Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Πρόσκληση για συνάντηση των ανεξάρτητων αντιπροσώπων πριν το συνέδριο.


Απευθυνόμαστε προς κάθε ανεξάρτητο σύνεδρο, αντιπρόσωπο ή εκλεγμένο σύμβουλο που  θα παρίσταται  στο επικείμενο συνέδριο των εφοριακών.
Ήδη βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με ανεξάρτητους συνδυασμούς από όλη την Ελλάδα προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο,  αδέσμευτο δίκτυο συναδέλφων.
Παρακαλούμε όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε κοινή συζήτηση, την προσεχή Κυριακή στην Αθήνα, να μας αποστείλει e-mail στο οποίο να μας προτείνει διαθέσιμη ώρα και τόπο προκειμένου να συναντηθούμε, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, σκέψεων και προτάσεων.  


Παρότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανιχνεύσουμε ανεξάρτητους συνδυασμούς που εξέλεξαν αντιπροσώπους στις εκλογές των εφοριακών που λαμβάνουν χώρα στις ΔΟΥ της Ελλάδας εντούτοις, υπάρχει η πιθανότητα να μην έχουμε επικοινωνήσει με όλους. Για το λόγο αυτό επικοινωνήστε μαζί μας γνωστοποιώντας μας παράλληλα τα στοιχεία σας για τηλεφωνική επικοινωνία.


Διαβάστε περισσότερα»

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Αποτελέσματα εκλογών εφοριακών Ηρακλείου Λασιθίου. Θρίαμβος του ανεξάρτητου ψηφοδελτίου, ανατροπή της ΠΑΣΚΕ.


Σήμερα ενημερωθήκαμε για  τα αποτελέσματα των εκλογών  των εφοριακών της Ανατολικής Κρήτης.
Η πρωτοεμφανιζόμενη  κίνηση των Ανεξάρτητων Εφοριακών Ανατολικής Κρήτης θριάμβευσε, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση.
Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ καταποντίστηκε, χάνοντας ποσοστό 50% αλλά και την παντοδυναμία της. Η ΔΑΚΕ κατέγραψε μικρή μείωση του ποσοστού της ενώ η ΔΑΣ έλαβε ποσοστό 4,74%.

Αναλυτικά τα ποσοστά που έλαβαν οι παρατάξεις έχουν ως εξής:
Ανεξάρτητοι Εφοριακοί Ανατολικής Κρήτης:   37,96%
ΠΑΣΚΕ: 32,12%
ΔΑΚΕ:    25,18%
ΔΑΣ:         4,74%

Να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στους συναδέλφους, τόσο στους υποψήφιους της ανεξάρτητης κίνησης όσο και σε όσους στήριξαν με την ψήφο τους την κίνηση αυτή. 
Διαβάστε περισσότερα»

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Αντίδραση στην υπεύθυνη δήλωση για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας.

Σας παραθέτουμε αναδημοσίευση από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.xanthipress.gr/eidiseis/politiki/10502-emdydas-thrakis-dilosi-efedreias.html, αναφορικά στο θέμα στο οποίο  είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτησή μας, σχετικά με την υπεύθυνη δήλωση για την προϋπηρεσία συναδέλφων που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ. Τα σχόλιά μας παρατίθενται στο τέλος της ανάρτησης.
________________________________________________________________
Έπειτα από έγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Μηχανικών του Δημοσίου η ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης καλεί όλους τους Διπλωματούχους Μηχανικούς να μην υποβάλλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις που θα τους ζητηθούν για να εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία,.
Το σχετικό έγγραφο που έχουν στείλει στους μηχανικούς αναφέρει:
Πληροφορηθήκαμε ότι, κατ’ επίκληση της εγκυκλίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με αριθμό πρωτοκόλλου ΔΙΠΙΔΔ/Β.10 Ε.Ε./2/οικ. 22225 περί εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 34 του ν. 4024/2011 και εργασιακής εφεδρείας, καλούνται οι διπλωματούχοι Μηχανικοί, μέλη της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, που συνδέονται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στους φορείς της εν λόγω διάταξης (ήτοι του άρθρου 34 του ν. 4024/2011) να υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις από τις οποίες να προκύπτει ο ακριβής συντάξιμος χρόνος ασφάλισης όχι μόνο στο φορέα που υπηρετεί αλλά και τυχόν συντάξιμη προϋπηρεσία που διαθέτει σε άλλους φορείς. Στην εν λόγω εγκύκλιο μάλιστα με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι περαιτέρω αναγράφεται, προφανώς στο πλαίσιο παράνομου εξαναγκασμού και εκφοβισμού των υπαλλήλων, ότι (θα) υπάρξει πρόβλεψη ώστε συντάξιμη υπηρεσία που δεν θα αναφερθεί με τις ως άνω υπεύθυνες δηλώσεις να μην προσμετρηθεί στον υπολογισμό του συντάξιμου χρόνου του υπαλλήλου κατά τη μελλοντική συνταξιοδότησή του.
Έτσι λοιπόν επιχειρείται να μετατεθεί στους εργαζόμενους, οι οποίοι μάλιστα επανειλημμένα έχουν επιδείξει την αντίθεσή τους στο παράνομο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, η μέριμνα για την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 34. Με την προαναφερόμενη εγκύκλιο ζητούναι στοιχεία και δεδομένα τα οποία όφειλε η Διοίκηση να έχει στη διάθεσή σας, μετά και από την πρόσφατη απογραφή που πραγματοποιήθηκε. Προκειμένου δε να εξαναγκαστούν οι υπάλληλοι και να διευκολυνθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, προβλέφθηκε στην εγκύκλιο παντελώς παράνομα – δεδομένου μάλιστα ότι όπως πάγια γίνεται δεκτό από τα Δικαστήρια, οι εγκύκλιοι είναι εσωτερικά έγγραφα της διοίκησης χωρίς καμία νομική δεσμευτικότητα και δεν μπορούν ως εκ τούτου ούτε να θέτουν κανόνες δικαίου, πολύ δε λιγότερο μπορούν να προβλέπουν και να επιβάλλουν κυρώσεις – ότι τυχόν μη δηλωθείσα προϋπηρεσία δεν θα συνυπολογισθεί κατά τη συνταξιοδότηση (!).
Η αξίωση της Δημόσιας Διοίκησης να υπογραφεί μια τέτοια  δήλωση και μάλιστα με στόχο την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, ξαναφέρνει στη μνήμη μας πέτρινα χρόνια, τα οποία είχαμε πιστέψει ότι είχαν παρέλθει ανεπιστρεπτί.  Καλούμαστε να συνηγορήσουμε και να συμπράξουμε στην υλοποίηση της εργασιακής εφεδρείας, μολονότι εξαρχής οι υπάλληλοι έχουν διατυπώσει σοβαρές επιφυλάξεις για τη νομιμότητα του νέου «θεσμού», κατά παράβαση του δικαιώματος που έχει κάθε πολίτης να αντιτεθεί σε παντός είδους ενέργειες, που αποσκοπούν και έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων και που προσβάλουν τη προσωπικότητα. Σε κάθε περίπτωση,  είναι ηθικά ανεπίτρεπτη η διατύπωση απειλών για την διαγραφή του χρόνου ασφάλισης, που τυχόν δεν θα συμπεριληφθεί σ’ αυτές τις δηλώσεις, που καλούνται να υπογράψουν οι Μηχανικοί.
Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους Διπλωματούχους Μηχανικούς να μην υποβάλλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις που θα τους ζητηθούν για να εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία.
________________________________________________________________
Η δική μας ομοσπονδία (ΠΟΕ -ΔΟΥ) δεν έχει αποστείλει έως τώρα σχετική ενημέρωση, παρότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι τεράστιας σημασίας. Η συμπεριφορά της θεωρείται τουλάχιστον ύποπτη.
Στο θέμα αυτό θα αναφερθούμε εκτενέστερα στις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα»

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Υποβολή προτάσεων για το συνέδριο της ΠΟΕ ΔΟΥ.


Συνάδελφοι, απευθυνόμαστε σε όλους εσάς και σας καλούμε να καταθέσετε οποιαδήποτε πρόταση πιστεύετε ότι μπορεί να τεθεί στο επικείμενο συνέδριο της ΠΟΕ ΔΟΥ που θα λάβει χώρα από τις 5 έως και 7 Δεκέμβρη. Οι  προτάσεις σας  θα συγκεντρωθούν, θα αξιολογηθούν και θα υποβληθούν  στην ΠΟΕ ΔΟΥ, προφορικά ή γραπτά, αναλόγως των δυνατοτήτων που θα μας δοθούν.
Το e-mail στο οποίο μπορείτε να στείλετε τις προτάσεις είναι το anti_draste@yahoo.gr.


Ελπίζουμε στην ανταπόκρισή σας.


Διαβάστε περισσότερα»

Κινητικότητα κρατικών υπαλλήλων σύμφωνα με το νόμο 4024/2011.

 

Ο νόμος 4024/2011 είναι πλέον γεγονός. Με το νόμο αυτό καθιερώθηκε για πρώτη φορά η έννοια του κρατικού υπαλλήλου. Ας διαβάσουμε λιγάκι το άρθρο 5 του νόμου κι ας προσπαθήσουμε να δούμε πίσω από τις λέξεις.

Άρθρο 5
Θέματα κινητικότητας των Υπαλλήλων του Κράτους
«1. Οι υπάλληλοι μόνιμοι, και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της κεντρικής ή αποκεντρωμένης Διοίκησης διοικούνται όσον αφορά τα θέματα κινητικότητας μεταξύ υπηρεσιών διαφορετικών Υπουργείων ή αποκεντρωμένων διοικήσεων από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τον οικείο, κατά περίπτωση, Υπουργό.

2. Οι υπάλληλοι αυτοί μπορούν να μετακινούνται στις υπηρεσίες των υπουργείων και των αποκεντρωμένων διοικήσεων, με κοινή απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και των οικείων κατά περίπτωση Υπουργών των υπηρεσιών προέλευσης και υποδοχής των υπαλλήλων, για συγκεκριμένο χρόνο που ορίζεται με την απόφαση αυτή, λαμβανομένων υπόψη των υφιστάμενων υπηρεσιακών αναγκών και της κατηγορίας, κλάδου και ειδικότητας των υπαλλήλων που μετακινούνται.

3. Η εκτίμηση των υπηρεσιακών αναγκών για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου γίνεται κατά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα προσωπικού, κάθε δύο έτη, από τριμελές Συμβούλιο το οποίο συγκροτείται με απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, από Αντιπρόεδρο ή Πρόεδρο τμήματος του ΑΣΕΠ, ο οποίος προεδρεύει και δύο υπαλλήλους, οι οποίοι ασκούν καθήκοντα προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών. Με κοινή απόφαση των προαναφερόμενων Υπουργών ρυθμίζονται τα ειδικότερα θέματα που αφορούν στη συγκρότηση και λειτουργία του εν λόγω Συμβουλίου, στη διαδικασία της μετακίνησης λαμβανομένου υπόψη και του συμφέροντος του υπαλλήλου, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου.»

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου αυτού οι υπάλληλοι παύουν πια να ανήκουν αποκλειστικά στα οικεία Υπουργεία. Ανήκουν στο κράτος και στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το οικείο Υπουργό.

Απ' ότι καταλαβαίνουμε μάλλον άνοιξε ο δρόμος για μετατάξεις, ώστε να καλυφθούν κενές οργανικές θέσεις σε διάφορες Υπηρεσίες. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Δεν καθορίζει όμως ο νόμος ποια θα είναι τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέγονται οι υπάλληλοι που θα αποφασιστεί η μετακίνησή τους.

Ποιος εγγυάται ότι οι υπάλληλοι δεν θα γίνουν "μπαλάκι" στα χέρια των διοικούντων, οι οποίοι με διαρκείς μετακινήσεις υπαλλήλων θα προσπαθούν να κλείνουν κενά, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν νέες προσλήψεις;;

Θεωρητικά, κάθε δύο χρόνια ο ίδιος υπάλληλος θα μπορεί να μετακινείται από μια Υπηρεσία σε άλλη. Δεν διαβάσαμε πουθενά στο εν λόγω άρθρο αν οι μετακινήσεις αυτές θα γίνονται σε Υπηρεσίες του ίδιου Νομού. Άρα όχι απλώς θα μπορεί η Διοίκηση να μετακινεί υπαλλήλους σε διαφορετική Υπηρεσία, αλλά και σε διαφορετικούς Νομούς. Θα λαμβάνεται άραγε υπόψη η θέληση, η οικογενειακή και η οικονομική κατάσταση του υπαλλήλου;

Ποιος εγγυάται επίσης ότι αυτές οι μετακινήσεις δεν θα χρησιμοποιηθούν ως "όπλο" της διοίκησης εναντίον υπαλλήλων οι οποίοι αντιδρούν ή δεν συμβιβάζονται;

Διαβάζουμε στην αιτιολογική έκθεση του νόμου: "ο υπάλληλος δεν παραμένει για όλη του τη ζωή εκεί που έτυχε να προσληφθεί, αλλά υπηρετεί κάθε φορά στην υπηρεσία (Υπουργείο ή αποκεντρωμένη υπηρεσία), όπου υφίστανται ανάγκες που πρέπει να εξυπηρετηθούν από τους καταλληλότερους υπαλλήλους του κράτους".

Θα εστιάσουμε στη λέξη "'ετυχε". Ήταν άραγε θέμα τύχης η πρόσληψη υπαλλήλων, με τις αξιοκρατικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ, μετά από γραπτούς διαγωνισμούς, που επιβεβαίωναν ακόμα μια φορά τις γνώσεις των υπαλλήλων αυτών, πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ, σε συγκεκριμένη Υπηρεσία, συγκεκριμένου Υπουργείου, ακόμα και συγκεκριμένου Νομού της χώρας;;; Δεν νομίζουμε!!
Πως έρχεται τώρα ο Υπουργός και θέτει θέμα μετακίνησης αυτών των υπαλλήλων;; Είναι νόμιμη και συνταγματική μια τέτοια πρακτική;;
Φυσικά τα ανωτέρω περί δεν ισχύουν μόνο για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ αλλά και για όλους τους υπαλλήλους, ανεξαρτήτως διαδικασίας διορισμού και  τοποθέτησης.

Επίσης σημειώνουμε ότι το αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας στην εργασία είναι παράγοντας επαγγελματικής ικανοποίησης και άρα εργασιακής απόδοσης.

Κλείνοντας αυτό το κείμενο αναρωτιόμαστε, η ομοσπονδία μας, η ΠΟΕ-ΔΟΥ, γιατί δεν μπήκε στον κόπο να μας ενημερώσει για τις αλλαγές που επήλθαν στα μισθολογικά και άλλα εργασιακά δικαιώματά μας με αυτό το νόμο;
Μήπως η ενημέρωση των μελών της δεν είναι στις αρμοδιότητές της ή μήπως την εξυπηρετεί η μη ενημέρωση;;

Επισημαίνουμε ότι στο καταστατικό του συλλόγου μας αναφέρεται ως μέσον, ανάμεσα σε άλλα, για την πραγματοποίηση των σκοπών του η συνεχής ενημέρωση των μελών του. Πολλώ δε μάλλον για την ομοσπονδία μας!!!




Διαβάστε περισσότερα»

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Παιχνίδια με την προϋπηρεσία και την εφεδρεία καταγγέλει η ΑΔΕΔΥ.

 
Με ανακοίνωσή  της η  Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με ημερομηνία 17/11/2011, καταγγέλει τη νέα προσπάθεια της κυβέρνησης για την  τρομοκράτηση των δημοσίων υπαλλήλων. Αιτία,  η αγωνιώδης προσπάθεια  της συγκυβέρνησης να θέσει σε καθεστώς εφεδρείας όσους περισσότερους υπαλλήλους μπορεί, αδιαφορώντας πλήρως για την πλήρη  υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου. Μη γνωρίζοντας την προϋπηρεσία των δημοσίων υπαλλήλων, με μια πρωτοφανώς εκβιαστική εγκύκλιο καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους να δηλώσουν τώρα την προϋπηρεσία που τυχόν έχουν, διαφορετικά αυτή δεν θα αναγνωριστεί στο μέλλον !!!!!
Η ΑΔΕΔΥ λοιπόν,  καλεί τους υπαλλήλους σε αντίδραση και ανυπακοή σε παράνομες εντολές. Επιτέλους προσθέτουμε εμείς.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:




Αθήνα 17.11.2011

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
             adedy1@adedy.gr
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 396

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


          Οι μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης για απολύσεις εκατοντάδων – χιλιάδων υπαλλήλων μέσω εφεδρείας ή προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας συνεχίζονται. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια είναι η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Καταγγέλλουμε τη νέα πολιτική της τρομοκρατίας και των απειλών του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που εκβιάζει και πανικοβάλει τους εργαζόμενους να αναγνωρίσουν, εδώ και τώρα, όποια εργασιακή προϋπηρεσία έχει ο καθένας, προκειμένου να τους εντάξουν άμεσα και πρόωρα σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.
Προκαλείται και πάλι ο σεβασμός και η τήρηση της συνταγματικής και νομοθετικής νομιμότητας.
Αυτός ο εκβιασμός που επιχειρεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι απόλυτα παράνομος, αφού η όποια εγκύκλιος κυκλοφορεί στις υπηρεσίες και καλεί τους υπαλλήλους να αναγνωρίσουν την προϋπηρεσία τους τώρα, διαφορετικά δεν θα υπάρξει δικαίωμα αναγνώρισης στο μέλλον, δεν νομιμοποιείται από καμία νομοθετική ρύθμιση.
Απεναντίας ο κάθε εργαζόμενος όπως και νομοθετικά ισχύει, έχει το αποκλειστικό δικαίωμά να αναγνωρίσει ή όχι την προϋπηρεσία του, όποτε αυτός εκτιμήσει και όσο χρόνο θέλει ο ίδιος.
Μετά από αυτό καλούμε τον κ. Υπουργό να αποσύρει αμέσως αυτή την παράνομη εγκύκλιο και να σταματήσουν οι απαιτήσεις των υπηρεσιών για την υποχρεωτική αναγνώριση της προϋπηρεσίας.
Ενημερώνουμε επίσης τους συναδέλφους ότι δεν υποχρεούνται να υπακούσουν σε παράνομες, προφορικές ή γραπτές εντολές, όπως η παραπάνω αναφερθείσα εγκύκλιος.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Διαβάστε περισσότερα»

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Συνέδριο ΠΟΕ-ΔΟΥ από 5 έως και 7 Δεκεμβρίου του 2011.


Σύμφωνα με τηλεφωνική ενημέρωση που είχαμε από την ΠΟΕ-ΔΟΥ το συνέδριο των εκλεγμένων αντιπροσώπων ορίσθηκε για το τριήμερο από  5 έως και 7 Δεκεμβρίου του 2011 και θα λάβει χώρα στην Αθήνα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω e-mail με την κίνηση Αντι-Δράστε για  να συλλεχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι προβληματισμοί, σκέψεις και απόψεις ώστε να τεθούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.
Διαβάστε περισσότερα»

Επειδή.... όλοι πληγώνονται



Επειδή όλοι πληγώνονται, τα μάτια σας δεκατέσσερα όταν οδηγείτε!!
Δείτε το βίντεο ... ακόμα κι οι εικόνες είναι σκληρές!!
Διαβάστε περισσότερα»

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Αποτελέσματα εκλογών εφοριακών Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας.


Οι εκλογές στο σύλλογο εφοριακών Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας πραγματοποιήθηκαν στις 8 Νοεμβρίου 2011. Όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα, έτσι και στο σύλλογο αυτό παρατηρήθηκε μείωση των ποσοστών των δύο κυρίαρχων παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, με παράλληλη σημαντική άνοδο της αριστερής παράταξης "Εργατική Αλληλεγγύη".
Η κατανομή των ψήφων έχει ως εξής:
Εγγεγραμμένοι: 347
Ψήφισαν: 274
Άκυρα-Λευκά: 12
Έγκυρα: 262 

Έλαβαν:

ΠΑΣΚΕ: 111, ποσοστό 42.4% έναντι 53.2% στις εκλογές του 2008.

ΔΑΚΕ: 111, ποσοστό 42.4% έναντι 43.5% στις εκλογές του 2008.

Εργατική Αλληλεγγύη: 40,  ποσοστό 15.3% έναντι 3.3% στις εκλογές του 2008.


Διαβάστε περισσότερα»

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Συγκρότηση νέου ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ του Νομού Κέρκυρας


Σας ενημερώνουμε ότι μετά από ψηφοφορία που διενεργήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2011 το ΔΣ του Συλλόγου μας έχει την παρακάτω σύνθεση:

Πρόεδρος:
Νικόλαος Γραμμένος
(Αντι-Δράστε)

Αντιπρόεδρος:
Αλέξανδρος Μπαλανίκας
(Αντι-Δράστε)
 

Γενικός Γραμματέας:
Χρήστος Κέφης
(Αντι-Δράστε)
 

Ταμίας:
Αλέξανδρος Μπαλανίκας*
(Αντι-Δράστε)
 

Μέλη:
Ελισάβετ Μισθού
(Δημοκρατική Συνεργασία-ΠΑΣΚΕ)


Παναγιώτης Γάτσος
(Κίνηση Αλληλεγγύης Εφοριακών-ΔΑΚΕ)


Ηλίας Ταμπάκης

(Δημοκρατική Συνεργασία-ΠΑΣΚΕ)

Κωνσταντίνα Μοναστηριώτη
(Κίνηση Αλληλεγγύης Εφοριακών-ΔΑΚΕ)



* Η θέση του Ταμία καλύφθηκε από τον Αλέξανδρο Μπαλανίκα μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών του ΔΣ, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος για την κάλυψη της θέσεως αυτής.
Διαβάστε περισσότερα»

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Όταν οι αριθμοί αξίζουν περισσότερο από τους ανθρώπους


Στην εποχή μας τα αριθμητικά μεγέθη μετράνε περισσότερο από τους ανθρώπους. Η ζωή, η ψυχή, τα αισθήματα φαίνεται ότι δεν έχουν καμιά αξία πλέον ... δεν υπολογίζονται. Οι άνθρωποι έγιναν αναλώσιμο υλικό για τους κρατούντες του τόπου τούτου και τους άλλους .... τους έξωθεν. Η χώρα αλλάζει και μαζί της πρέπει να αλλάξουν και οι Έλληνες. Πρέπει να στοιχηθούν, να μπουν σε σειρά, πειθήνια στρατιωτάκια κάτω από τις εντολές όσων κυβερνούν ετούτο τον πλανήτη με βάση  μόνο τους αριθμούς και την ευημερία αυτών.
Είναι επειδή οι αριθμοί μετράνε περισσότερο από τους ανθρώπους ο λόγος για τον οποίο δεν μοιράστηκαν βιβλία φέτος στα παιδιά μας, στα σχολεία τους. Πρέπει να μάθουν να διαβάζουν από cd ή φωτοτυπίες. Άσε που τελειώνουν κι αυτές... βλέπεις κοστίζουν.
Είναι η ευημερία των αριθμών ο λόγος που μειώθηκαν συντάξεις και μισθοί. Τα περήφανα γηρατειά, όπως συνηθίζουμε να λέμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες όλων μας, έγιναν βάρος για την κοινωνία μας. Πρέπει να εξοντωθούν. Δεν δικαιούνται φάρμακα, δεν δικαιούνται περίθαλψη, δεν δικαιούνται τις απλές χαρές της ζωής μετά από τόσα χρόνια προσφοράς σ' αυτό τον τόπο.
Είναι η ευημερία των αριθμών ο λόγος που τα νέα παιδιά, που βρίσκονται στο ξεκίνημα της ζωής τους, πρέπει να ξεκινήσουν χωρίς όνειρα. Με σπασμένα φτερά, με ελπίδα λιγοστή, όση τους επιτρέπει η δύναμη του χαρακτήρα τους και το νεαρό της ηλικίας τους. Τι όνειρα άλλωστε να κάνει κανείς με μισθό 600 ευρώ;;; κι αυτό αν θα καταφέρει να βρει δουλειά.
Το εισόδημά του Έλληνα έφτασε όχι το όριο της φτώχειας, αλλά το όριο της πείνας. Μιλάμε για πείνα πια στη Ελλάδα του 2011!!! Από υποσιτισμό λιποθύμησε παιδάκι στο σχολείο του. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο είπε στους γιατρούς ότι δεν είχαν στο σπίτι κάτι για να φάει. 
Τι σημασία έχει αν ένα, δυο, δέκα ή πόσα άλλα παιδιά δεν έχουν να φάνε;;; Αρκεί να ευημερήσουν να νούμερα. Να αυξηθούν τα έσοδα, να μειωθούν οι δαπάνες, το έλλειμμα, το χρέος, να πέσουν τα spreads και όλα τα σχετικά. Αυτό έχει σημασία!!! Αυτό είναι που μετράει!!! Στην Ελλάδα του 2011 οι ανθρώπινες ζωές θεωρούνται παράπλευρες απώλειες στον οικονομικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει.
Τέλος, ακριβώς επειδή οι αριθμοί ευημερούν, στη Γουατεμάλα τα τελευταία χρόνια 1 στα 2 παιδιά, κάτω από την ηλικία των 5 ετών πεθαίνουν από την πείνα. Δείτε το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου-ΕΞΑΝΤΑΣ , για να καταλάβετε τι γίνεται όταν οι αριθμοί υπερισχύουν των ανθρώπων
Απογοήτευση, ανασφάλεια, αγωνία, θυμός, οργή ... αισθήματα που κυριαρχούν σήμερα στις ψυχές ... δεν θα πω όλων μας, αλλά σίγουρα των περισσότερων από εμάς. Όμως δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!! Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε!! Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας και στους εαυτούς μας. Πρέπει να αντισταθούμε!! να αντιδράσουμε!!! να διεκδικήσουμε!! Εμείς... οι άνθρωποι αξίζουμε περισσότερο απ' όσο κάποιοι νομίζουν!!
ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ. ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ!!!

Διαβάστε περισσότερα»

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ομιλία του Δημήτρη Καζάκη στην Κέρκυρα την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011.


Σας ενημερώνουμε ότι ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης θα πραγματοποιήσει, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011, ώρα 18:30 στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας,  παρουσίαση των απόψεών του σχετικά με την έξοδο από την οικονομική κρίση που διανύουμε.


Διαβάστε περισσότερα»

Συμφωνώ με τον Παπανδρέου.

 
Ναι, συμφωνώ με τον Παπανδρέου. 
Ανεξαρτήτως κινήτρων, επιδιώξεων και μηχανορραφιών του, συμφωνώ με την πρότασή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Μόνο με αυτό θα μπορούσε ο ελληνικός λαός να εκφρασθεί, σύμφωνα με το Σύνταγμά μας, για το αν θέλει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ ή όχι. Και δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να δεχθώ την άποψη του «συνταγματολόγου» Ευάγγελου Βενιζέλου πως ο λαός δεν μπορεί με δημοψήφισμα να επιλέξει την παραμονή ή όχι στο ευρώ,  με το σκεπτικό ότι αυτό αποτελεί κατάκτηση ετών!!!!!!! Μα με δημοψήφισμα αποφάσισε ο λαός το πολίτευμα, δεν μπορεί τώρα να αποφασίσει για ένα θέμα μικρότερης σημασίας; Και τότε πως μπορεί να επιλέξει; Μας καλεί σε επανάσταση; 
Θα ψήφιζα δραχμή αντί ευρώ, θα ψήφιζα ανεξαρτησία αντί υποτέλεια, θα ψήφιζα ένα ηρωικό, ξαφνικό θάνατο (αφού μας απειλούν ότι είναι θάνατος) αντί έναν αργό, βασανιστικό και εξευτελιστικό στον οποίο με υποβάλλουν χωρίς να με ρωτήσουν. Έτσι, θα είχα τουλάχιστον την ελπίδα ότι θα αναστηθώ ξανά μετά από δύο τρία χρόνια ή το ελάχιστο, θα έλεγα ΟΧΙ.
Οπότε ναι,  συμφωνώ με τον Παπανδρέου.
Κέφης Χρήστος/Αντι-Δράστε
Σημ. Το παραπάνω κείμενο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη και όχι απαραίτητα τις απόψεις όλων των συμμετεχόντων στην κίνηση Αντι-Δράστε.
Διαβάστε περισσότερα»

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Το "μαμά πεινάω" επέστρεψε στην Ελλάδα

"Έκκληση αλληλεγγύης για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη ακόμη και ειδη διατροφής, έκαναν σήμερα οι Γιατροί του κόσμου (ΓτΚ) μιλώντας για σοβαρή ανιθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. «Το ''μαμά πεινάω'' επέστρεψε, όσο κι αν φαίνεται δύσκολο να το πιστέψει κανείς», τόνισε ο διευθυντής των ΓτΚ, Νικήτας Κανάκης, σε συνέντευξη Τύπου στην έδρα της ανθρωπιστικής οργάνωσης, εξηγώντας ότι « υπάρχουν σήμερα πολλές οικογένειες που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν σε αυτό, με αποτέλεσμα να απαιτείται άμεση ανάληψη κοινωνικής δράσης ώστε να στηριχθούν οι πιο ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».
"Ζητάμε βασικά τρόφιμα για να φτιάξουμε οικογενειακά πακέτα ώστε διακριτικά να μπορούν να τα παίρνουν οι άνθρωποι στα σπίτια τους διατηρώντας την αξιοπρέπειά τους χωρίς σισίτια", τόνισε ο διευθυντής των ΓτΚ Νικήτας Κανάκης σε συνέντευξη τύπου στην έδρα της ανθρωπιστικής οργάνωσης.
Η έκκληση αφορά κυρίως τρόφιμα όπως ρύζι, όσπρια, μακαρόνια, λάδι, γάλα σε κουτί και κυρίως παιδικά γάλατα.
Η ανάγκη για τρόφιμα προέκυψε στα τέσσερα πολυιατρεία της οργάνωσης-Αθήνα, Πέραμα, Θεσσαλονίκη και Χανιά- όταν με έκπληξη οι εθελοντές γιατροί είδαν αφενός να αλλάζει  η ανθρωπογεωγραφία στα ιατρεία τους και αφετέρου να γίνεται επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης τροφίμων.
«Εκτινάχτηκε ο αριθμός των Ελλήνων, από το 6%-7% πέρσι τουλάχιστον στο 30% φέτος, που ζητούν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από εμάς σε σύνολο 30.000 ανθρώπων τον τελευταίο χρόνο. Είναι άνθρωποι ηλικιωμένοι, μικροσυνταξιούχοι, νέοι άνεργοι, άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις, που έρχονται με αγωνία πολλές φορές και με τη συνταγή από νοσοκομεία στο χέρι γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τη συμμετοχή τους. Αυτό που μας σόκαρε όμως περισσότερο είναι ότι τώρα πολλοί μας ζητούν και τρόφιμα», διευκρίνισε ο κ. Κανάκης.
Έτσι οι ΓτΚ αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια νέα εκστρατεία για τρόφιμα η οποία θα αρχίσει τις επόμενες μέρες και θα κορυφωθεί τα Χριστούγεννα με ένα δέντρο από κουτιά με γάλα στην Πλατεία Γκοτζιά. «Για εμάς η φτώχεια έχει πρόσωπο», τονίζει η οργάνωση υπογραμμίζοντας ότι «είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε ο χειμώνας του 2012 να αποδειχθεί ένας φονικός χειμώνας».
«Φέτος αλλάζουμε προσανατολισμό και ενώ πέρσι είχαμε στείλει 5-6 κοντέινερ με τρόφιμα στην Ουγκάντα, φέτος τα θέλουμε για την Ελλάδα. Αυτό που ζούμε εμείς είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, διαπιστώνουμε ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες και θα αυξάνονται συνεχώς», είπε ο γιατρός, Γιάννης Μουζάλας, μέλος του Δ.Σ. της οργάνωσης.
Είκοσι δύο χρόνια ύστερα από μια διεθνή ανθρωπιστική δράση σε περισσότερες από 50 χώρες που είχε έναρξη στο Κουρδιστάν, οι 600 Έλληνες Γιατροί του Κόσμου φέτος γυρίζουν στην Ελλάδα εστιάζοντας όλη τη δράση τους αποκλειστικά στη χώρα μας και έχοντας τη συμπαράσταση όλων των οργανώσεων, 18 συνολικά, των ΓτΚ στο πλευρό τους.
Το μήνυμα που απηύθυναν σήμερα είναι διττό: το ένα προς την ελληνική κοινωνία που μπορεί να είναι αλληλέγγυα σε όσους υποφέρουν και το άλλο σε αυτούς που αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος της φτώχειας να ξέρουν ότι μπορούν στους ΓτΚ να βρουν κάποιον να τους ακούσει και να τους βοηθήσει.
«Οφείλουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή. Πρέπει να πάμε παραπέρα», κατέληξε ο κ. Κανάκης επισημαίνοντας τη σημασία που έχει και η οικονομική στήριξη της οργάνωσης σήμερα. Η κάθετη μείωση σε βαθμό κατάργησης των κονδυλίων από το Δημόσιο, λόγω περικοπών, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα λόγω της κρίσης που έχει μειώσει απελπιστικά τους πόρους των ΓτΚ, καθιστούν, όπως τονίστηκε, ζωτικής σημασίας την οικονομική ενίσχυση για την αγορά αντιβιοτικών, αντιπυρετικών φαρμάκων και αναλώσιμων υλικών, αλλά κυρίως εμβολίων για παιδιά, καθώς, φέτος για πρώτη φορά, γονείς χωρίς ασφάλιση αδυνατούν να τα εξασφαλίσουν για τα παιδιά τους, με κίνδυνο να δούμε στην Ελλάδα ξεχασμένες αρρώστιες να επιστρέφουν.
Διαβάστε περισσότερα»

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Δημοσίευση Νόμου 4024/2011 περί ενιαίου μισθολογίου, βαθμολογίου και άλλων δεινών

Δημοσιεύθηκε ο νόμος 4024/2011 με τον βαρύγδουπο τίτλο "Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο − βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012−2015". Ο νόμος αυτός αποτελεί τον τέλειο εκδοροσφαγέα των περισσότερων κατακτήσεων των εργαζομένων των τελευταίων 50 ετών. Οι σωτήρες του έθνους μας μπορούν πλέον να κοιμούνται ήσυχοι. Να τους χαιρόμαστε.
Μπορείτε να μεταφορτώσετε το νόμο έκτρωμα  εδώ.
Στις επόμενες ημέρες θα αναφερθούμε σε σημεία του νόμου που μας ενδιαφέρουν άμεσα.



Διαβάστε περισσότερα»

Στηρίζουμε ελληνικά προιόντα και υπηρεσίες



Είναι πλέον ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ!
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, γιατί έτσι στηρίζουμε τις θέσεις εργασίας μας και δημιουργούμε θέσεις εργασίας για συμπατριώτες μας!
Το χρήμα κάνει κύκλο μέσα σε μια αγορά. Σκεφτείτε μερικά απλά παραδείγματα αλλαγών και τις επιπτώσεις τους: ...; ...; 
- Αντί για τυρί Gouda αγοράστε Λογάδι Ηπείρου ή Μακεδονικό Τυρί
- Αντί για Coca Cola, Pepsi, αγοράστε αναψυκτικά ...; Lux, Εψα
- Αντί για Heineken και Amstel αγοράστε Kraft, Βεργίνα ή προτιμήστε ελληνικά κρασιά
- Αντί για μακαρόνια Barrila, Misko που παράγονται από πολυεθνική, αγοράστε μακαρόνια Μέλισσα
- Αντί για γάλα εισαγωγής Βερόπουλου και Lidl αγοράστε γάλα Αγνό, Μεβγάλ, Όλυμπος, Δέλτα
- Αντί για Ουίσκι αγοράστε τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά
- Αντί για σκληρό τυρί Δανίας, αγοράστε ελληνικά κεφαλοτύρια (παράδειγμα Γκλίτσα, Όλυμπος)
- Αντί για έπιπλα από το ΙΚΕΑ προτιμήστε τους "120 Κατασκευαστές επίπλου" ή άλλους Έλληνες κατασκευαστές.
- Αντί για Camel, Marlboro αγοράστε Καρέλια, Σεκαπ.
- Αντί για καλλυντικά L'Oreal και Maybelline, αγοράστε ΠΕΤΟΥΣΗΣ.
- Αντί για σοκολάτες Nestle, αγοράστε σοκολάτες ΙΟΝ.
- Αντί για καφέ από τα Starbucks πάρτε τον καφέ σας από τον Γρηγόρης Μικρογεύματα.
- Αντί για ρούχα από πολυεθνικές αλυσίδες ψωνίστε από μικρότερα συνοικιακά μαγαζιά.
- Αντί για ταξίδια στο εξωτερικό, προτιμήστε ΕΛΛΑΔΑ!!!
ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ αποδυναμώνετε τις ελληνικές αγορές βοηθώντας την ανεργία και τα χρήματα σας φεύγουν στο εξωτερικό.
ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ουσιαστικά δίνετε το 50% των χρημάτων σας σε εργοστάσια άλλων χωρών που απασχολούν αποκλειστικά αλλοδαπούς.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τις αλυσίδες καταστημάτων ZARA, BERSKA, PULL&BEAR, STRADIVARIUS, MASSIMO DUTTI, OYSHO, ZARA HOME, UTERQUE, TEMPE οι οποίες ανήκουν ΟΛΕΣ στην πολυεθνική INDITEX. Αναλογιστείτε τί μεγάλη ζημιά κάνετε στην οικονομία μας κάθε φορά που αγοράζετε από αυτά τα καταστήματα. Μπορεί να αποτελούν μια φθηνότερη λύση στη δύσκολη αυτή εποχή, αλλά αυτά τα χρήματα δεν κάνουν κύκλο στη δική μας οικονομία. Μπορεί ένα ελληνικό αντίστοιχο ρούχο να σου κοστίσει λίγο παραπάνω, αλλά να είσαι σίγουρος ότι αυτά τα χρήματα θα γυρίσουν έμμεσα σε σένα.
Αν δεν θέλετε να καταντήσουμε να μας ντύνει και να μας ταΐζει ένας σε όλο τον κόσμο, ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.
Σκεφτείτε ότι αν η κάθε ελληνική οικογένεια στρέψει 500 ευρώ ετησίως σε ελληνικά προϊόντα, τότε για κάθε χίλιες οικογένειες θα αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προϊόντων κατά 500.000 ευρώ και θα δημιουργηθεί μια τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με περίπου 4.500.000.000 ευρώ στην αγορά!!!
Διαβάστε περισσότερα»