Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 5 Απρίλη, στη ΔΟΥ Θήβας




Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ των Νομών Βοιωτίας Εύβοιας

ΠΡΟΣ : ΠΟΕ Δ.Ο.Υ.
                                                                                                Ομήρου 18, Τ.Κ. 10672
                                                                                                Αθήνα

Κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας την ΠΕΜΠΤΗ 5/4/2012 από 11.30πμ – 15.30μμ στη Δ.Ο.Υ. Θήβας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 2/4/2012 & στα πλαίσια της από 29/11/11 Απόφασής του, συζήτησε το σχέδιο αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του Υπ.Οικ. & αποφάσισε τα παρακάτω :

  1. Αντιδρούμε στην απόφαση της Κυβέρνησης η οποία στα πλαίσια του «Μνημονίου 2» προβλέπει το κλείσιμο “200” Δ.Ο.Υ. σε όλη τη χώρα έως τέλος του 2012.
  2. Ανάμεσα σε αυτές θα είναι πιθανότατα η Δ.Ο.Υ. Θήβας όπως & όλες οι Δ.Ο.Υ. του Νομού Εύβοιας (εκτός Χαλκίδας).
  3. Θεωρούμε πως εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο περικοπών των κοινωνικών δαπανών & κατάργησης κάθε έννοιας  δημόσιου – κοινωνικού αγαθού ή υπηρεσίας & πλήρους ιδιωτικοποίησης λειτουργιών του φορολ. Μηχανισμού, ιδιαίτερα των πιο κερδοφόρων για τους επίδοξους «επενδυτές» (είσπραξη ληξιπροθέσμων – φορ. έλεγχος κλπ).
  4. Επιπλέον “ταιριάζουν γάντι” με την βάρβαρη φοροληστρική επιδρομή στο εισόδημα μισθωτών, συνταξιούχων & μικροεπαγγελματιών (χαράτσια, καταργήσεις φοροαπαλλαγών, εξαφάνιση αφορολόγητου ορίου, αντικειμενικά κριτήρια, αυξήσεις εμμέσων φόρων κλπ) , δημιουργώντας απομακρυσμένες από τον πολίτη φορολογούμενο υπηρεσίες, για την εκτόνωση των κοινωνικών αντιδράσεων.
  5. Εκατοντάδες συνάδελφοι θα υποχρεωθούν σε μεταθέσεις προς άγνωστη κατεύθυνση με το κλείσιμο ή τις συνενώσεις υπηρεσιών. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το πρώτο βήμα για τις απολύσεις στο Υπ. Οικονομικών.
  6. Νέο βάρος θα πέσει στις πλάτες των εργαζομένων – επιχειρήσεων - επαγγελματιών είτε για τις μετακινήσεις , είτε για τη χρησιμοποίηση «μεσαζόντων» (λογιστών-δικηγόρων κλπ) , ακόμη & για τις πιο απλές συναλλαγές, αφού η «Ηλεκτρονικές υπηρεσίες» αποτελούν μια συνεχώς εξαγγελλόμενη αλλά μη υλοποιήσιμη .
  7. Οι ελλείψεις σε προσωπικό & η πλήρης εγκατάλειψη σε υποδομές κάποιων υπηρεσιών, θα έπρεπε να είναι λόγος ενίσχυσης & όχι άλλοθι για την πλήρη κατάργησή τους.

Στα πλαίσια αυτά & με δεδομένη την κινητοποίηση του Δήμου & των φορέων της περιοχής Θήβας την 5/4/2012 

αποφασίζουμε :

  1. Κηρύσσουμε 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 5/4 από 11.30πμ – 15.30μμ για τους εργαζόμενους της Δ.Ο.Υ. Θήβας
  2. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των φορέων των Νομών Βοιωτίας – Εύβοιας για την αναβάθμιση & όχι υποβάθμιση / κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών

                                                                      ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΚΟΥΝΑΣ                                ΜΠΑΚΑΡΟΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου