Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Πρώτη μικρή νίκη



του συνάδελφου Μάκη Γεροντίδη   
Η ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ-ΠΑΡΩΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ !!
 ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ-  ΜΑΖΙ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΝΑ  ΤΟΥΣ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ 
 
  Το Σάββατο 18/2 οι εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ. του Ν. Αττικής πέτυχαν μια πρώτη νίκη στον αγώνα μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά ενάντια στις απολύσεις, στη διάλυση των υπηρεσιών και στον εργασιακό μεσαίωνα πού μας ετοιμάζουν. Πέτυχαν να ματαιώσουν ένα διαγωνισμό-παρωδία καταδικασμένο στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων που σκοπό είχε να δημιουργήσει έναν ξεχωριστό ελεγκτικό μηχανισμό, μέσω της «αξιολόγησης» από «ικανούς» και «άξιους», αλλάζοντας τις εργασιακές σχέσεις στο όνομα της «πάταξης της φοροδιαφυγής».

   Η κυβέρνηση του μνημονίου, της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ επιστράτευσε 2 διμοιρίες ΜΑΤ για να κάμψει την αποφασιστικότητα και την μαχητικότητα 1000 περίπου εργαζόμενων που συγκεντρώθηκαν έξω από το εξεταστικό κέντρο της σχολής Δημόσιας Διοίκησης, από τις 9 πμ για να δηλώσουν την αντίθεσή τους. Η ηγεσία της ομοσπονδίας και του συλλόγου ήθελε μια συμβολική και «μουγκή» διαμαρτυρία για το θέα-Αθήναι. Όμως οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν εκεί πήραν την υπόθεση στα χέρια τους, μπήκαν μπροστά στην είσοδο του εξεταστικού κέντρου και έπεισαν με την αποφασιστικότητα τους την πλειοψηφία των συναδέλφων που είχαν κάνει αίτηση για το διαγωνισμό να μην μπουν μέσα και να μην νομιμοποιήσουν μια τέτοια διαδικασία. Η επέμβαση των ΜΑΤ έφερε τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επεδίωκε η ηγεσία του υπ. οικονομικών. Παρά τη τρομοκρατία και τη σύλληψη συναδέλφου, οι εργαζόμενοι συσπειρώθηκαν ακόμα περισσότερο κατανοώντας πως «αξιολόγηση» και ΜΑΤ πάνε μαζί.  Έμειναν στο χώρο μέχρι τις 2μμ και μετά έκαναν πορεία προς το αστυνομικό τμήμα Πετραλώνων, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση του συνάδελφου πού είχε συλληφθεί και τελικά αφέθηκε ελεύθερος.

   Ο διαγωνισμός δεν έχει πλέον κανένα ψευτοκάλλυμα «νομιμότητας». Οι 220 που μπήκαν τελικά μέσα, στο εξεταστικό κέντρο, από τους 870 πού είχαν κάνει αίτηση, επιβεβαίωσαν ότι ο διαγωνισμός είναι ΠΑΡΩΔΙΑ. Προσπάθησαν να μας πείσουν μέσω της «αξιολόγησης» ότι κάποιοι «περισσεύουν» και πρέπει να «πεταχτούν» έξω. Ότι φταίμε εμείς για τα χαμηλά έσοδα και τη φοροδιαφυγή. Προσπάθησαν να μας βάλουν σε αντιπαράθεση μεταξύ μας, να βλέπουμε σαν «εχθρό» το διπλανό μας. Η στάση που πρέπει να συνεχίσουμε να κρατάμε είναι:

      ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 
είτε γραπτές, είτε προφορικές.
        ΔΕΝ   ΘΑ   ΔΕΧΤΟΥΜΕ   ΚΑΜΜΙΑ   ΑΠΟΛΥΣΗ

Απέναντι στη εξαθλίωση και την ταπείνωση που οδηγεί το ατομικό βόλεμα να αντιτάξουμε την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια του συλλογικού αγώνα.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, παίρνουμε αποφάσεις για καταλήψεις-απεργίες για να σταματήσουμε τις απολύσεις και τον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν Κυβέρνηση-Ε.Ε-Δ.Ν.Τ.

Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι, με συλλογικές αποφάσεις σε χώρους δουλειάς, από τους χαλυβουργούς μέχρι το νοσοκομείο του Κιλκίς, παίρνουν τη διεύθυνση της δουλειάς τους στα χέρια τους, κάνοντας πράξη τον εργατικό έλεγχο. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν ότι ο μόνος δρόμος για να βάλουμε τέλος στους πλαστούς εκβιασμούς είναι η ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ μέχρι να στείλουμε στην εφεδρεία την κυβέρνηση, να διώξουμε την τρόικα και τους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους, να επιβάλουμε μονομερή διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με έλεγχο των εργαζομένων, απαγόρευση των απολύσεων, για μια ζωή με αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, ανθρωπιά και προοπτική για εμάς, τα παιδιά μας, το μέλλον της χώρας και της ανθρωπότητας.     

  ΚΑΝΕΝΑΣ  ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ-ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ  ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
εργατική αλληλεγγύη - ριζοσπαστική παρέμβαση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου