Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Παρέμβασης - Εργατικής Αλληλεγγύης για το 25ο συνέδριο των εφοριακών



Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση της παρακάτω κίνησης:
__________________________ 
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2011
25ο συνέδριο Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.
Το 25ο συνέδριο της Π.Ο.Ε-Δ.Ο.Υ. αποτελεί παρελθόν και ίσως μείνει στην ιστορία ως το τελευταίο συνέδριο του εφοριακού κλάδου. Αυτή η ανησυχία εξάλλου ήταν έκδηλη στις τοποθετήσεις όλων των συνέδρων που παρακολούθησαν τις εργασίες του. Από τους 308 συνέδρους, δυστυχώς μέσα στην αίθουσα δεν παρέμεναν στις καλύτερες στιγμές του, πάνω από 200 σύνεδροι, με ηχηρή την απουσία των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ που μοναδικό τους μέλημα ήταν οι εσωπαραταξιακές τους ισορροπίες και η εκλογή των νέων αρχηγών τους. Μόνο την τελευταία ημέρα των εκλογών παραβρέθηκαν όλοι για να ψηφίσουν.
Οι σύνεδροι που εκλεχτήκαμε με τα σχήματα 1) ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, 2) ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ- ΕΥΒΟΙΑΣ και 3) ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΜΑΘΙΑΣ-ΠΕΛΛΑΣ-ΠΙΕΡΙΑΣ, συμφωνήσαμε ότι η μοναδική άξια λόγου παρέμβαση στο συνέδριο, ήταν να προκύψει μια απόφαση που να σπάει την απογοήτευση των συνάδελφων και να δίνει μια αγωνιστική διέξοδο ώστε να μπορέσει να ξεμπλοκάρει και να αποκτήσει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του ο κόσμος της εργασίας για δυο πολύ κομβικά ζητήματα του κλάδου : την εφεδρεία - απολύσεις - κλείσιμο υπηρεσιών & την διαδικασία πιστοποίησης των "ελεγκτών βεβαίωσης & είσπραξης". Για το λόγο αυτό από την αρχή του συνεδρίου ζητήσαμε να αλλάξει η ημερήσια διάταξη και το συνέδριο να μην καταλήξει ένα μνημόσυνο για τον κλάδο, αλλά να αποτελέσει την έναρξη για πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Για το λόγο αυτό καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση, να πάρει απόφαση το συνέδριο, για απεργιακή κινητοποίηση στο τέλος του μήνα (και έτους).
Δυστυχώς ακόμη και οι δυνάμεις της αριστεράς με διάφορα προσχήματα δεν επιδίωξαν τον ίδιο στόχο, αν και τελικά ψήφισαν τις προτάσεις για κινητοποιήσεις. Η μεν "ΔΑΣ" προβάλλοντας ότι το πλαίσιο ήταν ανεπαρκές δήθεν - χωρίς βέβαια σε καμία ομιλία τους να πάρουν θέση ότι προτείνουν κάποιας μορφής κινητοποίηση ως απόφαση του συνεδρίου, ενώ έφτασε στο τέλος κάτω από δική μας πίεση αλλά & από τους δικούς της σύνεδρους να προτείνει απεργία "έστω & με το πλαίσιο των «ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ»!!.......... H δε ΑΣΚΙ , θυμήθηκε τώρα τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες των γενικών συνελεύσεων, δηλώνοντας ότι Ναι μεν απεργία στο τέλος Δεκέμβρη, αλλά να μην την αποφασίσει το συνέδριο αλλά οι γενικές συνελεύσεις........... προσπαθώντας στη ουσία να μπλοκάρει οποιαδήποτε πρακτική δυνατότητα να παρθούν αποφάσεις αγώνα. Φυσικά οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ ούτε κουβέντα για κινητοποιήσεις.
Ευτυχώς που υπήρξαν κάποιοι σύνεδροι που εκλέχτηκαν με ανεξάρτητα ψηφοδέλτια (Κέρκυρα, Καβάλα-Δράμα, Κρήτη κ.τ.λ.) που άντεξαν στις πιέσεις και κράτησαν μια πράγματι αξιοπρεπή στάση στηρίζοντας κάθε πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση στο τέλος του Δεκέμβρη - που πράγματι θα πονούσε το κράτος και θα έδινε στοιχειώδη εμπιστοσύνη στους απογοητευμένους συνάδελφους, ότι για μια φορά διεκδικούμε κάτι με αποτελεσματικό τρόπο..... Τελικά η πρόταση για κινητοποιήσεις δεν πέρασε αν και ψηφίστηκε από αρκετά μεγάλο μέρος των συνέδρων (80 υπέρ – 120 κατά).
Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ πέρασαν ένα κοινό διεκδικητικό πλαίσιο, που μόνο απαράδεκτο μπορεί να χαρακτηριστεί. Μέχρι και οι σύνεδροι των παρατάξεών τους αντέδρασαν και τους ανάγκασαν να τροποποιήσουν κάπως την αρχική τους πρόταση, που μιλούσε για μία Δ.Ο.Υ. ανά νομό και άλλα απαράδεκτα για συνδικαλιστικό κίνημα αιτήματα.
Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του. Σας στέλνουμε την πρόταση που καταθέσαμε στο συνέδριο για ενημέρωσή σας.
ΜΑΚΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΣΙΓΚΟΪΑΣ
__________________________ 
Πηγή:

3 σχόλια:

  1. ΔΑΣ και ΑΣΚΙ οι ταξικοί εχθροί του κινήματος. Αφιερώσατε μια παράγραφο για να βρίζετε 2 αριστερές παρατάξεις. Μια γραμμή για ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ.. Για αυτό εμμέσως εχθές στηρίξατε την πιο αριστερή ΔΑΚΕ.... Φαντάζομαι τον Αlex Callinico να την κάνει από ψηφοφορία σε βρετανικο συνδικάτο όπου παίζονταν μια θέση μεταξύ Toni Ben και εκπροσώπου των Τορις και μετά να πηγαίνει να γράφει τα αριστουργήματα όπως το βιβλίο Making History: Agency, Structure, and Change in Social Theory (Historical Materialism Book Series, 3)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ ανώνυμε αναγνώστη, απλά αναδημοσιεύσαμε την ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Αλληλεγγύης, αν και ήταν αντίπαλη παράταξη, της κίνησης Αντι-Δράστε, στις εκλογές της ΠΟΕ ΔΟΥ, ως ένδειξη πολυφωνικής-πλουραλιστικής αντιμετώπισης και σκέψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ ανώνυμε συνάδελφε.Προφανώς δεν κατάλαβες το πνεύμα της ανακοίνωσης, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν είναι υβριστικό για τις αριστερές παρατάξεις, αλλά αντίθετα εκφράζουμε τη θλίψη μας γιατί η αριστερά σήμερα βρίσκεται πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Όλη η κοινωνία βλέπει σήμερα την αριστερά ως τη μοναδική δύναμη διεξόδου. Έκφράζουμε την αγωνία μας να μην διαψευστούν με δραματικό τρόπο (για ακόμη μία φορά) οι προσδοκίες της κοινωνίας. Σε συνδικαλιστικό επίπεδο κάνουμε την κριτική μας και τα πράγματα είναι όπως τα περιγράφουμε κι ας διαφωνείς. Ρίξε μια ματιά στο site της ΑΣΚΙ και θα δεις πως ακόμα και σήμερα η ΑΣΚΙ προσπαθεί να οικειοποιηθεί την πρόταση για απεργία τέλος του έτους. Δεν μας πειράζει. Ας παρουσιάζουν ως δικό τους ότι θέλουν Εμάς μας ενδιαφέρει η ουσία και το αποτέλεσμα και γιαυτό θα ζητάμε ενότητα .... όχι για το μοίρασμα θέσεων και καρεκλών στη βάση εκλογικών αποτελεσμάτων, αλλά ενότητα στη δράση για να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά την υπόθεση των αγώνων μας.
    ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ
    ΜΑΚΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ
    ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή