Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Όταν το θράσος δεν έχει όρια


Είδαμε πρόσφατα τον Γιώργο Παπανδρέου, πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, του λεγόμενου σοσιαλιστικού κόμματος, να μιλάει στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Ας δούμε κάποια σημεία της ομιλίας του, με τον ανάλογο σχολιασμό βέβαια.
«Να είστε περήφανοι για το βάρος και την ευθύνη που αναλάβατε, χωρίς να σας αναλογεί», είπε στους βουλευτές του.

Για ποιο λόγο άραγε να αισθάνονται περήφανοι;  Μήπως επειδή κατάφεραν να διαλύσουν την Ελλάδα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα;; Έχουν την πρωτιά σ' αυτό, μπράβο τους.
 
«Διαπραγματευτήκαμε σκληρά. Ποιο ήταν το συμφέρον του συνταξιούχου και του εργαζόμενου; Να χάσει κάτι ή να τα χάσει όλα»;
Ναι, βέβαια, είναι προτιμότερο και λιγότερο οδυνηρό να σε κόβουν κομματάκι-κομματάκι κάθε μέρα, παρά να σε αποτελειώνουν μονομιάς. Ανάμεσα σε αργό, οδυνηρό και σε γρήγορο θάνατο προτιμούμε τον δεύτερο κ.  Παπανδρέου. Ποιος είναι αυτός που θα διαφωνήσει;;;
 
Αυτά είπε, ανάμεσα σε άλλα και οι βουλευτές του κόμματός του τον καταχειροκροτούσαν. Χωρίς ντροπή, χωρίς φιλότιμο!! Τίποτε δεν αισθάνονται αυτοί οι άνθρωποι;;; Ας ρίξουν μια ματιά γύρω τους. Θα δουν άνεργους, άστεγους, πεινασμένους, φτωχούς, απελπισμένους. Δεν χρειάζονται μάτια για να δει κανείς αυτές τις εικόνες. Καρδιά χρειάζεται και ψυχή. Αλλά απ΄ ότι φαίνεται δεν έχουν τίποτε απ΄αυτά.
Θα έπρεπε να έχουν σκυμμένα τα κεφάλια και να ζητάνε ταπεινά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, που τον οδήγησαν σ΄αυτή την εξαθλίωση. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τους πράσινους, αλλά για όλους, ό,τι χρώμα κι αν έχουν. Όλοι είναι συνυπεύθυνοι, όλοι έχουν βάλει το χεράκι τους. Απλώς ο Παπανδρέου ήταν αυτός που ανέλαβε χωρίς αιδώ το ρόλο του χασάπη, αυτός που έδωσε στο λαό  τη χαριστική βολή, το τελειωτικό χτύπημα.
 
«Εγώ έχω καθήκον να δουλεύω για την Ελλάδα των ονείρων μας». «Εγώ δεσμεύομαι να συνεχίζω ανά την υφήλιο να προβάλλω την Ελλάδα» συμπλήρωσε. 
Μάλλον αυτά που ονειρεύεται για την Ελλάδα είναι διαφορετικά από αυτά που ονειρεύεται ο Έλληνας. 
Ήρθε ο καιρός λοιπόν να τον ξυπνήσουμε εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου