Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ του Νομού Βοιωτίας Εύβοιας για την απεργία.



48ωρη απεργία 23-30 Δεκέμβρη
Είναι περισσότερο προφανές από ποτέ ότι η επίθεση που έχουν εξαπολύσει Κυβέρνηση – Ε.Ε. -Δ.Ν.Τ. έχει στόχο το μόνιμο και οριστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών με κάθε εργασιακό κοινωνικό δικαίωμα , σε οποιοδήποτε τομέα – υπηρεσία – κλάδο. Η εργασιακή εφεδρεία , οι απολύσεις και το κλείσιμο υπηρεσιών δεν αφορούν μόνο “κάποιους” συναδέλφους, όπως σκόπιμα καλλιεργείται από κυβέρνηση , παπαγαλάκια και συνδικαλιστικές ηγεσίες. Αφορά ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ γιατί :
  1. Η Κατάργηση οργανικών θέσεων (εφεδρεία-κλείσιμο υπηρεσιών) οδηγεί σταθερά στην κατάργηση της μονιμότητας (5η εγκύκλιος Ρέππα). Οι «πλεονάζουσες» οργανικές θέσεις μεταφέρονται σε υπουργεία ή Ν.Π.Δ.Δ. , εφόσον σε αυτά υπάρχουν ελλείψεις , αλλιώς καταργούνται.
  2. Εντάσσεται στο στρατηγικό στόχο του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος για απόλυση 200.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015.
  3. Από την κατάργηση των οργανικών θέσεων ωφελούνται οι ιδιωτικές εταιρείες που ετοιμάζονται να πάρουν «πακέτα υπηρεσιών» , π.χ. οι ελεγκτικές εταιρείες : φορολογικά πιστοποιητικά , εισπρακτικές: από τα ληξιπρόθεσμα, τράπεζες : από τις εισπράξεις-πληρωμές κλπ.
 Εκτός από τις παραπάνω κυβερνητικές – συγκυβερνητικές επιλογές , για τις οποίες οι συνδικαλιστικές ηγεσίες φέρουν τεράστια ευθύνη αφού όχι μόνο δεν κατάφεραν να τις αποτρέψουν αλλά έβαλαν πλάτη κιόλας προτείνοντας π.χ. το κλείσιμο Δ.Ο.Υ., κεντρικό ζήτημα για τους εργαζομένους στις Δ.Ο.Υ. είναι η δημιουργία 2.335 θέσεων  «πιστοποιημένων» εφοριακών ελεγκτών βεβαίωσης και είσπραξης (Ν.3943/11).
 Η δημιουργία των θέσεων αυτών και η στελέχωσή τους με απίθανα κριτήρια ανάμεσα στα οποία και η προσωπική συνέντευξη, έρχεται :
α. Να χρυσώσει το χάπι της διάλυσης των Δ.Ο.Υ. , με τον δήθεν έλεγχο , όταν η υποκατάσταση του φορολ. ελέγχου με τα φορολογικά πιστοποιητικά , που θα χορηγούν οι ορκωτοί ελεγκτές είναι γεγονός, ενώ ήδη ανακοινώθηκε η επέκτασή τους σε όλες τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν λογιστή (ανακοίνωση Βενιζέλου στη βουλή 16/12).
β. Να επιβάλλει διακρίσεις ανάμεσα στους συναδέλφους , σε πιστοποιημένους και μη , πτυχιούχους και μη , παλιούς και νέους , που θα παίρνουν το ΚΕΔΣ ή όχι κλπ
γ. Να δημιουργήσει μια αυταπάτη σωτηρίας διάρκειας οκτώ μόλις μηνών , για να οδηγήσει και πάλι στην αξιολόγηση και στα συμβόλαια αποδοτικότητας και εργασιακής εξόντωσης.
Η αναδιάρθρωση του φορολογικού μηχανισμού που σχεδιάζουν σημαίνει :
φορολογικές υπηρεσίες συρρικνωμένες – ελεγχόμενες , μακριά από τον εργαζόμενο και το μικροεπαγγελματία αλλά “σύμβουλο” των μεγάλων επιχειρήσεων. Με πλήρη ιδιωτικοποίηση τόσο στις ίδιες τις υπηρεσίες όσο και στο περιεχόμενό τους . Που θα εφαρμόζουν μια όλο & πιο βάρβαρη - αντιλαϊκή φορολογική πολιτική.
è Που επιβάλλει χαράτσια και έκτακτες εισφορές , μειώνει το αφορολόγητο στις 5.000€, καταργεί φοροαπαλλαγές σε μισθούς και συντάξεις, αυξάνει συνεχώς τους έμμεσους φόρους που επιβαρύνουν τη λαϊκή οικογένεια , ενώ μειώνει τη φορολόγηση των ΑΕ-ΕΠΕ σε 20% (15% με το νέο φορολογικό??) , απαλλάσσει τις offshore εταιρείες από το φόρο ακινήτων (ν.3943/11 αρ.14§2) και οδηγεί σε καθαρό ξέπλυμα χρήματος όσους έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό αφού Φορολογούνται με 5%(εάν επαναπατριστούν) και με  8% (εάν παραμείνουν στο εξωτερικό) ν. 3842/10.
ΣΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ :
Περιπλάνηση από Υπουργείο σε υπουργείο και από Ν.Π.Δ.Δ. σε Ν.Π.Δ.Δ.
ή
στη ζούγκλα των συμβολαίων αποδοτικότητας  - εργασιακής εξόντωσης και συνεχούς αξιολόγησης των νέων θέσεων Ελεγκτών ,
ΑΠΑΝΤΑΜΕ :
  1. ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ Δ.Ο.Υ. -  KΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ
  2. ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ  ΤΟ  ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ “ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ”
  3. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ
  4. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ - ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ 2011 ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ – ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ  - ΟΧΙ ΣΤΙΣ «ΟΥΡΕΣ ΤΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ» & ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ
21/12/2011
Πρωτοβουλία  Εργαζομένων στις ΔΟΥ του Νομού Βοιωτίας Εύβοιας
email:protovouliaergazomenon@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου