Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ».

Πηγή: eforiakoi.org
Ξεκίνησε σήμερα η προσπάθεια του υπουργείου, για την υλοποίηση της μνημονιακής επιταγής, για επιλογή 2.000 ελεγκτών, μέσω ενός διαγωνισμού – παρωδία.
            Εκατοντάδες συνάδελφοι, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου και ακολουθώντας το κάλεσμα του συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων, συγκεντρώθηκαν από νωρίς έξω απ’ το χώρο, που είχε οριστεί ως εξεταστικό κέντρο, ενημερώνοντας όσους είχαν κάνει αίτηση συμμετοχής, για τις επιπτώσεις της όλης διαδικασίας και καλώντας τους να μην συμμετέχουν.
            Η ανταπόκριση των συναδέλφων που είχαν κάνει αίτηση, ήταν ιδιαίτερα θετική, έκτος ελαχίστων περιπτώσεων και η όλη διαδικασία έβαινε προς πλήρη αποτυχία. Μπροστά σε αυτόν τον κίνδυν,ο το υπουργείο επιστράτευσε τα γνωστά μέσα. Τουλάχιστον πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ, κύκλωσαν το χώρο και με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο, εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών απ’ τους συγκεντρωμένους συναδέλφους, απωθούσαν και χτυπούσαν όσους περιφρουρούσαν το χώρο.
            Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, προχώρησαν και στη σύλληψη του Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Πετραλώνων.
            Τα ΜΑΤ δημιούργησαν ασφαλείς διαδρόμους και μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες οδήγησαν μερικές δεκάδες συναδέλφους (που ήθελαν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό) στην αίθουσα των εξετάσεων. Χαρακτηριστική βέβαια της κατάστασης, είναι η εικόνα των στελεχών του υπουργείου, τα οποία έβγαιναν στην πόρτα του κτιρίου, προσπαθώντας να πείσουν συναδέλφους να περάσουν στο χώρο των εξετάσεων, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.
            Τελικά και χωρίς να είναι διασταυρωμένο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το άθροισμα όσων συμμετείχαν τελικά στο διαγωνισμό παρωδία, ανέρχεται περίπου στα εκατόν ογδόντα επτά άτομα, από τα 990 που είχαν κάνει αίτηση συμμετοχής.
            Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το σύνολο των συγκεντρωμένων κατευθύνθηκε με πορεία στο αστυνομικό τμήμα Πετραλώνων, στο οποίο συνέχισε να κρατείται ο συνάδελφος Αλεξιάδης, προκειμένου να απαιτήσει την άμεση απελευθέρωσή του. Τη στιγμή όμως που η πορεία έφτανε στο Αστυνομικό Τμήμα, ο συνάδελφος μεταφερόταν με χειροπέδες στα χέρια, σε κλούβα της αστυνομίας με προορισμό τη ΓΑΔΑ και από εκεί τα δικαστήρια, προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες. Στις 16.00 περίπου τον μετέφεραν στη Ευελπίδων, όπου βρισκόταν ήδη πολλοί συνάδελφοι, πάντα με χειροπέδες, όπου και ορίστηκε δικάσιμος για την Τρίτη 21/2.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου