Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Αποφάσεις και δράσεις του ΔΣ του Συλλόγου Εφοριακών Κέρκυρας



Αμέσως παρακάτω παραθέτουμε τις αποφάσεις που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 01/12/2011.




·        Θα διενεργηθεί συγκέντρωση τροφίμων και άλλων ειδών για το σύλλογο  "Το Χαμόγελο του παιδιού"  πριν τις γιορτές.
·        Δημιουργία ιστοσελίδας του Συλλόγου.  Ανάρτηση σε αυτήν του βιβλίου εσόδων εξόδων του συλλόγου και των πρακτικών του Δ.Σ., αλλά και οτιδήποτε αφορά στο Σύλλογο.
·        Θα γίνει προσπάθεια για ενημέρωση των μελών του Συλλόγου μέσω mail & sms.   
·        Τέθηκε το θέμα  σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για τη σύσταση θέσεων  ελεγκτών βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης των δημοσίων εσόδων, κατόπιν υποβολής αιτήσεων.  Το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί ξανά  σε λίγες ημέρες, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες του συνεδρίου της ΠΟΕ ΔΟΥ αλλά και οι συναντήσεις των εκπροσώπων με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
·        Θα αποσταλεί  έγγραφο αίτημα  στην ΠΟΕ ΔΟΥ, με το οποίο θα ζητηθεί η διερεύνηση δικαστικής οδού  για την κατάθεση προσφυγών για τις περικοπές των μισθών μας.
·        Θα διανεμηθεί έγγραφο στους υπαλλήλους  για να ενημερώνει για την έννοια του κρατικού υπαλλήλου και την  κινητικότητα αυτών, σύμφωνα με τον νόμο 4024/2011.
·        Θα αποσταλεί έγγραφο στο Υπουργείο Οικονομικών για την κατάσταση που επικρατεί στις Δ.Ο.Υ. λόγω αποδεκατισμού του  προσωπικού.
·        Θα γίνει στις 18/12/2011, στις 11:00, εκδήλωση στη Β’  Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας, με την συνεισφορά εδεσμάτων και ποτών από τους συμμετέχοντες. 
·        Θα διανεμηθεί στους υπαλλήλους  ερωτηματολόγιο, προκειμένου να καταγραφούν αφενός μεν εργασιακές δυσχέρειες και προβλήματα αλλά και προτάσεις για την υπηρεσία.
·        Θα διερευνηθεί η δυνατότητα διοργάνωσης σεμιναρίων από έμπειρους υπαλλήλους προς τους νεώτερους αφού η ΣΕΥΥΟ δεν διοργανώνει πλέον σεμινάρια.
·        Θα επιδιωχθεί συνεργασία με άλλους κλάδους και συλλόγους εργαζομένων όπως, καθηγητών, δικαστικών υπαλλήλων, ΙΚΑ,  ΟΑΕ, Δήμος κλπ. με σκοπό τη συντονισμένη δράση ενάντια στα βάρβαρα μέτρα της Κυβέρνησης, που πλήττουν τα εργασιακά μας δικαιώματα και μειώνουν τους μισθούς μας.
·        Θα διερευνηθεί η δυνατότητα τοποθέτησης κάδων ανακύκλωσης χαρτιού στις υπηρεσίες μας.
·        Θα αναληφθούν δράσεις για ενημέρωση του κοινού μέσω εφημερίδων και καναλιών για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις εφορίες.


Οι ανωτέρω προτάσεις υποβλήθηκαν από την κίνηση Αντι-Δράστε. Οι παρατάξεις της μειοψηφίας δεν υπέβαλλαν προτάσεις.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
                        Ο Γραμματέας


Γραμμένος Νικόλαος
                                                                    Κέφης Χρήστος 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου