Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

"Αξιολόγηση" 800.000 δημοσίων υπαλλήλων από Γάλλους "ειδικούς".

Υπογράφηκε από τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η απόφαση για την αξιολόγηση 800.000 υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα.
 
Οι δημόσιοι υπάλληλοι τη φορά αυτή θα περάσουν από τα χεράκια Γάλλων "ειδικών", δεν πρέπει άλλωστε να κατηγορούμε για όλα τους Γερμανούς. 

Η λαιμητόμος αυτή τη φορά χαρακτηρίζεται γαλλική "τεχνογνωσία", έτσι ώστε να μας αποπροσανατολίσουν  οι "καλοί" δικοί μας "συγκυβερνώντες" ρίχνοντας το φταίξιμο στους ξένους.

Το αποτέλεσμα της "αξιολόγησης" κατά πως φαίνεται θα είναι ξανά οι απολύσεις ή με πιο κομψό τρόπο, η μείωση του κράτους κατά 30%. Τα κριτήρια που θα χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση των υπαλλήλων θα διαμορφωθούν εντός του τρέχοντος μήνα, σύμφωνα με τα σχέδια της συγκυβέρνησης.

Εκτός από τις απολύσεις χιλιάδες μετατάξεις αναμένονται από οργανισμούς που καταργούνται προς άλλους που έχουν έλλειψη προσωπικού.

Η "λαιμητόμος"  αναμένεται να αρχίσει τη λειτουργία της στον επόμενο μήνα. 

Στο στόχαστρο των Γάλλων "ειδικών"  θα βρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του Δημοσίου τομέα.   

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα "κριτήρια" που θα χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση-απόλυση θα αναφέρονται στις δεξιότητες των υπαλλήλων, στο πνεύμα ομαδικότητάς τους, στην υπηρεσιακή συμπεριφορά και στην εργατικότητά τους. 
Τα στοιχεία αυτά πιθανότατα θα αντληθούν από τις εκθέσεις αξιολόγησης και τους φακέλους των υπαλλήλων μιας και είναι αδύνατη η εξέταση καθ΄ ενός υπαλλήλου.

Κανείς μας δεν παραγνωρίζει την αναγκαιότητα για αξιολόγηση των υπαλλήλων. Γνωρίζουμε όμως καλά και τις προθέσεις της συγκυβέρνησης.  Όσοι επίσης εργαζόμαστε στο δημόσιο τομέα γνωρίζουμε  το πως συμπληρώνονται και λειτουργούν εν τέλει στο δημόσιο οι εκθέσεις αξιολόγησης.  Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως πιθανώς θα πρόκειται για ξανά για μια διαδικασία παρωδία που σχεδόν αποκλειστικό σκοπό θα έχει τη μείωση του μισθολογικού κόστους, δηλαδή τις απολύσεις εργαζομένων, την εξαθλίωση οικογενειών, την αύξηση της ανεργίας, το βάθεμα της ύφεσης αλλά  και την μείωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του δημοσίου τομέα, ώστε να αποτελέσει ξανά λεία στα δόντια των ιδιωτών "επενδυτών". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου