Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Όταν οι αριθμοί αξίζουν περισσότερο από τους ανθρώπους


Στην εποχή μας τα αριθμητικά μεγέθη μετράνε περισσότερο από τους ανθρώπους. Η ζωή, η ψυχή, τα αισθήματα φαίνεται ότι δεν έχουν καμιά αξία πλέον ... δεν υπολογίζονται. Οι άνθρωποι έγιναν αναλώσιμο υλικό για τους κρατούντες του τόπου τούτου και τους άλλους .... τους έξωθεν. Η χώρα αλλάζει και μαζί της πρέπει να αλλάξουν και οι Έλληνες. Πρέπει να στοιχηθούν, να μπουν σε σειρά, πειθήνια στρατιωτάκια κάτω από τις εντολές όσων κυβερνούν ετούτο τον πλανήτη με βάση  μόνο τους αριθμούς και την ευημερία αυτών.
Είναι επειδή οι αριθμοί μετράνε περισσότερο από τους ανθρώπους ο λόγος για τον οποίο δεν μοιράστηκαν βιβλία φέτος στα παιδιά μας, στα σχολεία τους. Πρέπει να μάθουν να διαβάζουν από cd ή φωτοτυπίες. Άσε που τελειώνουν κι αυτές... βλέπεις κοστίζουν.
Είναι η ευημερία των αριθμών ο λόγος που μειώθηκαν συντάξεις και μισθοί. Τα περήφανα γηρατειά, όπως συνηθίζουμε να λέμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες όλων μας, έγιναν βάρος για την κοινωνία μας. Πρέπει να εξοντωθούν. Δεν δικαιούνται φάρμακα, δεν δικαιούνται περίθαλψη, δεν δικαιούνται τις απλές χαρές της ζωής μετά από τόσα χρόνια προσφοράς σ' αυτό τον τόπο.
Είναι η ευημερία των αριθμών ο λόγος που τα νέα παιδιά, που βρίσκονται στο ξεκίνημα της ζωής τους, πρέπει να ξεκινήσουν χωρίς όνειρα. Με σπασμένα φτερά, με ελπίδα λιγοστή, όση τους επιτρέπει η δύναμη του χαρακτήρα τους και το νεαρό της ηλικίας τους. Τι όνειρα άλλωστε να κάνει κανείς με μισθό 600 ευρώ;;; κι αυτό αν θα καταφέρει να βρει δουλειά.
Το εισόδημά του Έλληνα έφτασε όχι το όριο της φτώχειας, αλλά το όριο της πείνας. Μιλάμε για πείνα πια στη Ελλάδα του 2011!!! Από υποσιτισμό λιποθύμησε παιδάκι στο σχολείο του. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο είπε στους γιατρούς ότι δεν είχαν στο σπίτι κάτι για να φάει. 
Τι σημασία έχει αν ένα, δυο, δέκα ή πόσα άλλα παιδιά δεν έχουν να φάνε;;; Αρκεί να ευημερήσουν να νούμερα. Να αυξηθούν τα έσοδα, να μειωθούν οι δαπάνες, το έλλειμμα, το χρέος, να πέσουν τα spreads και όλα τα σχετικά. Αυτό έχει σημασία!!! Αυτό είναι που μετράει!!! Στην Ελλάδα του 2011 οι ανθρώπινες ζωές θεωρούνται παράπλευρες απώλειες στον οικονομικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει.
Τέλος, ακριβώς επειδή οι αριθμοί ευημερούν, στη Γουατεμάλα τα τελευταία χρόνια 1 στα 2 παιδιά, κάτω από την ηλικία των 5 ετών πεθαίνουν από την πείνα. Δείτε το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου-ΕΞΑΝΤΑΣ , για να καταλάβετε τι γίνεται όταν οι αριθμοί υπερισχύουν των ανθρώπων
Απογοήτευση, ανασφάλεια, αγωνία, θυμός, οργή ... αισθήματα που κυριαρχούν σήμερα στις ψυχές ... δεν θα πω όλων μας, αλλά σίγουρα των περισσότερων από εμάς. Όμως δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!! Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε!! Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας και στους εαυτούς μας. Πρέπει να αντισταθούμε!! να αντιδράσουμε!!! να διεκδικήσουμε!! Εμείς... οι άνθρωποι αξίζουμε περισσότερο απ' όσο κάποιοι νομίζουν!!
ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ. ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου