Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Το μήνυμα της κίνησης Αντι-Δράστε πριν την κάλπη για τις εκλογές των εφοριακών, της 26/10/2011.



ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
-      Η κίνηση «ΑΝΤΙ-ΔΡΑΣΤΕ» δημιουργήθηκε, εκτός των όσων αναφέρονται στην ιδρυτική της διακήρυξη, από την ανάγκη έκφρασης – πρότασης – συμμετοχής - διεκδίκησης και αγώνα, έννοιες που στις μέρες μας και ειδικά στον κλάδο μας, έχουν τεθεί στο περιθώριο.
-      Η ονομασία της δεν επιλέχτηκε για λόγους εντυπωσιασμού, αλλά για να καταδείξει την αναγκαιότητα της άμεσης αφύπνισης όλων μας και την χάραξη κοινής πορείας και δράσης, ενάντια σε αυτά που έχουμε βιώσει έως σήμερα και στα χειρότερα που μας περιμένουν.
-      Επιδίωξη και σκοπός της είναι να ενώσει όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από τις πολιτικές θέσεις και απόψεις του καθενός, ανεξάρτητα από την συνδικαλιστική του τοποθέτηση στο παρελθόν και να καθιερώσει όρους ειλικρινούς διαλόγου και συνεργασίας, χωρίς αποκλεισμούς και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.
-      Ο κλάδος αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια μία βάρβαρη επίθεση, τόσο από τους κρατούντες και τα παπαγαλάκια τους, όσο και από την ευρύτερη κοινωνία. Το σύνολο των εργαζομένων στοχοποιείται, ταυτίζεται με τη διαφθορά, παρουσιάζεται ως αμοιβόμενο με υπέρογκες αμοιβές και βασικός υπεύθυνος για την υστέρηση των φορολογικών εσόδων. Κανείς δεν αναφέρεται πια στην ιδιαιτερότητα του κλάδου και  στο έργο που παράγει. Ακόμη και πρώην συνάδελφοι – συνδικαλιστές νυν βουλευτές, οι οποίοι με την βοήθειά του αναδείχθηκαν πολιτικά, όχι μόνο σιωπούν αλλά συνεργούν στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος του.
-      Από την άλλη, οι διαχρονικές ευθύνες των κυβερνώντων και οι  πολιτικές που άσκησαν δεν αναφέρονται καν, οι ημέτεροι μεγαλοκαρχαρίες εξυπηρετούνται ποικιλοτρόπως και συνεχίζουν, οι συγγενείς και φίλοι απολαμβάνουν της φορολογικής ασυλίας και οι επαγγελματίες φοροφυγάδες μικροί και μεγάλοι γελάνε εις βάρος των κορόιδων.

Συνάδελφοι
-      Αν πιστεύετε ότι η προσπάθεια μας για αντίσταση, διεκδίκηση και δράση είναι μάταιη ή περιττή, ας εξακολουθήσετε να παραμένετε απλοί παρατηρητές και παθητικοί αποδέκτες όλων αυτών που σχεδιάζουν για το παρόν μας, το μέλλον μας την ίδια μας τη ζωή.
-      Η μειωμένη συμμετοχή μας στη διαμαρτυρία, η παθητικότητα και η ανοχή μας  αποτελεί την βασική τους επιδίωξη. Δεν είναι διατεθειμένοι να σταματήσουν πουθενά.
-      Μέχρι σήμερα μας έχουν πάρει πολλά, μην τους αφήσουμε να μας τα πάρουν όλα.
-      Ελάτε να αγωνιστούμε όλοι μαζί, συλλογικά, ανεξάρτητα, ακηδεμόνευτα, δυναμικά ενάντια σε αυτά που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.
-      Μπορούμε να πετύχουμε αρκεί να το πιστέψουμε.
-      Αξίζει τον κόπο να πολεμήσουμε. Και να πέσουμε δεν θα το κάνουμε αμαχητί.
-      Για να μπορούμε να κοιτάμε ο ένας τον άλλο στα μάτια, για να αποκτήσει ξανά νόημα και αξία η λέξη «συνάδελφος».
-      Για να μπορούμε να απαντήσουμε στα παιδιά μας όταν μας ρωτήσουν «εσύ τι έκανες;».

CHE FECE......IL GRAN RIFIUTO 

Κ. ΚΑΒΑΦΗΣ (1901)

«Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει έτοιμο μέσα του το Ναι και λέγοντάς το πέρα πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθηση του. Ο αρνηθείς δεν μετανιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι, Όχι θα ξανάλεγε. Κι όμως τον καταβάλει εκείνο το Όχι - το σωστό – εις όλην την ζωή του.»

ΝΑΙ – ΟΧΙ. Δύο λέξεις ……. Τρία γράμματα…… όλη μας η ζωή.

Συχνότερα λέμε Ναι, ίσως από συστολή, από φόβο, από ανασφάλεια, από ευγένεια, ενίοτε από αγάπη. Και μας παίρνει ίσως και χρόνια μέχρι να μάθουμε να λέμε το όχι και πότε. Μέχρι που φουσκώνει αυτό το όχι μέσα μας, κι ανεβαίνει…. κι ανεβαίνει και μας πνίγει και γίνεται κραυγή ……ΟΧΙΙΙΙΙΙΙ.
Και τώρα, βρισκόμαστε σε μια στιγμή που πρέπει να τα πούμε και τα δύο……
ΟΧΙ στην δικτατορία σας ….. ΝΑΙ στη δημοκρατία μας … Γιατί εδώ είναι η πατρίδα της,
ΟΧΙ στην τρομοκρατία της χρεοκοπίας …. ΝΑΙ στην έξοδο από την κρίση που εσείς δημιουργήσατε …. Γιατί υπάρχουν λύσεις,
ΟΧΙ στην πληρωμή των δικών σας χρεών …. ΝΑΙ στην πραγματική οικονομία της χώρας …. Γιατί δεν τα φάγαμε μαζί,
ΟΧΙ στην κουτοπονηριά σας ….. ΝΑΙ στο μέλλον μας …. Γιατί δεν είμαστε ηλίθιοι,
ΟΧΙ στην καταστολή σας ….. ΝΑΙ στην αποπομπή σας …. Γιατί είναι το λιγότερο που σας αξίζει,
ΟΧΙ στην προδοσία σας …. ΝΑΙ στην τιμωρία σας …. Γιατί ήρθε η ώρα να πληρώσετε και εσείς,
ΟΧΙ στα βδελυρά σχέδια σας …. ΝΑΙ στην ζωή μας, την αξιοπρέπειά μας …. Γιατί ήρθε η ώρα να τα διεκδικήσουμε και τα δύο….
Αλλά πάνω απ’ όλα για να πούμε όλα αυτά τα ναι και όχι, πρέπει πρώτα να πούμε τα μεγάλα ναι και όχι στους εαυτούς μας:
ΟΧΙ στον ωχαδερφισμό μας …. Δεν θα μας σώσουν οι άλλοι….. είμαστε και εμείς μέρος των άλλων….. ΝΑΙ στη συμμετοχή ……… Γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε,
ΟΧΙ στον κομματικό διχασμό …. Δεν θα μας σώσουν τα κόμματα που αποτελούν την σιωπηρή συναίνεση στο έγκλημα που συγκλονίζει τη χώρα …. ΝΑΙ στον κοινό στόχο,
ΟΧΙ στο φόβο …. Ο φόβος ήταν πάντα κακός σύμβουλος …. ΝΑΙ με θάρρος και πορεία μόνο μπροστά ….. γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση.
Γιατί το μέλλον μας, η χώρα μας, η αξιοπρέπεια μας, εξαρτάται μόνο από εμάς….
Και εμείς μπορούμε να πούμε και τα μεγάλα ΝΑΙ και κυρίως τα μεγάλα ΟΧΙ.
ΟΧΙ στο μεσαίωνά τους ….. ΝΑΙ στην αναγέννησή μας ……. , γιατί μετά το σκοτάδι πάντα έρχεται το φως!
Άιντε βρε παιδιά….       


1 σχόλιο:

  1. Υπέροχο κείμενο αλλά κρίμα, απευθύνεστε σε μοσχοαναθρεμμένους και βολεμένους δημοσίους υπαλλήλους της δεκαετίας του 1980 ή στα παιδιά αυτών. Πάντως μπράβο σας, συνεχίστε έτσι και μην κάνετε ούτε βήμα πίσω. Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή