Οι παρακάτω θέσεις κατατέθηκαν από τη Συνεργασία Ανεξάρτητων Σχημάτων στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΔΟΥ της 31 Γενάρη του 2012.
– Να λυθεί άμεσα η σύμβαση συνεργασίας με τους νομικούς σύμβουλους της Ομοσπονδίας εφόσον δεν γνωμοδότησαν ορθά, ώστε να μη τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ως προς την κοινοποίηση γνωστοποίησης της απεργίας στους αρμοδίους Υπουργούς, με αποτέλεσμα τον χαρακτηρισμό της ως παράνομης. Η εντύπωση που έχει διαμορφώσει η πλειοψηφία των συναδέλφων είναι οτι η απεργία “πουλήθηκε” γιατί οι ημερομηνίες ήταν κρίσιμες για τον προϋπολογισμό.
– Να ανταποκριθεί η Ομοσπονδία μας στο κάλεσμα που έγινε από τις Ομοσπονδίες των Τελωνειακών και των Δημοσιονομικών για δημιουργία Συνομοσπονδίας Εργαζομένων στο Υπουργείο Οικονομικών. Τα προβλήματα είναι κοινά και η ενότητα των τριών κλάδων μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει.
ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ:
– Να γίνει προσφυγή κι απ την Ομοσπονδία μας, στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπως έχουν ήδη κάνει οι Εργαζόμενοι στο ΙΚΑ και στο Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε αν καταστεί δυνατό να εκδικαστούν μαζί.
– Να πιέσουμε για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους με μείωση των κρατήσεων.
– Ζητάμε ενημέρωση για την πορεία της ομόφωνης απόφασης του Γενικού Συμβουλίου που ελήφθηκε κατα την προηγούμενη συνεδρίαση, και ύστερα απο πρόταση της ΣΑΣ, για ισόποσο “κούρεμα” των στεγαστικών δανείων των συναδέλφων ανάλογο με το ύψος μείωσης των αποδοχών τους. Άλλη εναλλακτική λύση μπορεί να είναι η μείωση επιτοκίου. Ζητάμε ανάλογη ενημέρωση και για την υλοποίηση του ψηφίσματος της Π.Ο.Ε. Δ.Ο.Υ. για την δημοσίευση των πρακτικών των συνεδριάσεων του Γ.Σ. και της Ε.Ε.
– Όλες οι ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας σχετικά με τις συναντήσεις με τα κλιμάκια και τις ηγεσίες των κομμάτων, ανέφεραν ότι όλοι είναι κατά της μείωσης των αποδοχών μας και κατα των ιδιωτικοποιήσεων. Πρέπει λοιπόν να μας εξηγήσουν γιατί οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων που ψήφισαν αυτά τα μέτρα είχαν διαφορετική στάση. Ποιος εμπαίζεται σ αυτή τη περίπτωση;
– Να σταματήσουν οι φήμες για δήθεν παροχή κινήτρου παραγωγικότητας και επαναφορά των εξόδων κινήσεως από την μισθοδοσία του Μαρτίου. Οι συνάδελφοι δεν συμβιβάζονται με ψίχουλα για να σιωπήσουν. Απαιτούν οι αποδοχές τους να συνδέονται με υπεύθυνη εργασία που παράγουν, ώστε να αποτραπεί η βίαιη ανατροπή των οικογενειακών προγραμματισμών και προϋπολογισμών όλων, που έχει ξεκινήσει με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.
– Με την επικείμενη κατάργηση της δεύτερης επικουρικής σύνταξης μέσω του ΤΕΑΔΥ, το οποίο τροφοδοτούσε και ο λογαριασμός των ΔΙΒΕΕΤ, παρατηρείται ότι οι εν ενεργεία υπάλληλοι του Υπουργείου ενώ έχουν κρατήσεις για την συγκεκριμένη σύνταξη δεν πρόκειται τελικά να την λάβουν. Προτείνουμε να επιστραφούν άμεσα στον κάθε συνάδελφο αναδρομικά όλες οι σχετικές κρατήσεις, πριν τα αποθεματικά
εξαντληθούν.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ:
- Να αποσύρουν τις αιτήσεις τους όλοι οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην Αττική και να μην προχωρήσει η διαδικασία στην επαρχία.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΈΝΩΝ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ:
- Ζητούμε την παραίτηση όλων των τοποθετημένων προϊσταμένων με τον Νόμο 4002/11 διότι με την υπογραφή του νέου μνημονίου δεν μπορεί να γίνεται επίκληση εκτάκτων συνθηκών και μη τήρηση του μοριακού συστήματος, διότι το νέο μνημόνιο θα έχει διάρκεια τουλάχιστον εως το 2021!! Δεν μπορεί να κρίνονται προϊστάμενοι ΔΕ κατηγορίας ενώ υπάρχουν αιτήσεις κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ με περισσότερα τυπικά προσόντα ή ακόμη να μη γίνονται προιστάμενοι συνάδελφοι που συγκεντρώνουν τα κριτήρια του άρθρου 55 του Ν.4002/11.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ:
- Εάν είμαστε κρατικοί υπάλληλοι, συνεπώς όλοι παράγουμε το ίδιο έργο, να διακοπεί η είσπραξη από τις Δ.Ο.Υ. εσόδων τρίτων, η βεβαίωση αυτών, καθώς και η αναζήτηση οφειλετών και λήψη μέτρων για λογαριασμό τρίτων. Επίσης να διακοπεί η μισθοδοσία και η εξόφληση αμοιβών άλλων υπηρεσιών.
- Εάν απ την άλλη, δεν είμαστε κρατικοί υπάλληλοι και αναγνωρίζεται το σημαντικό έργο που επιτελεί ο κλάδος να παραμείνει ο έλεγχος και η είσπραξη των ληξιπροθέσμων οφειλών στις Δ.Ο.Υ. και να αμοιβόμαστε δίκαια σύμφωνα με το παραγόμενο έργο (κλαδικό μισθολόγιο).
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ:
- Είμαστε αντίθετοι στις πρόχειρες και ανοργάνωτες συγχωνεύσεις Δ.Ο.Υ. καθώς στις ενοποιημένες υπηρεσίες επικρατεί χάος. Δεν γίνεται σωστά η εξυπηρέτηση των πολιτών και οι υπηρεσίες υπολειτουργούν λόγω σύγχυσης αρμοδιοτήτων, σοβαρής κτιριακής ανεπάρκειας και φυσικά δυσχερειών που προκαλεί η αδυναμία μετάπτωσης των πληροφοριακών στοιχείων. Προτείνουμε να διατεθούν τα απαιτούμενα κονδύλια προς άμεση αναβάθμιση του ΤΑXIS.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ:
- Είμαστε ενάντια σε κάθε μετάταξη υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες προς το Υπουργείο Οικονομικών, ως μοχλός πίεσης για να δεχτούμε υποβάθμιση του κλάδου.
- Να εγγυηθεί εγγράφως η Ομοσπονδία ότι θα καλύψει νομικά κάθε συνάδελφο τόσο σε περίπτωση μετάταξής του σε άλλη υπηρεσία όσο και σε περίπτωση απόλυσής του λόγω συγχωνεύσεων ή μετάθεσής του με Υπουργική απόφαση.
ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ:
- Να πάρει θέση η Ομοσπονδία για τις επιθέσεις που δέχονται οι Οικονομικοί Εισαγγελείς και για την προσπάθεια αντικατάστασής τους που επιχειρεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης με σχετικό αίτημα προς τον Άρειο Πάγο.
- Να διαμηνύσει προς την πολιτική ηγεσία ότι η Ομοσπονδία στέκεται σθεναρά αντίθετη προς την καταπάτηση συνταγματικά θεμελιωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων και σε περίπτωση που οι νομοθετικές της ενέργειες προσβάλλουν βάναυσα αυτά, θα ενώσει τις δυνάμεις της με οποιαδήποτε μαζική λαϊκή έκφραση ασκώντας το
αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα που παρέχει το άρθρο 120 παρ. 5 του Συντάγματος.
- Οι συλλήψεις των οφειλετών του Δημοσίου που υπάγονται στις διατάξεις του αυτοφώρου να γίνονται από τις αρμόδιες Αστυνομικές διευθύνσεις κατόπιν εγγράφου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και όχι παρουσία συναδέλφων , θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα ή ακόμη και την ίδια τους τη ζωή.
- Να ληφθούν από την Ομοσπονδία μέτρα ώστε να μην επεκταθεί το φορολογικό πιστοποιητικό από ιδιώτες ελεγκτές και όσων επιχειρήσεων δεν ελέγχονται από Ορκωτούς Λογιστές, όπως επιχειρήθηκε με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο.
- Να καταργηθεί η φορολογική επιθεώρηση αφού είναι δυνατή η αναζήτηση της νομολογίας στο διαδίκτυο και δεν υπάρχει πλέον η κρατική επιχορήγηση και απλά να περιοριστεί σε συμβουλευτικό ρόλο ή σε έκδοση μόνο των απαραίτητων αντιτύπων για τους συναδέλφους που δεν γνωρίζουν επαρκώς χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή , κατόπιν αίτησής τους. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με το πολιτιστικό τμήμα της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. και τα κονδύλια να διατεθούν για επιμόρφωση των συναδέλφων, μετά και την κατάργηση της ΣΕΥΥΟ.
- Να γίνει αναλογιστική μελέτη για το ΤΕΑΥΠΟΙΚ για το αν μπορεί κάποια στιγμή να συνεχίσει τις παροχές του προς τους συναδέλφους και αν όχι να εξετασθεί αν είναι συμφέρουσα η υπαγωγή του κλάδου σε ιδιωτική ασφάλιση όπως στο παρελθόν. Επίσης ζητούμε ενημέρωση για την ρευστοποίηση του ομολόγου που κατέχει το Ταμείο και το οποίο λήγει τον Μάρτιο.
- Προτείνουμε την προμήθεια συστημάτων και εξοπλισμού τηλεδιάσκεψης και τηλε-ψηφοφορίας (televoting) στις έδρες των τοπικών Συλλόγων ή την αξιοποίηση τους όπου ήδη υπάρχουν μέσω της εφαρμογής του syzefxis, προκειμένου να μειωθεί το κόστος συμμετοχής των τοπικών συλλόγων στα Γενικά Συμβούλια και των εξόδων που επιβαρύνεται η Ομοσπονδία για τις μετακινήσεις και διαμονή των συνέδρων.
Εναλλακτικά, εάν δεν υλοποιηθεί η παραπάνω πρόταση, προτείνουμε να γίνονται οι συνεδριάσεις του Γενικού Συμβουλίου εναλλάξ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
- Αξιολόγηση του προσωπικού του Δημοσίου αποκλειστικά από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης- που έχει εντάξει τέτοια αντικείμενα στο πρόγραμμα σπουδών της- σε συνεργασία με το Α.Σ.Ε.Π. και όχι από ιδιώτες Έλληνες , Γάλλους ή Γερμανούς αξιολογητές επ΄αμοιβή.
- Επανακαθορισμός και διεύρυνση του πλαισίου λειτουργίας και αρμοδιοτήτων των τεχνικών πληροφορικής οι οποίοι παραμένουν σε θέσεις μη σχετικές με την ειδικότητά τους και συνεχίζουν να αποτελούν ένα ανεκμετάλλευτο κεφάλαιο. Υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις φοροδιαφυγής όπου η συμμετοχή ενός εξειδικευμένου στην πληροφορική υπαλλήλου είναι εκ των ουκ άνευ, ωστόσο αυτή όχι μόνο δεν συμβαίνει, αλλά αντίθετα απαξιώνεται. Η δημιουργία ξεχωριστού τμήματος πληροφορικής στις νέες ενοποιημένες Δ.Ο.Υ. πλέον επιβάλλεται και δεν πρέπει να απορρίπτεται εξαιτίας συγκεντρωτικών αγκυλώσεων.
- Προτείνουμε επίσης την επικαιροποίηση των πληροφοριακών στοιχείων των μελών και την έρευνα αγοράς για να προχωρήσουμε σε σύναψη ομαδικού συμβολαίου με εταιρία κινητής τηλεφωνίας με χαμηλό κόστος προς όλα τα μέλη και τα άτομα της οικογένειάς τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου