Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Η δικαιοσύνη φραγμός στην αυθαιρεσία. Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ ΔΟΥ για την αθώωση της Προϊσταμένης της ΔΟΥ Χανίων.



Aθήνα 16-3-2012
Αρ. πρωτ. : 21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ
           
Με απόφασή του το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, αθώωσε την Προϊσταμένη της ΔΟΥ Χανίων Α. Σαπουνάκη, από τις κατηγορίες της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος.
            Οι κατηγορίες αυτές της είχαν αποδοθεί στις 2-3-2012, όταν (λόγω νομικού πλαισίου και τραγικών ελλείψεων προσωπικού), δεν μπόρεσε να υλοποιήσει  την «εντολή», για την διάθεση εφοριακών υπαλλήλων στα δικαστήρια, για είσπραξη δικαστικών  ποινών. Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου είναι η καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν υπαρκτά υπηρεσιακά προβλήματα, χωρίς συλλήψεις, διασυρμούς και παραπομπή σε αυτόφωρες διαδικασίες. Πρέπει επιτέλους τα Υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης, να συνεργαστούν και να δώσουν λύση στο όλο πρόβλημα, με γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη και τη διασφάλιση των εσόδων του δημοσίου
            Η ΠΟΕ–ΔΟΥ με τον Σύλλογο Εφοριακών Χανίων – Ρεθύμνου, αντέδρασε δυναμικά, όπως και θα κάνει και στο μέλλον, σε κάθε προσπάθεια αυθαιρεσίας και μετατόπισης ευθυνών, στους εφοριακούς.
            Ελπίζουμε η υπόθεση αυτή να αναδειχθεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για να αποδειχθεί αν είναι «είδηση» μόνο η σύλληψη εφοριακών και η αθώωσή τους περνάει στα «ψιλά».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                    ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου