Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Η επίθεση στον κλάδο μας εντείνεται. Είναι η ώρα να αντιδράσουμε.


Τις μέρες αυτές γινόμαστε όλοι μάρτυρες μιας επίθεσης στους εφοριακούς υπαλλήλους που έως τώρα δεν έχουμε ξαναδεί. Η αρχή έγινε με τις δηλώσεις Σπινέλλη για τη διαφθορά των εφοριακών, μέσω μιας ισοπεδωτικής άποψης πως όλοι είμαστε διεφθαρμένοι,  τακτική  που παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Μια τακτική σαν αυτή που μας έχει όμως συνηθίσει  η πολιτική ηγεσία του κράτους μας την τελευταία περίοδο.

Η συνέχεια όμως δόθηκε από το σύνολο σχεδόν των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Σήμερα μάλιστα στο δελτίο των 20:00 μεγάλου καναλιού ο παρουσιαστής των ειδήσεων αποκάλεσε τον φοροελεγκτικό μηχανισμό, προφανώς εννοώντας τους υπαλλήλους,  ανίκανο και ανήμπορο να εισπράξει έσοδα, να εκτελέσει δηλαδή το καθήκον του.

Το σχέδιο της κυβέρνησης αποκαλύπτεται πλέον.
Ο στόχος είναι εμφανής: Η ιδιωτικοποίηση του φοροελεγκτικού μηχανισμού και η συνακόλουθη απόλυση της μεγάλης μερίδας των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών.

Το πρώτο μέρος του σχεδίου αυτού έχει εκτελεστεί κατά την προηγούμενη διετία.
Εκχώρηση του φορολογικού ελέγχου σε ιδιωτικές εταιρείες μέσω των πιστοποιητικών ΑΕ και ΕΠΕ.
Ανάθεση έργου σε ιδιώτες  για εύρεση στοιχείων οφειλετών

Στις μέρες μας εκτελείται η επόμενη φάση.
Μπαίνουν ιδιώτες κυνηγοί κεφαλών για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.
Συστήνονται ελεγκτικά κέντρα μέσω μιας διαδικασίας παρωδίας που μόνο σκοπό έχει την αποτυχία του εγχειρήματος ώστε να περάσουμε στην τρίτη φάση.

Η φάση αυτή θα περιλαμβάνει την  πλήρη ιδιωτικοποίηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού με την οποία θα ωφεληθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις  αφού οι  ίδιες θα επιλέγουν τον ελεγκτή τους και μάλιστα έναντι αμοιβής.

Αλήθεια πιστεύει κανείς νοήμων άνθρωπος ότι ο αμειβόμενος ελεγκτής θα είναι ακέραιος στην άσκηση των καθηκόντων του;  Από τη μια καταγγέλουν οι αδιάφθοροι πολιτικοί μας  τον χρηματισμό των υπαλλήλων και από την άλλη θεσμοθετούν τον έναντι αμοιβής έλεγχο;

Τα ψέμματα λοιπόν μάλλον τελειώνουν για όλους μας. Αν τα σχέδια της συγκυβέρνησης περάσουν τότε οι απολύσεις ενός μεγάλου τμήματος των εργαζομένων θα είναι αναπόφευκτες.

Εμείς, οι Ανεξάρτητοι Εφοριακοί Κέρκυρας  θεωρούμε πως είναι μονόδρομος  ο αγώνας με κάθε μέσο, η αντίδραση.
Απαιτούμε από την εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ ΔΟΥ την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών για την υπεράσπιση του κλάδου μας,  με πρώτο βήμα την προκήρυξη απεργίας στις δύο τελευταίες ημέρες του έτους που διανύουμε. Μια απεργία που επίμονα έως τώρα αρνούνται οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ ενάντια στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εφοριακών υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου