηση.
2. Να  «ανεβάσει»  για άλλη μια  φορά  το  χιλιοπαιγμένο  έργο «της πάταξης της φοροδιαφυγής» προσπαθώντας να μας πείσει ότι αυτό είναι θέμα μηχανισμού, όταν έχουμε καταλάβει πολύ καλά τόσα χρόνια, ότι η ύπαρξη ή όχι της φοροδιαφυγής, είναι πολιτική & οικονομική επιλογή, όλων αυτών  πού  βρίσκονται στα υπουργεία & των αφεντικών τους πού  υπαγορεύουν τους νόμους. Η διαφθορά και η σαπίλα προστατεύεται με το νόμο 3842/10 πού δίνει τη δυνατότητα σε όσους είναι φορολογικά υπόχρεοι στη Ελλάδα και έχουν καταθέσεις σε οποιαδήποτε ξένη τράπεζα, να ξεπλύνουν χρήμα καταβάλλοντας φόρο 8%.Η διαφθορά και η σαπίλα υπάρχει στο νόμο 3943/11 πού απαλλάσσει τις ΟΦΣΟΡ εταιρίες από το φόρο ακινήτων. Η αδικία βρίσκεται στη καθημερινότητα των απλών εργαζόμενων πού πληρώνουν φόρο για μισθό 360 ευρώ και χαράτσια, ενώ η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να χαμηλώσει και άλλο τους φορολογικούς συντελεστές από το 20% στο 15% για τις εταιρίες.
3. Να δημιουργήσει μια αυταπάτη «σωτηρίας» διάρκειας μόλις 8 μηνών, για να οδηγήσει και πάλι στην«επαναξιολόγηση»και πάλι στα συμβόλαια αποδοτικότητας-εργασιακής εξόντωσης. Η αξιολόγηση και η «αποτελεσματικότητα» είναι η «καραμέλα» για να πετύχουν την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και να νομιμοποιήσουν τελικά τις απολύσεις πού θέλουν να κάνουν. Η ατομική διαπραγμάτευση, τους προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες και τους ανοίγει το δρόμο για να το πετύχουν
4. Να επιβάλλει το διαχωρισμό μεταξύ μας και να δημιουργήσει τη ψευδαίσθηση ότι οι «αποδοτικοί» και οι «άξιοι» θα σωθούν από τον εργασιακό μεσαίωνα πού προωθούν. Αν δεχτούμε την «αποδοτικότητα» τότε μπαίνουμε σε ένα αγώνα δρόμου για το ποιος είναι αποδοτικότερος μπροστά στον  προιστάμενο-μάνατζερ πού θα μπορεί να εισηγείται την απόλυση μας. Τα κριτήρια και τα προσόντα της «αποδοτικότητας» δεν θα είναι παρά μόνο τα μέσα για να περάσει η διάσπαση και ο διαχωρισμός μεταξύ μας, για να μην αναπτυχθούν αγώνες για να μην ανατραπεί η επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα. Θέλουν να μας πουν ότι εμείς  φταίμε για τις απολύσεις και την ανεργία γιατί δεν είμαστε αρκετά «αποδοτικοί» και «αποτελεσματικοί».
Παίρνουμε τη υπόθεση στα χέρια μας, δεν μας καλύπτει η στάση της ηγεσίας της Π.Ο.Ε-Δ.Ο.Υ πού ουσιαστικά συναινεί στη δημιουργία αυτού του ελεγκτικού μηχανισμού.

ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ
ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ  ΤΟΝ   ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
               ΟΛΟΙ  ΣΤΙΣ  18-19/2  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΕΥΒΟΙΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΜΑΘΙΑΣ-ΠΕΛΛΑΣ-ΠΙΕΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου