Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Κάλεσμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου εργαζομένων στις ΔΟΥ του Νομού Κέρκυρας για την απεργία.


Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ του Νομού Κέρκυρας
      Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η απεργία που προκηρύχθηκε για τις δύο τελευταίες ημέρες του έτους θεωρούμε πως είναι από τις σημαντικότερες των τελευταίων ετών.
         
·         Είναι από τις λίγες φορές που το σύνολο, σχεδόν, των παρατάξεων συμφωνεί για τα αυτονόητα.
·         Είναι από τις λίγες φορές που δίνεται η ευκαιρία να ακουστεί τόσο δυνατά το ΟΧΙ του εφοριακού κλάδου απέναντι σε μια πολιτική που στο στόχαστρό της έχει μόνο τον μισθωτό, το συνταξιούχο και τον μικρομεσαίο πολίτη αυτής της χώρας.
·         Είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε ως κλάδος τόσο αισχρή επίθεση και κατασυκοφάντηση.
·         Είναι η πρώτη φορά που απεργία προκηρύσσεται σε τόσο κρίσιμη ημερομηνία.
·         Είναι τέλος,  η πρώτη φορά που οι απολύσεις είναι προ των πυλών.

Η συμμετοχή μας πρέπει να είναι καθολική.

Δεν πρέπει να δουλέψει κανείς μας, δεν πρέπει να λειτουργήσει καμία Δ.Ο.Υ. Ενώ είναι σίγουρο ότι θα δοθεί παράταση όσων λήγουν την 31 Δεκεμβρίου εντούτοις,  τα κουκιά των εσόδων δεν θα τους βγαίνουν για το 2011.

Τα σχέδια της Τρόικας και όσων την υπηρετούν πιστά προβλέπουν:
·         Ιδιωτικοποίηση κάθε τομέα του Δημοσίου ο οποίος μπορεί να αποφέρει κέρδη στους μεγαλοκαρχαρίες. Ο φοροελεγκτικός μηχανισμός δίνεται σε εταιρείες, η υγεία, η δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει δοθεί προ καιρού σειρά τώρα παίρνει η τριτοβάθμια, οι μεταφορές, η ενέργεια, ο ήλιος, ο αέρας, τα πετρέλαια, η επικοινωνία, όλα εκποιούνται σε τιμή ευκαιρίας.
·         Απόλυση 300.000 υπαλλήλων μέσα σε μια τριετία, δηλαδή 100.000 κάθε χρόνο. Όποιος νομίζει ότι αυτό δεν μας αφορά ας κοιτάξει στο κοντινό παρελθόν, όταν κάποιοι συνάδελφοι διακήρυσσαν ότι εμάς δεν θα μας ακουμπήσουν τα μέτρα. Ήδη ξεκίνησαν οι αποκλεισμοί των συναδέλφων της κατηγορίας ΔΕ από τα ελεγκτικά κέντρα. Μας έχουν προϊδεάσει από καιρό για απόλυση υπαλλήλων διοικητικών καθηκόντων.  Μετά είναι η σειρά των υπολοίπων, πλην διοικητικών.
·         Ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις των μισθών μας, ακόμη μεγαλύτερα χαράτσια, ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση του λαού ώστε να παραδοθεί η χώρα μας άνευ όρων στους ξένους.

Αν πετύχει η απεργία αυτή τότε βάζουμε τις βάσεις για  δυναμικότερες κινητοποιήσεις  ή και  κινητοποιήσεις άλλης μορφής. Για κινητοποιήσεις που έπρεπε να είχαμε κάνει προ διετίας, όταν το μνημόνιο ξεκίνησε την καταστροφή της ζωής μας. Τότε που κάποιοι πολιτικοί, και όχι μόνο αυτοί, προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι το μνημόνιο είναι ευλογία για τη χώρα ή για το ότι αν το μνημόνιο δεν υπήρχε θα έπρεπε να το εφεύρουμε εμείς.
Τα χρήματα πλέον που θα χάσουμε από την απεργία είναι ελάχιστα μπροστά σε αυτά που χάναμε όταν είχαμε τα ΔΙΒΕΕΤ. Αν μείνουμε απαθείς σήμερα τότε αύριο δεν θα έχουμε απολύτως τίποτα να χάσουμε, θα τα έχουμε χάσει όλα.
Κανείς μας δεν πρέπει να δηλώσει άδεια, πρέπει όλοι να καταγραφούμε ως απεργοί, αυτό θα δείξει τη δύναμή μας.

Σε περίπτωση αποτυχίας πλέον δεν θα έχουμε καμία δικαιολογία, θα είμαστε και εμείς συνυπεύθυνοι για όσα μας συμβούν.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
                        Ο Γραμματέας
Γραμμένος Νικόλαος
                         Κέφης Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου