Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Παραίτηση-χαστούκι των εισαγγελέων οικονομικού εγκλήματος κκ Πεπόνη και Μουζακίτη.



Την παραίτησή τους υπέβαλλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, καταγγέλλοντας πολιτικές παρεμβάσεις και προσκόμματα στο έργο τους. Οι δύο εισαγγελείς ζητούν να αντικατασταθούν από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, ενώ υπογραμμίζουν ότι δεν θα δεχτούν να είναι υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση, όπως υποστηρίζουν, αλλά και να αποτελέσουν το άλλοθι και τη θεσμική κολυμπήθρα του Σιλοάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους.

Στην επιστολή παραίτησης, οι δύο δικαστικοί λειτουργοί που χειρίζονται από τον Νοέμβριο τις υποθέσεις μη καταβολής ΦΠΑ και χρεών προς το Δημόσιο, καταγγέλουν ότι με σχέδιο νόμου που τους κοινοποιήθηκε και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, επιχειρείται η αντικατάσταση τους και η απαλλαγή από την παρουσία τους.

Βεβιασμένη και υπερβολική χαρακτηρίζουν οι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης την παραίτηση του Γρηγορίου Πεπόνη και του αναπληρωτή του Σπύρου Μουζακίτη.

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δυο υπουργοί αφήνουν αιχμές για το γεγονός ότι οι παραιτήσεις τους έγιναν γνωστές από το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ , έχοντας ως αιτιολογία ότι με σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση επιχειρείται η αντικατάστασή τους.

Σημειώνουν δε πως η ανάθεση των καθηκόντων του οικονομικού εισαγγελέα σε ανώτερο εισαγγελικό λειτουργό, εκλαμβάνεται από τους δύο αντεισαγγελείς εφετών ως παρέμβαση την οποία προφανώς θα ασκήσει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Επισυνάπτουν μάλιστα αντίγραφο προσχέδιου ρύθμισης για την αναβάθμιση του θεσμού του οικονομικού εισαγγελέα σε επίπεδο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Οι δυο υπουργοί υπογραμμίζουν ότι οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο υπαινιγμούς και αοριστολογίες και μάλιστα από εισαγγελικούς λειτουργούς και δηλώνουν ότι όποιος ισχυρίζεται θέμα υπαγόρευσης ή απαγόρευσης στη δράση του οφείλει να αναφέρει αμέσως συγκεκριμένα στοιχεία, διαφορετικά συμβάλει στη δημιουργία γκρίζων ζωνων που έχουν δηλητηριάσει τα τελευταία χρόνια το δημόσιο βίο.


Στα χέρια των δύο εισαγγελέων βρίσκονταν δεκάδες σοβαρές υποθέσεις μεταξύ των οποίων:

- των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου

- των ύποπτων δανειοδοτήσεων από τράπεζες των δύο κομμάτων εξουσίας, ΝΔ και ΠαΣοΚ

- του σκανδάλου των υποβρυχίων

- τις καταγγελίες για καθυστερήσεις στην επιβολή προστίμων από λαθρεμπόριο καυσίμων

- τις καταγγελίες για λάδωμα εφοριακών

- του φακέλου των CDS και των υπεράκτιων εταιρειών που κρύβονταν πίσω από αυτά

- τις καταγγελίες για μαγείρεμα του ελλείμματος του 2009 με αποτέλεσμα την επιβολή μέτρων λιτότητας μέσω του μνημονίου.

Η σημερινή παραίτηση δημιουργεί μεγάλο πολιτικό ζήτημα για το οποίο οφείλει να δώσει εξηγήσεις η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, σχολίασε ο ΣΥΝ.

«Οι παραιτήσεις και οι καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, δημιουργούν μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα», τόνισε η Δημοπκρατική Συμμαχία.


ΠΗΓΕΣ:
ΝΕΤ FM – ΑΠΕ/ΜΠΕ - tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου