Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ομόφωνο ψήφισμα του συνεδρίου της ΠΟΕ ΔΟΥ μετά από την πρόταση της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων. Τα βιβλία ταμείου και τα πρακτικά των συνεδριάσεων θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο.


Μετά από πρόταση της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων, στην οποία μετέχει η κίνηση Αντι-Δράστε, τα δεδομένα των βιβλίων ταμείου καθώς και τα πρακτικά των συνεδριάσεων,  τόσο των κατά τόπους Συλλόγων των Εφοριακών, όσο και της ΠΟΕ ΔΟΥ, θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο. Η πρόταση αυτή κατατέθηκε την δεύτερη μέρα του συνεδρίου των εφοριακών και προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη αλλά κυρίως έτυχε καθολικής αποδοχής από όλες τις παρατάξεις. Η πρόταση αυτή δεν είχε διατυπωθεί στο παρελθόν από άλλο σύλλογο, παράταξη, κίνηση ή σύνεδρο, εξ' όσων γνωρίζουμε και σίγουρα πάντως για το βιβλίο ταμείου. Θεωρούμε ότι ήταν η πιο πρωτοποριακή πρόταση που κατατέθηκε στο  συνέδριο της ΠΟΕ ΔΟΥ. Η διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών καθώς και η κοινοποίηση σε όλους του τρόπου λήψης των αποφάσεων  παίρνει επιτέλους άλλη μορφή.



2 σχόλια:

  1. Συνάδελφοι προς ενημέρωση το προηγούμενο συνέδριο είχε αποφασίσει την δημοσίευση των πρακτικών στο ΓΣ αλλά η <> ηγεσία της ΠΟΕ ΔΟΥ ξέρετε που έγραψε αυτή την απόφαση ?
    Τελικά η ΔΑΚΕ έχει πάρει τα αρχεία των πρακτικών των ΓΣ και τα δημοσιεύει
    http://dake-eforiakoi.gr/index.php?option=com_weblinks&view=category&id=9&Itemid=19

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ψήφισμα έγινε ομόφωνα αποδεκτό χωρίς κάποιος σύνεδρος ή το προεδρείο να μας το επισημάνει. Ό,τι και να ισχύει πάντως για το βιβλίο ταμείου τουλάχιστον, δεν υπήρξε στο παρελθόν ανάλογη πρόβλεψη. Ευχαριστούμε πάντως για την ενημέρωση. Θα παρακολουθούμε στενά το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή