Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Από τις γιορτές με την οικογένεια.. στις γιορτές για την οικογένεια.



Ο συνάδελφος Μάκης Γεροντίδης, από το Σύλλογο Εφοριακών Ημαθίας Πέλλας Πιερίας μας απέστειλε την παρακάτω επιστολή, την οποία και δημοσιεύουμε.


ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ…..

…..ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ



            Εδώ και τρεις μήνες 80 περίπου εργαζόμενοι στην επιχείρηση TRASTIC (πρώην ΕΛΛΕΝΙΤ) δίνουν έναν αγώνα ενάντια στον σύγχρονο μεσαίωνα, που κυβέρνηση και τρόικα , ενορχηστρώνουν με μαεστρία και οι βιομήχανοι-τραπεζίτες αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν. Έτσι μετά από μήνες απλήρωτης εργασίας(ορισμένοι από τον Ιούνιο) ήρθε ο ''άπορος'' βιομήχανος να ανακοινώσει στους εργαζόμενους τις προθέσεις του επικαλούμενος φυσικά το ασφυκτικό πλαίσιο που η κρίση δημιουργεί για την επιχείρησή του.

            Προχώρησε δηλαδή σε απολύσεις, περικοπές μισθών κλπ για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα. Οι εργαζόμενοι της εταιρίας χρησιμοποίησαν το μοναδικό-αλλά και ισχυρό- όπλο που έχουν, την ενότητα και τον αγώνα μέχρι τέλους. Κατέλαβαν την πύλη του εργοστασίου και προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας ζητώντας τα δεδουλευμένα τους και την ανάκληση όλων των παράνομων απολύσεων.

            Κάπου εκεί ανέλαβαν δράση οι ''θεσμοί''. ο βιομήχανος έκανε τα πάντα για να βγει η επίσχεση παράνομη και ταυτόχρονα προσπάθησε να βγάλει υλικό από τις αποθήκες του εργοστασίου. Όμως φαίνεται ότι ο αγώνας μέχρι τέλους που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι είναι τόσο δυνατός ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες δεν μπορεί να σπάσει.

            Έτσι τρεις μήνες μετά κι ενώ ήρθαν οι γιορτές οι εργαζόμενοι δίνουν έναν αγώνα μέχρι τελικής δικαίωσης για αξιοπρέπεια και πάνω απ' όλα για το δικαίωμα σε μια καλή ζωή γι' αυτούς και τις οικογένειές τους, έστω κι αν αναγκάζονται να βρίσκονται σε αντίσκηνο στην πύλη του εργοστασίου.

            Σε αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να είναι κανένας μόνος. Σήμερα η αλληλεγγύη δεν είναι αδειανό πουκάμισο αλλά ανάγκη για επιβίωση. Οι σπίθες της αντίστασης στην επιχείρηση αυτή και την Χαλυβουργία στην Αθήνα πρέπει να αγκαλιαστεί απ' όλον τον λαό μας και να γίνει φωτιά στα σχέδια που μας ετοιμάζουν. Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου επισκεφτήκαμε τους εργαζόμενους εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας (με παροχή τροφίμων κλπ, από το υστέρημα δεκάδων εργαζομένων που προθυμοποιήθηκαν να προσφέρουν) και την συμπαράσταση μας στον αγώνα τους, ειδικότερα όταν αναγκάζονται να αποχωριστούν τις οικογένειές τους μέσα στις γιορτές.




ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΑΡΑΒΗΣΣΟΥ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ (ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου