Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Υπόδικος ο Γιώργος Παπανδρέου και το σύστημα ΠΑΣΟΚ ΝΔ.


Συντριπτικό ήταν το πολιτικό πλήγμα κατά του Γιώργου Παπανδρέου και της περί αυτόν ηγετικής ομάδας υπουργών του ΠΑΣΟΚ από την κίνηση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.


Το αίτημα παραπομπής στη Βουλή του φακέλου της παραποίησης των στατιστικών στοιχείων του ελληνικού ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ, ώστε να υπαχθεί η Ελλάδα υπό καθεστώς Μνημονίου, αναδεικνύει το βάρος του οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού εγκλήματος που διεπράχθη εναντίον της χώρας μας από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Η υπόδειξη διερεύνησης της ενδεχόμενης ύπαρξης ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων, όπως ο τέως πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπα-κωνσταντίνου, κ.ά., αντανακλά την καθολική υποψία των Ελλήνων ότι οι πολιτικοί πρωταγωνιστές του εγκλήματος κατά του ελληνικού λαού έδρασαν συνειδητά, εκτελώντας προδιαγεγραμμένο σχέδιο.


Πανικό προκάλεσε σε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ η αναφορά στο διαβιβαστικό έγγραφο του οικονομικού εισαγγελέα προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι «από το σύνολο του συλλεγέντος αποδεικτικού υλικού και ιδίως από μαρτυρικές καταθέσεις προέκυψαν στοιχεία σχέσιν έχοντα με αξιόποινες πράξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών και πρόσωπα κατέχοντα συγκεκριμένες θέσεις στην κυβέρνηση της Ελλάδας».


Ο Παπακωνσταντίνου στον τοίχο


Το διαβιβαστικό του οικονομικού εισαγγελέα είναι καταπέλτης. «Σε πλείστες των μαρτυρικών καταθέσεων ρητώς γίνεται λόγος για διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του δημοσίου ελλείμματος του 2009 αφενός και, αφετέρου, ευθυνών του τότε πρωθυπουργού, μελών της τότε κυβερνήσεως και τότε αρμοδίων υπουργών Οικονομικών», υπογραμμίζεται.


Πέραν του Γιώργου Παπανδρέου, η ολέθρια διακυβέρνηση του οποίου επανέρχεται στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου, σε δεινή θέση περιέρχεται ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπουργός Περιβάλλοντος στην κυβέρνηση Παπαδήμου σήμερα, ο οποίος, μαζί με τον τότε υφυπουργό -και νυν αναπληρωτή υπουργό- Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, και άλλους, χαμηλότερου πολιτικού επιπέδου, συνεργάτες τους, είχε τον άμεσο χειρισμό της υπόθεσης.


Υπενθυμίζεται ότι η παραιτηθείσα από τη διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ, καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά, οι δηλώσεις της οποίας είχαν δημοσιοποιήσει την παραχάραξη των στατιστικών στοιχείων προκειμένου να συρθεί η χώρα μας σε καθεστώς υποτέλειας μέσω Μνημονίου, είχε καταγγείλει ότι «οι κύριοι Παπακωνσταντίνου και Βάλτερ Ράντερμαχερ [Σ.Σ.: πρόκειται για το Γερμανό διευθυντή της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας] είχαν επιβάλει το νόμο της σιωπής».


Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται συνεργαζόμενος με το Γερμανό διευθυντή της Eurostat προκειμένου να υπαγάγουν την Ελλάδα σε καθεστώς απώλειας της οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας της. Πρόκειται για κατηγορία που, εφόσον τεκμηριωθεί, οδηγεί απευθείας τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο, με πιθανότατη την καταδίκη του.


Αντιδράσεις πανικού


Την κατηγορία της πολιτικής συνωμοσίας με ξένους κατά της Ελλάδας προσπαθεί να αντιστρέψει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και να τη μετατρέψει σε... επιχείρημα υπέρ του! Στην πανικόβλητη απαντητική δήλωσή του κάνει λόγο για «αμφισβήτηση των επικυρωμένων από τη Eurostat στατιστικών στοιχείων της Ελλάδας», πράγμα το οποίο θεωρεί αδιανόητο, μες στον παροξυσμό δουλοφροσύνης του, την ίδια ώρα που η Ζωή Γεωργαντά έχει καταγγείλει από το Σεπτέμβριο ότι ο Ανδρέας Γεωργίου, υπάλληλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που «φυτεύτηκε» από την κυβέρνηση Παπανδρέου ως πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, «αποδεχόταν τα στοιχεία που του έδινε ο επικεφαλής της Eurostat, Βάλτερ Ράντερμαχερ, και τα έστελνε πίσω» ως στοιχεία πρ-ερχόμενα δήθεν από την ΕΛΣΤΑΤ, την Ελληνική Στατιστική Αρχή!


Έστελναν, δηλαδή, οι Γερμανοί στον Γεωργίου τα στατιστικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία που θα δικαιολογούσαν την υπαγωγή σε καθεστώς Μνημονίου και αυτός τα ενέκρινε, λέει η Ζωή Γεωρ-γαντά. Προσπάθεια «ποινικοποίησης της αλήθειας για τη δεινή θέση της χώρας» ισχυρίζεται ότι διαβλέπει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ευελπιστώντας να τη γλιτώσει.


Το... «μακελειό» του Λοβέρδου


Δεν είναι ο μόνος αυτός από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που τελούν σε κατάσταση πανικού. «Έχουμε να κάνουμε με μια καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά (!) συμφέροντα», δήλωσε πομπωδώς ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και «ριγμένος» από τον Γιώργο Παπανδρέου κατά το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, Πάνος Μπεγλίτης. Τίθενται «σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα», δηλαδή, μας λέει ο Μπεγλίτης, αν πάει φυλακή ο Παπακωνσταντίνου! Ο κάθε υπουργός του ΠΑΣΟΚ ταυτίζει, δηλαδή, τον εαυτό του με το... «εθνικό συμφέρον»!


Οι άνθρωποι έχουν χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία... Ακόμη και ο Λουδοβίκος της Γαλλίας ταύτιζε με τον εαυτό του μόνο το κράτος, όχι το έθνος - και ήταν και απόλυτος μονάρχης, όχι απλός «κηπουρός» που ο Γιωργάκης έκανε υπουργό!


Πιο απολαυστικός, όμως, ήταν την Κυριακή το πρωί στο MEGA ο Ανδρέας Λοβέρδος. Αυτός μας απείλησε ότι... «θα γίνει μακελειό (!)», αν τολμήσει κανείς να παραπέμψει σε δίκη τον Γιώργο Παπανδρέου εξαιτίας της παραχάραξης των στατιστικών στοιχείων για να βάλει την Ελλάδα σε καθεστώς υποτέλειας. Το διασκεδαστικό είναι ότι την ίδια μέρα, την Κυριακή, δημοσιευόταν στο Βήμα ολοσέλιδη συνέντευξή του, όπου έλεγε ότι «τώρα η παράταξη πρέπει να αλλάξει ηγεσία» και πως με νέα ηγεσία το ΠΑΣΟΚ θα πάει καλύτερα στις εκλογές απ' ό,τι με τον Γιώργο αρχηγό!


Κατά τα άλλα, ήταν έτοιμος να πρωτοστατήσει στο «μακελειό» για χάρη του Παπανδρέου! Ο φαρισαϊσμός στην αποθέωσή του...


Η ουσία είναι, βεβαίως, ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος γνωρίζει πως βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο μισητούς υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου, μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, την Αννα Διαμαντοπούλου, τον Θεόδωρο Πάγκαλο κ.ά. Για τον εαυτό του, λοιπόν, νοιάζεται ο υπουργός Υγείας, να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο ίδιος. Σωστά εκτιμά ότι, αν παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ο Γιώργος Παπανδρέου, αποκλείεται να τη γλιτώσει αυτός!


Πολιτική «μπόχα» συμμοριών


Σαν να μην έφτανε η κορυφαία υπόθεση της παραχάραξης των στατιστικών στοιχείων από την κυβέρνηση Παπανδρέου για να οδηγήσει τη χώρα στο ζυγό του Μνημονίου, ήρθε και η υπόθεση των συμμοριών τοκογλύφων και εκβιαστών της θεσσαλονίκης, για να αισθανθεί ο κόσμος ακόμη μεγαλύτερη αποστροφή κατά των πολιτικών, των καθεστωτικών κομμάτων που συναποτελούν την κυβέρνηση Παπαδήμου και συγκυβερνούν μέσω αυτής.


Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ το κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ που συμμετείχε στη συμμορία. Μάλιστα, πανηγυρίζοντας, εκπρόσωποι της παπανδρεϊκής πτέρυγας του κόμματος προσπαθούσαν να τον «χρεώσουν» στον Ευάγγελο Βενιζέλο, του οποίου ήταν πολιτικός φίλος.


Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του ΛΑΟΣ ήταν ο αρχηγός της συμμορίας. Συνδεόμενος στενότατα με τη Νέα Δημοκρατία και την Εκκλησία ήταν ο δημοσιογράφος - εισπράκτορας της συμμορίας.


Παρωνυχίδα, βεβαίως, μπροστά στα ανατριχιαστικά γεγονότα των εξεταζόμενων από τις δικαστικές Αρχές επιλήψιμων οικονομικών δραστηριοτήτων ατόμων που συνδέονται στενότατα τόσο με τον υπο δικαστική εκκρεμότητα περιφερειάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, όσο και με τον τέως δήμαρχο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, προερχομένων αμφοτέρων από τη ΝΔ, με τον εισαγγελέα, μάλιστα, να ζητά την προφυλάκιση του τέως δημάρχου.


Απονομιμοποίηση κομμάτων


Η τόσο στενή σύνδεση στελεχών πολιτικών κομμάτων με συμμορίες του κοινού ποινικού εγκλήματος συνιστά νέο, ισχυρότατο πλήγμα απονομιμοποίησης του πολιτικού προσωπικού και του κομματικο- πολιτικού συστήματος. Υπάρχει ήδη διάχυτη στην κοινωνία η άκρα περιφρόνηση προς τους πολιτικούς λόγω της ληστρικής πολιτικής που ακολουθούν οι κυβερνήσεις τους εναντίον των εισοδημάτων των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, των συνταξιούχων. Έρχεται τώρα από πάνω και η χιονοστιβάδα αποκαλύψεων ότι όλο και περισσότερα κορυφαία στελέχη τους μετατρέπονται κυριολεκτικά σε κακοοιούς συμμοριών και γκάνγκστερ, οπότε ολοκληρώνεται η απαξίωση των κυβερνητικών κομμάτων.


Οι ίδιοι οι πολιτικοί, φυσικά, ενδιαφέρονται πρωτίστως για την αλληλοκάλυψή τους, γιατί είναι τόσοι πολλοί αυτοί που βρίσκονται έκθετοι σε παράνομες πράξεις, ώστε κανένας δεν τολμά να βάλει φυλακή τον άλλο. Φοβούνται -και δικαίως- ότι όποιος τιμωρηθεί θα «ξεράσει» όσα ξέρει για τους άλλους. Έτσι η μπόχα τούς πνίγει όλους.


Πηγή: http://kostasxan.blogspot.com/2012/01/blog-post_299.html
Διαβάστε περισσότερα»

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΔΟΥ.


Η κίνηση Αντι-Δράστε καλεί οποιονδήποτε συνάδελφο επιθυμεί να καταθέσει την πρότασή του ή τις προτάσεις του, αναφορικά σε κάθε πιθανό υπηρεσιακό ζήτημα, προκειμένου να υποβληθεί στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της 31ης Ιανουαρίου. Η συνεδρίαση αυτή θα γίνει με τη συμμετοχή των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Εφοριακών όλης της χώρας. 

Η συμμετοχή κάθε υπαλλήλου, μέσω προτάσεων,  θεωρούμε πως είναι απαραίτητη και εποικοδομητική.

Το email μας είναι το anti_draste@yahoo.gr

Διαβάστε περισσότερα»

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις!!


      
Της Κίνησης Αντι-Δράστε.
Αυτή η απερίγραπτη, ανήκουστη δήλωση ανήκει στον Κο Χρυσοχοίδη, σημερινό Υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε, με κυνικό τρόπο, ότι δεν διάβασε το μνημόνιο πριν το ψηφίσει, γιατί όπως είπε, είχε άλλες υποχρεώσεις και άλλα καθήκοντα. Έπρεπε να αντιμετωπίσει προβλήματα της καθημερινότητας…(!)
Τι εγκληματική ανευθυνότητα και ανεπάρκεια!!!
            Αυτός ο «πολιτικός» έχει το θράσος να κάνει μια τέτοια δήλωση και να μην παραιτείται, ζητώντας ταπεινά συγνώμη από τον Ελληνικό Λαό για την ανικανότητά του, το λιγότερο, αφού με την υπογραφή του αυτή συνέβαλλε στην υποδούλωση των Ελλήνων και στην οικονομική εξαθλίωσή τους. Αντιθέτως εξακολουθεί και παραμένει στη θέση του στην διορισμένη κυβέρνηση Παπαδήμου και στο άμεσο μέλλον θα διεκδικήσει μάλιστα την αρχηγία του κόμματός του και την ψήφο του Ελληνικού Λαού στις επερχόμενες εκλογές!
Σίγουρα δεν είναι ο μοναδικός!!!
             Απλώς αυτός είχε το θράσος να το ομολογήσει (το ίδιο και η έτερη της συγκυβέρνησης Λούκα Κατσέλη, η οποία δήλωσε ότι το διάβασε σε 2-3 ώρες!!!)  προσβλέποντας άραγε σε τι,  σε αποποίηση ευθυνών,  σε άφεση αμαρτιών;;;
            Σε τέτοιου είδους πολιτικούς εμπιστευτήκαμε τη ζωή μας! Σε πολιτικούς που με τον πιο ανεύθυνο και εγκληματικό τρόπο, στην πιο δύσκολη στιγμή,  δέσμευσαν την πατρίδα μας για πολλά χρόνια και οδήγησαν έναν ολόκληρο λαό στην ανεργία, στη φτώχεια και στην οικονομική εξαθλίωση;;;.
            Από τέτοιους πολιτικούς περιμένουμε τη «σωτηρία» μας;; Από πολιτικούς που δεν αφιερώνουν χρόνο για να διαβάσουν τον νόμο, τον οποίο καλούνται να ψηφίσουν;;; Με κλειστά μάτια;;; Με αυτό τον τρόπο νομοθετούν
           
            Μήπως άραγε οι πολιτικού αυτοί, όντως μας αξίζουν όπως πολλοί υποστηρίζουν;

Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και νοοτροπία;
Να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το κοινό καλό, το κοινό συμφέρον;

Σίγουρα αυτό θα μας οδηγήσει σε καλύτερες επιλογές, σε καλύτερους πολιτικούς, που θα μπορούν υπεύθυνα και με σοβαρότητα να ηγηθούν και να οδηγήσουν τη χώρα μας σε δρόμους άλλους, που μας πρέπουν, ελεύθερους!!
             

Διαβάστε περισσότερα»

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Αποστολή εγγράφου του Συλλόγου Εφοριακών Κέρκυρας προς την ΠΟΕ ΔΟΥ, αναφορικά σε ενδεχόμενη προσφυγή για το ενιαίο μισθολόγιο.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ. ΤΟΥ  ΝΟΜΟΥ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΣΑΜΑΡΑ 13–49100 ΚΕΡΚΥΡΑ–ΤΗΛ: 2661041442  FAX: 2661034550
                  
Κέρκυρα 24/01/2012
Αριθμός πρωτοκόλλου:  181

Προς: Π.Ο.Ε.  Δ.Ο.Υ.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
στην από 21/12/2011 ανακοίνωσή σας “ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ”,  αναφέρετε μεταξύ των άλλων:
“Γνωρίζουμε τις επιφυλάξεις, του προβληματισμούς και τις φοβίες που θα αντιμετωπίσει από πολλούς η κοινή μας προσπάθεια. Δεν ζητάμε ανοχή και πίστωση χρόνου. Ζητάμε συστράτευση στον κοινό αγώνα, γιατί τώρα δεν περισσεύει κανείς”.
Πολύ καλός πρόλογος για τη δημιουργία κλίματος ψυχικής ανάτασης, αισιοδοξίας και ελπίδας για το σύνολο των συναδέλφων που καθημερινά αγωνίζονται στα γκισέ των υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του πολίτη και του δημοσίου συμφέροντος.
Επειδή σύμφωνα με τα λεγόμενα σας: “είμαστε σε πόλεμο και δεν υπάρχει η πολυτέλεια για δισταγμούς” και με δεδομένη τη βούληση και την αποφασιστικότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων να συμμετάσχουν σε κάθε μορφής αγώνα, όπως κατέδειξε η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία της 29/12/2011,

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ
Να εξετάσετε «άμεσα και χωρίς δισταγμούς», τις δυνατότητες άσκησης προσφυγών κατά του ενιαίου μισθολογίου και να αναλάβετε πρωτοβουλίες για την καθοδήγηση των συναδέλφων προς την κατεύθυνση αυτή. Μετά τη λήψη της “λυπητερής”, ήτοι των νέων εκκαθαριστικών  μισθοδοσίας που λάβαμε καθώς και της συνέχειας που έπεται με τις περαιτέρω μειώσεις,  η κατάθεση προσφυγής για τις περικοπές των αποδοχών μας και τη διεκδίκηση των διαφορών που προκύπτουν από αυτές, είναι επιτακτική.
Επειδή, σύμφωνα και με τις γνώμες έγκριτων νομικών, οι νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες περικόπηκαν οι αποδοχές μας, είναι αντίθετες προς το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις, η προσφυγή μας να μην περιοριστεί μόνο στα Εθνικά Δικαστήρια αλλά και στα Ευρωπαϊκά.
Ήδη η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Συλλόγων Εργαζομένων στο ΙΚΑ έχει προχωρήσει σε αντίστοιχη κίνηση. Σας επισυνάπτουμε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ.  Εμείς γιατί περιμένουμε;
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
                             Ο Γραμματέας
Γραμμένος Νικόλαος
                             Κέφης Χρήστος
Διαβάστε περισσότερα»

Αποστολή εγγράφου του Συλλόγου Εφοριακών Κέρκυρας προς την ΠΟΕ ΔΟΥ, αναφορικά στους ελεγκτές βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ. ΤΟΥ  ΝΟΜΟΥ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΣΑΜΑΡΑ 13–49100 ΚΕΡΚΥΡΑ–ΤΗΛ: 2661041442  FAX: 2661034550
                  
Κέρκυρα 24/01/2012 
Αριθμός πρωτοκόλλου:  182

Προς: Π.Ο.Ε.  Δ.Ο.Υ.
Κατά τη διάρκεια του 25ου συνεδρίου της ΠΟΕ ΔΟΥ, αποφασίστηκε, με σχετικό ψήφισμα,  η ανάληψη δράσεων από την πλευρά της ομοσπονδίας μας ώστε να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία διάσπασης του κλάδου, διαμέσου της θέσπισης και λειτουργίας του σώματος των ελεγκτών βεβαίωσης και είσπραξης.
Επειδή από την ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου και την ημέρα ψηφίσματος έχει παρέλθει διάστημα περίπου 45 ημερών,
Επειδή ήδη έχει λήξει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τα ελεγκτικά κέντρα της Αττικής,
Επειδή έως σήμερα δεν υπάρχει απολύτως καμία ενημέρωση του κλάδου από την ομοσπονδία,
Επειδή η αναστάτωση και εργασιακή ανασφάλεια που επικρατεί στους χώρους εργασίας μας είναι τεράστια,
Επειδή από την ανακοίνωσή σας μετά τη συνάντησή σας  με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ προκύπτει ότι με τη συμμετοχή σας σε τέτοιου είδους συζητήσεις ακυρώνετε εσείς στην πράξη  το ψήφισμα του 25ου Συνεδρίου.                               
Επειδή η δημιουργική ενότητα και δράση σας (βλ. ανακοίνωσή σας της 21/12/2011) εξαντλείται, καθώς φαίνεται, σε συναντήσεις με κομματικούς εκπροσώπους και με εμφανίσεις στα ΜΜΕ.        
ΖΗΤΑΜΕ
Να προβείτε σε άμεσες ενέργειες για την υλοποίηση του ψηφίσματος.
Να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί, όπως επίσης για αυτές στις οποίες σκοπεύετε να προβείτε, προκειμένου να η απόφαση του Συνεδρίου να πραγματωθεί.

Η απαλλαγή από τα υπαλληλικά σας καθήκοντα σας δίνει την ευχέρεια να ετοιμάζετε σχέδια δράσης για να αντιμετωπιστεί κάθε πλήγμα που δέχεται ο κλάδος.
Η ευθύνη σας απέναντι στις χιλιάδες των εργαζομένων του κλάδου είναι μεγάλη.  Η συνέργειά σας στις διαδικασίες αυτές εκθέτει εσάς αλλά και θέτει σε κίνδυνο ολόκληρο τον κλάδο.
Πλέον δεν υπάρχει για κανέναν η δικαιολογία του μονοκομματικού προεδρείου που υπήρχε στο παρελθόν, δεν φταίει πλέον για όλα μόνο η ΠΑΣΚΕ.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
                        Ο Γραμματέας
Γραμμένος Νικόλαος
                         Κέφης Χρήστος

Διαβάστε περισσότερα»

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Υγεία-Περίθαλψη στα χρόνια του μνημονίου.

Ο συνάδελφος Αλέξης Λιάσκος, μας απέστειλε την παρακάτω επιστολή και αφίσα, τις οποίες και δημοσιεύουμε.


"ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ"
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ.



Διαβάστε περισσότερα»

Ανακοίνωση της Συνεργασίας Ανεξάρτητων Σχημάτων αναφορικά στους ελεγκτές βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης.


Αφού λοιπόν ολοκληρώθηκε χθες ο κύκλος επαφών της ηγεσίας της ΠΟΕ ΔΟΥ με τις ηγεσίες και τα κλιμάκια των πολιτικών φορέων της χώρας, το προεδρείο μας επιφύλασσε το καλύτερο για το τέλος. 
Ενώ στο συνέδριο του Δεκεμβρίου ψηφίστηκε και δηλώθηκε από την ίδια την Ομοσπονδία ότι με κάθε τρόπο θα γίνει προσπάθεια να μην υλοποιηθεί στην πράξη ο νόμος που προέβλεπε την δημιουργία σώματος ελεγκτών βεβαίωσης και είσπραξης, έρχεται το δελτίο τύπου της 17-1-2012 της ΠΟΕ ΔΟΥ που μεταξύ των άλλων τονίζει ότι το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ συμφωνεί ως προς την δυνατότητα συμμετοχής της ΔΕ κατηγορίας στη διαδικασία επιλογής ελεγκτών βεβαίωσης και είσπραξης.

    Αναρωτιόμαστε:
  1. Για να συμφωνεί το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ άρα προτάθηκε από την ομοσπονδία μας;
  2. Αν προτάθηκε τελικά, η ίδια η ομοσπονδία καταργεί την ψηφισμένη απόφαση του Συνεδρίου;
  3. Μήπως επειδή οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι οι αιτήσεις που έγιναν για τον Νομό Αττικής δεν καλύπτουν τις προκηρυσσόμενες θέσεις και άρα πρέπει αυτές να καλυφθούν με κάποιο τρόπο;
  4. Στον βωμό των ατομικών συμφερόντων κάποιων θυσιάζεται όλος ο κλάδος;

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
    εμείς ως Συνεργασία Ανεξαρτήτων Σχημάτων  θα ζητήσουμε την όσο το δυνατόν ταχύτερη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΔΟΥ ώστε να δοθούν εξηγήσεις για αυτή την στάση της ομοσπονδίας και την ανυπαρξία δράσεων και πρωτοβουλιών υλοποίησης της ομόφωνης συνεδριακής απόφασης που διαφυλάσσει την ενότητα, την συνέχεια και την συνοχή του κλάδου.
    Το δελτίο τύπου της ΠΟΕ ΔΟΥ είναι αναρτημένο στο site της ομοσπονδίας μας www.poedoy.gr

 ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ
Διαβάστε περισσότερα»

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ενημέρωση για τη συνάντηση της ΠΟΕ ΔΟΥ με υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών.


Από την ιστοσελίδα: http://eforiakoi.org
Σε συνάντηση που έγινε την Πέμπτη 19.1.2012, αντιπροσωπείας της ΠΟΕ ΔΟY (Νικολακόπουλος, Μπασματζίδου, Νιτσιόπουλος, Αλεξιάδης, Μποτζακης, Χρηστάκος) με υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών (Χατζάκης, Μπολέτη, Χριστοδούλου), τέθηκαν θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητές τους.
Από τις απαντήσεις τους προκύπτουν τα εξής:
1) Mέχρι τις 31.1.2012 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης των συναδέλφων (ΠΕ), του τελευταίου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ (πρόκειται για 371 συναδέλφους απ' τους οποίους αποδέχθηκαν τον διορισμό τους οι 343). Οι νέοι συνάδελφοι, θα στελεχώσουν ΔΟY, οι οποίες έχουν τμήματα Δικαστικού και Ελέγχου, καθώς και το ΣΔΟΕ. Δεν είναι δυνατόν νομικά, σύμφωνα με τους ίδιους, οι θέσεις όσων δεν αποδέχθηκαν το διορισμό να καλυφθούν από επιλαχόντες του ίδιου διαγωνισμού.
2) Για τους ελεγκτές βεβαίωσης – είσπραξης μέχρι σήμερα έχουν παραληφθεί 994 αιτήσεις (Εφοριακοί, Τελωνιακοί, Δημοσιονομικοί), ότι έχει συσταθεί επιτροπή επιλογής των ελεγκτών και πως η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί (για την Αθήνα) μέχρι τις 10.3.2012. Σε νέα πιθανή προκήρυξη, ίσως περιληφθεί και η ΔΕ κατηγορία. Οι εκατό (100) θέσεις για το ΣΔΟΕ (πανελλαδικά) θα αφορούν αντίστοιχους ελεγκτές που θα ασχολούνται αποκλειστικά με μεγάλες υποθέσεις. Δεν θα δημιουργηθεί ξεχωριστός κλάδος ελεγκτών.
3) Για την Αναδιοργάνωση του υπουργείου η θέση τους ήταν, ότι αυτή προχωράει κανονικά και με βάση το πόρισμα στο οποίο είχε καταλήξει σχετική επιτροπή. Υπενθύμισαν ότι στην επιτροπή αυτή συμμετείχε και η ΠΟΕ ΔΟY. Η τρόικα, σύμφωνα με τους ίδιους, πιέζει για λιγότερες από 80 ΔΟY (τις οποίες προβλέπει το πόρισμα), ενώ μέχρι σήμερα έχουν κλείσει περίπου 45 υπηρεσίες. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΑΛΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ. Σε συναντήσεις τους με την Τρόικα δεν έχουν καταθέσει γραπτές προτάσεις.
4) Δεν θα λειτουργήσει για τις μεταθέσεις του 2012, το μοριακό σύστημα.
5) Οι διευθυντές και οι τμηματάρχες, ΔΟY ή τμημάτων που καταργούνται (και δεν θα κριθούν για άλλη υπηρεσία), θα ερωτηθούν που θέλουν να πάνε, ως απλοί υπάλληλοι.
6) Να ζητήσει η ΠΟΕ ΔΟY (δεν έχει γίνει μέχρι τώρα) την κατάργηση της ειδικότητας του εφοριακού – κτηματικού.

Είναι απόλυτα ξεκάθαρο και από αυτήν τη συνάντηση το μέλλον που σχεδιάζουν για τις υπηρεσίες και τον κλάδο μας. Ερωτηματικά εξακολουθούν να παραμένουν για τις συνδικαλιστικές ευθύνες σχετικά με:
α) Την επιμονή στην υπεράσπιση του πορίσματος για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών
β) Την προκλητική παράκαμψη της απόφασης του πρόσφατου συνεδρίου σε σχέση με το σώμα ελεγκτών και τον περιορισμό σε παρεμβάσεις για την ανάγκη συμμετοχή και της ΔΕ κατηγορίας.
γ) Την κατάργηση της μοριοποίησης, σε μια περίοδο που η τραγική μείωση των οργανικών θέσεων δημιουργεί εφιαλτικές προοπτικές για τις μεταθέσεις.
Διαβάστε περισσότερα»

ΔΕΝ πληρώνω. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.



Από το συνάδελφο Μάκη Γεροντίδη λάβαμε την παρακάτω επιστολή, την οποία και δημοσιεύουμε.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

            Οι 80 μέρες μιας ιδιότυπης ‘’ανακωχής’’ έληξαν και η κυβέρνηση του μαύρου μπλοκ προσπαθεί να αντιδράσει στο πανελλαδικό αντάρτικο που έχει στηθεί γύρω από τα χαράτσια της ΔΕΗ. Έτσι με μία κίνηση τσαμπουκά κι ενώ είμαστε στις πιο κρύες μέρες του χρόνου ξεκίνησε να διακόπτει παροχές ηλεκτρικού ρέυματος για να τσακίσει οποιαδήποτε αντίδραση με τον πιο εκδικητικό τρόπο.
            Στην πόλη μας μετά από μια σειρά δράσεων φτάσαμε μέχρι το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο αντιλαμβανόμενο την γενική κατακραυγή για την απάθεια του Δήμου, ανέλαβε να συγκροτήσει τριμελή επιτροπή υπεύθυνη για να στηρίξει νομικά, υλικά και πολιτικά την άρνηση πληρωμών. Αντ’ αυτού μέχρι σήμερα το μοναδικό που έχει γίνει είναι μια γενικόλογη καταγγελία χωρίς όμως να δεσμεύεται στους τρεις άξονες που ήταν απαίτηση του κόσμου που παρεβρέθηκε εκεί.
            Σήμερα που η κατάσταση θυμίζει μάχη χαρακωμάτων μεταξύ του λαού μας και της κυβέρνησης καλούμε όλον τον λαό της περιοχής μας να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του. Να μην μείνει ούτε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο το κόψιμο του ρεύματος. Να αυτοοργανωθούμε σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά και να απαιτήσουμε όλοι μαζί το αυτονόητο… Ο Δήμος Πέλλας, όπως και μια σειρά άλλων φορέων, μπορούν και πρέπει να κάνουν έστω το ελάχιστο.
·         Καλούμε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ να μην επιτρέψουν τη διακοπή του ρεύματος σε συμπολίτες μας.
·         Καλούμε τους εργαζόμενους ηλεκτρολόγους της πόλης μας, να μη δεχτεί κανένας να αναλάβει εργολαβικά τη διακοπή του ρεύματος σε σπίτια. 
·         Ζητάμε να αναλάβει η τριμελής επιτροπή του Δήμου τη συλλογή των λογαριασμών της ΔΕΗ που δεν έχει πληρωθεί το χαράτσι και την αποστολή εξώδικου στη ΔΕΗ, ενώ αν ξεκινήσουν τις προσπάθειες διακοπής ρεύματος, να καταθέσουν μαζική προσφυγή στα δικαστήρια και κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων ώστε να προλάβουμε καταστάσεις που θα μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω.


Με αλληλεγγύη, αυτοοργάνωση, αντίσταση,
θα σπάσουμε στην πράξη την τρομοκρατία της κυβέρνησης

                                                                                                                     ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ

Τηλ. Επικ. 6945271687, 6974541520
Διαβάστε περισσότερα»

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Γιατί δεν πιάνεται η φοροδιαφυγή?


Του Τάσου Τέλογλου, protagon.gr. 
O εκλεκτός του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κυριάκου Βελόπουλου, υποψήφιος αντιπερι- φερειάρχης Μάρκος Καραμπέρης, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που πουλούσε προστασία και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την εισαγγελία, ασκούσε τοκογλυφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας και των διωκτικών αρχών, στην ομάδα του Καραμπέρη περιλαμβάνονται: ένας πολύ γνωστός δημοσιογράφος της ΕΡΤ -3 ο Γ. Φ., ο επικεφαλής της υπηρεσίας ειδικών οικονομικών ερευνών του Υπουργείου Οικονομικών Χ. Π. , που είχε προταθεί για τη θέση του Προσωπάρχη στο Υπουργείο Οικονομικών, δύο τραπεζικοί υπάλληλοι (ωραίο μου πλυντήριο), ένας υπάλληλος της ΔΟΥ Καλαμαριάς, δικηγόροι της συμπρωτεύουσας - συνολικά καμμιά 50αριά άτομα.

Γιατί η ομάδα αυτή άργησε τόσο πολύ να πιαστεί ενώ η πόλη βοούσε, είναι μία άλλη ιστορία που καλό είναι να εξηγήσουν η εισαγγελία και η αστυνομία. Ο «Μάρκος», συγγενής του οποίου είχε διαπρέψει σε υπηρεσία ασφαλείας, πιάστηκε και χάρη στον σούπερ "κοριό" που άκουγε επί μήνες τα τηλέφωνά του. Σήμερα η εισαγγελία θα έχει τα πρώτα στοιχεία από τις τράπεζες για το πόσα μάζευε η εταιρεία με τη «θεάρεστη δραστηριότητά» της. Ο επικεφαλής δεν είχε μόνο αγαστές σχέσεις με το ΛΑΟΣ αλλά παλιότερα είχε υποστηρίξει τοπικό πολιτικό της ΝΔ με θητεία στο υπουργείο Οικονομικών. 

Λίγο αυτές οι σχέσεις, λίγο η συμμετοχή του εφοριακού που ήταν επικεφαλής της ομάδας ειδικών οικονομικών ερευνών και συνδικαλιστής, εξηγούν γιατί δυσκολεύεται το πολιτικό προσωπικό να πατάξει στη χώρα μας την παραοικονομία.
 http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=11856
Πηγή: 
Διαβάστε περισσότερα»

Το όνειρο είναι δικό μας και θα βγούμε απ' αυτό, όποτε εμείς το θελήσουμε.

του Λ. Μαυρουδή,  enmef.blogspot.com.
Από την έναρξη του μνημονίου έχει στηθεί για τη Ελλάδα, ένας εξαιρετικός μηχανισμός διαχείρισης της κρίσης που μπορεί να σέρνει τη χώρα στο διηνεκές για όσο διάστημα χρειαστεί  ώστε να εξυπηρετείται η κερδοσκοπία των vulture funds (κεφάλαια γύπες) αλλά και να δεσμεύεται μέσω συμβάσεων ο φυσικός, ορυκτός και ακίνητος πλούτος της, περνώντας κάποια στιγμή στην πλήρη κυριαρχία τους.

Η επιτυχία του PSI είναι επιτυχία ουσιαστικά των επενδυτών, των δανειστών και των ντόπιων παραγόντων που στηρίζουν το πρόγραμμα βιωσιμότητας  του ελληνικού χρέους.

Το καλό σενάριο με τις λιγότερες παράπλευρες απώλειες (που θα αφορούν μόνο τους έλληνες) και που μεταθέτει στο μέλλον την λήψη δύσκολων για την ώρα αποφάσεων, μπορεί να είναι μετά και  τις απειλές από τους οίκους αξιολόγησης ότι θα υποβαθμίσουν το ίδιο το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Ευρώπης, (EFSF), η έκδοση ομολόγων τύπου Brady (Μπρέιντυ). ‘Η με πιο σύγχρονους όρους αυτό που αγωνιωδώς μαχόταν να επιτύχει ο πρώην πρωθυπουργός  κ.Παπανδρέου, το «ευρω-ομόλογο». Ετσι οι τράπεζες μένουν ανοιχτές ο ελληνικός λαός όμως πληρώνει τα σπασμένα. Με ποιο τρόπο; Ιδού:

Τι είναι τα ομόλογα Brady;  Τη δεκαετία του 1980 οι ΗΠΑ εγγυήθηκαν για το χρέος του Μεξικού και μεταξύ άλλων 16 χωρών της Λατινικής Αμερικής, με την έκδοση ομολόγων με  εγγύηση του Αμερικανικού Δημοσίου αντικαθιστώντας το παλιό χρέος της χώρας. Την ονομασία τους οφείλουν στον εμπνευστή υπουργό οικονομικών των ΗΠΑ τότε, Νίκολας Μπρέιντυ. Τα ομόλογα αυτά περιελάμβαναν κυρίως ως διασφάλιση στους επενδυτές την παραχώρηση του φυσικού και ορυκτού πλούτου της χώρας.  Βέβαια για την περίπτωση της Ελλάδας όπως ισχυρίστηκε κι ο ίδιος ο κύριος Brady σε συνέντευξή του στους Financial Times, η περίπτωση υιοθέτησης τέτοιων ομολόγων δεν μπορεί να έχει εφαρμογή καθώς οι χώρες της Λατινικής Αμερικής που εφαρμόστηκε βρισκόταν σε περίοδο ανάπτυξης.

Εδώ  ξεκινά το μεγάλο πρόβλημα για τους δανειστές της Ελλάδας και την προθυμία των επενδυτών. Ποιος θα τους διασφαλίσει ότι θα μπορέσει η χώρα να καλύψει τα νέα ευρω-ομόλογα; Γιατί ναι μεν τα εγγυάται το EFSF αλλά ο εκπληρωτής της υποχρέωσης είναι η δανείστρια χώρα.  Πώς θα μπορεί να είναι ελκυστικό ένα τέτοιο ομόλογο όταν οι ίδιες οι χώρες που συμμετέχουν στο μηχανισμό ή ακόμη κι ίδιος ο μηχανισμός μπορεί να τεθεί υπο αμφισβήτηση; Τα ΑΑΑ το ένα μετα το άλλο χάνονται κατά συρροή για τα ευρωπαϊκά κράτη. Και ήδη εχθές η S&P υποβάθμισε και τον EFSF κατα μια βαθμίδα. (κι εντάξει μπορεί προς στιγμή να είναι απλά και μόνο επίδειξη ισχύος από μεριάς των αγορών γιατί με νεότερη ανακοίνωσή της πχ η S&P διαμηνύει "οτι εφόσον οι εγγυήσεις των κρατών μελών που επωφελούνται απο τα ομόλογα εκδόσεως του EFSF κριθούν ποιοτικές τότε δεν έχουμε πρόβλημα να επαναφέρουμε τα 3Α!! )

Μια πιθανή περίπτωση ομολόγου τέτοιου τύπου, που μπορεί δηλαδή να έχει μια ποιότητα εξασφάλισης για τους υποψήφιους αγοραστές του, είναι σύμφωνα με τον καθηγητή οικονομικών του Α.Π.Θ. κ.Νίκο Βαρσακέλη η υποθήκευση της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας των ελλήνων πολιτών.  Έτσι το ομόλογο που έχουν στα χέρια τους οι επενδυτές έχει ως collateral (υποθήκη) ποσοστό στην ακίνητη περιουσία των ελλήνων.

Ο κ.Παπακωνσταντίνου ως υπουργός οικονομικών λίγο πριν τον ανασχηματισμό της προηγούμενης κυβέρνησης, σε συνέντευξή του είχε πει πως η ιδιωτική ακίνητη περιουσία του ελληνικού λαού αποτιμάται περι τα 600 δις ευρώ. Αυτή την δήλωση σαφώς και δεν την έκανε τυχαία. Όπως τυχαία δεν είναι και η έκτακτη εισφορά στα ακίνητα που πήρε το χαρακτήρα μόνιμου χαρατσιού.

Συνεχίζοντας στην θεώρηση του κ. Βαρσακέλη - που μόνο θεώρηση δεν είναι αλλά καθαρή πρόταση προς το οικονομικό επιτελείο και στην οποία θέλω καλόπιστα να πιστεύω ότι προέβει μόνο από την επιστημονική βαρύτητα που διαθέτει  χωρίς άλλο δόλο, και θα εξηγήσω παρακάτω  γιατί, -  η επιβολή έκτακτης φορολόγησης 3%, 4% ή 5% στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων κατοχής των ιδιωτών, φυσικών και νομικών προσώπων και του κράτους, μπορεί να δημιουργήσει ένα SPV (ένα κεφάλαιο δηλ.ειδικού σκοπού) που θα χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση (υποθήκη) για το νέο ομόλογο. Ετσι σε περίπτωση που δεν θα πληρωθεί το δάνειο από το κράτος μετά από την περίοδο λήξεως του ομολόγου (στο Μεξικό ήταν 100ετούς διάρκειας!!), ο κάθε κάτοχος ακινήτου θα κληθεί να καταβάλει στον δανειστή, ποσοστό της περιουσίας του με εφάπαξ φορολογική εισφορά!! Δηλαδή το ομόλογο έχει ως κάλυψη ένα εξασφαλισμένο μελλοντικό φορολογικό έσοδο.

Με τον τρόπο αυτό κάθε ελληνικό νοικοκυριό, επιχείρηση, δημόσιο,  θα κληθεί να υποθηκεύσει την ακίνητη περιουσία του με στόχο το κράτος, όλοι μας δηλαδή, να αναλάβουμε την ευθύνη να βγούμε από την κρίση. Ετσι το κόστος προσωποποιείται , αφού γίνεται ευθύνη του κάθε πολίτη να προστρέξει με όλες του τις δυνάμεις,  να σώσει την προσωπική του περιουσία, σώζοντας ταυτόχρονα το ίδιο το κράτος.

Ο κ. Βαρσακέλης δίνει βέβαια και μια συνοπτική λίστα πλεονεκτημάτων-μειονεκτημάτων αυτής της πρότασης στην οποία μεταξύ των άλλων αναφέρει πως αυτή η κατάσταση θα συμβάλει ώστε «όλοι οι Έλληνες να ασκούν καλύτερο έλεγχο πλέον στην εκάστοτε κυβέρνηση και θα έχουν κίνητρο να πετύχει η προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας, να συμμαζευτούν τα δημόσια οικονομικά, να μειωθεί το χρέος, να αναπτυχτεί η χώρα και να εξασφαλιστούν οι πόροι για την αποπληρωμή του νέου δανείου, διότι αλλιώς ο καθένας θα έχει προσωπικό κόστος από την αποτυχία». (Η πρόταση Βαρσακέλη εδώ).

Τούτη όμως είναι μια πολύ επικίνδυνη θεώρηση, για να εξηγήσω την επικινδυνότητα της πρότασής του, καθώς στην πράξη ο λαός έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να ελέγξει τις κυβερνητικές αποφάσεις  γιατί και συνταγματικά έχει καταστρατηγηθεί αλλά και νομοθετικά του έχουν στερήσει και δύνανται να του στερούν αυτές τις δυνατότητες. Και με δεδομένο επίσης ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα έχει απαξιωθεί ως προς την ικανότητα της διαχείρισης και της αποτελεσματικής διακυβέρνησης , είναι σχεδόν μαθηματικά βέβαιο ότι θα απωλέσουμε την εθνική μας αυθυπαρξία.

Φυσικά, ομόλογα τέτοιου τύπου μπορούν να εμπεριέχουν και άλλες εμπράγματες διασφαλίσεις όπως φυσικό και ορυκτό πλούτο, ή ακόμη και έσοδα εισπράξεων ή και ενοικίων από τις αρχαιότητες!!  Η εγκληματική οικονομική επιστήμη που υπηρετείται σήμερα από τα hedge funds, τους ηγήτορες της ευρωζώνης και φυσικά τους εγχώριους «εθνοσωτήρες» μας μπορεί να είναι σατανικά ευφάνταστη!!

Αυτό λοιπόν είναι ένα καλό σενάριο που εξυπηρετεί πολλούς, παρατείνει τη κερδοσκοπία και συμπυκνώνει πολύ πλούτο της δύσμοιρης χώρας μας σε νέα δανειστικά συμβόλαια.

Από την άλλη προσπαθώντας να τοποθετήσουμε σε παζλ δηλώσεις αξιωματούχων ή προσώπων που έχουν συνδεθεί με παγκόσμιες εξελίξεις, συνθέτουμε ένα άλλο σενάριο που ανάγεται στη θεολογική θα μπορούσαμε να πούμε, θεώρηση της οικονομίας , εμπλέκοντας δηλαδή τα <<γένια με τα χτένια>> όπως λέει ο λαός ή με άλλα λόγια συνδυάζονται οικονομικά δεδομένα με υπερκόσμια αξιώματα ή παραδοχές.

Για παράδειγμα η δήλωση του κ.Μπαν Κι Μουν  Γεν.Γραμματέα του ΟΗΕ στο συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών για το πρόγραμμα της χιλιετούς ανάπτυξης (The millenium development goals) όπου μετέχουν 192 χώρες και προβλέπονται στόχοι όπως η εξάλειψη της φτώχειας, η θεραπεία των ασθενειών, η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος κλπ, που στις 22 Αυγούστου του 2011 επανέλαβε την προγραμματική του προτροπή: 

<<Ξεμένουμε απο χρόνο μέχρι το καθοριστικό έτος 2015. Τώρα είναι η στιγμή να επιταχύνουμε μέχρι το τέρμα>>.(UN News Center)  

ή η δήλωση ενός άλλου, <<Μαθουσάλα>>, της παγκόσμιας πολιτικής επιρροής του κ. Χένρυ Κίσσινγκερ που δήλωσε στην "Daily Squib": 
«Οι ΗΠΑ χτυπούν εμμέσως τη Κίνα και τη Ρωσία ενώ το τελευταίο χτύπημα θα είναι απέναντι στο Ιράν που είναι και ο βασικός εχθρός του Ισραήλ. Δώσαμε (οι ΗΠΑ) το δικαίωμα στην Κίνα και τη Ρωσία να αυξήσουν τη στρατιωτική τους δύναμη. Ο επικείμενος πόλεμος θα είναι σκληρός και ο νικητής μόλις ένας, εμείς. Η Ε.Ε γνωρίζει καλά τι έρχεται και βιάζεται να δημιουργήσει ένα σχηματισμό τύπου υπερ-κράτους που θα τις δώσει ευκαιρίες αλλά κυρίως θα εγγυηθεί την επιβίωσή της.

Αν είστε ένας απλός άνθρωπος το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προετοιμαστείτε για πόλεμο και να μετακομίσετε στην επαρχία ζώντας σε φάρμα. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας και όπλα για να αντιμετωπίσετε τις ορδές των πεινασμένων. Αν ανήκετε στην ελίτ τότε θα υπάρχουν για εσάς ειδικά καταφύγια, ωστόσο και σε αυτά θα υπάρχει κίνδυνος.

Το σχέδιο είναι να καταληφθούν πάνω από επτά χώρες της Μέσης Ανατολής για τους πόρους τους. Είναι βέβαιο ότι η Κίνα και η Ρωσία δεν θα το επιτρέψουν και κάποια στιγμή θα παρέμβουν. Αν όλα πάνε όπως τα θέλουμε η μισή Μέση Ανατολή θα γίνει Ισραηλινή.

Από τις στάχτες του πολέμου θα οικοδομηθεί μια νέα κοινωνία, μία υπερδύναμη και μία παγκόσμια κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ έχουν όλα όσα χρειάζονται ώστε να είναι αυτή η μοναδική υπερδύναμη».

Οι δηλώσεις του 89 χρονου Κίσσινγκερ, μπορούν να επιληφθούν ποικιλοτρόπως είτε ως αποκαλυπτικές είτε ως εγκεφαλικά αποκυήματα ενός υπερήλικα political scientist. 

Και μπορεί να φαντάζουν αντιδιαμετρικά αντίθετες οι δηλώσεις και φαινομενικά άσχετες με τη διαφαίνουσα πορεία της ελληνικής πραγματικότητας αλλά έχουν πολύ μεγάλη σχέση με τη παγκόσμια κρίση και το μέλλον της ευρωζώνης και του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Τα αποτελέσματα του οποίου θα επηρρεάσουν τη ζωή όλων μας. Διότι και στις δύο περιπτώσεις ο παρονομαστής είναι οτι απαιτούνται κεφάλαια. Τεράστια κεφάλαια τα οποία θα πρέπει να διοχετευτούν απο τα κράτη προς την υποστήριξη των στόχων του χιλιετούς προγράμματος π.χ. και τεράστια κεφάλαια για τη στήριξη των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης που αδυνατεί να διαχειριστεί την τροχοπέδη του ευρωνομίσματος στριμώχνοντας διαρκώς τις χώρες στην μέγγενη του χρέους και τους λαούς στην εξαθλίωση και την ηθική κατάπτωση. 

Αν οι περιβόητες αγορές λοιπόν το αποφασίσουν θα στείλουν την ευρωζώνη στη δεκαετία του 1930, την Ελλάδα στις απαρχές του 1830, και η παγκόσμια οικονομία θα γνωρίσει τέτοια ύφεση που η "εποχή της θλίψης" που θα γεννηθεί, θα βασιλέψει για αρκετά χρόνια. Και έτσι η δήλωση Κίσσινγκερ δεν θα αιωρείται στη σφαίρα της φαντασίας, γιατί  δεν θα λέει τίποτε περισσότερο απ αυτό που ο οικονομολόγος Paul Krugman δήλωσε στο Μανχάταν τον Σεπτέμβριο του περασμένου χρόνου: 

«Αυτό που πραγματικά έφερε το τέλος στη Μεγάλη Ύφεση ήταν το τερά­στιο πρόγραμμα δημοσίων δαπανών, αλλιώς γνωστό ως Δεύτερος Παγκόσμι­ος Πόλεμος» («Huffington Post », 28.9).

Και φτάνουμε στο ουσιώδες ερώτημα: Τι τρέχει με τους έλληνες; (που αποτελεί και τον τίτλο ομώνυμου ρεπορτάζ της Αλεξάνδρας Πασχαλίδου για την τηλεόραση της Σουηδίας).

Μπορούμε να είμαστε ακόμη "ατίθασοι"; Η έχουμε εκπληρώσει όσα ο κ. Κίσσινγκερ έλεγε  εν έτη 1974, οτι πρέπει να "χτυπηθούν" για να καθυποτάξουμε τον ελληνικό λαό!

Μπορούμε να βρούμε το δρόμο μας και να αναλάβουμε την ευθύνη να επανακτίσουμε την πατρίδα μας ή συναποφασίζουμε σιωπηλά οτι "και οι βάρβαροι ήσαν μια λύσις"

Το να γνωρίζεις και να μη κάνεις είναι χειρότερο απο το να μη γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις. Και σ αυτή τη περίπτωση μας αξίζει να πάθουμε οτι μας ετοιμάζουν.

Στο σημείο που φτάσαμε συνέλληνες, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δράτουμε με νομικίστικες δικλείδες προστασίας. Κι αυτό είναι προτροπή και μομφή ταυτόχρονα προς τις συνδικαλιστικές ηγεσίες όλων των εργαζομένων του τόπου, που έχουν τον κύριο λόγο τις συσπείρωσης της πιο καθοριστικής μαζικής αντίστασης που μπορεί να ανατρέψει την καταστροφική διοίκηση του παρόντος και του μέλλοντος των επόμενων γεννεών. Γιατί αν είναι να ανατραπεί το σαθρό πολιτικό σύστημα  αυτό μπορεί να επιτευχθεί  καίρια και τάχιστα μέσα απο την ίδια την λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και της  παραγωγικής δραστηριότητας. Εκεί κατεβαίνουν οι διακόπτες.

Εχουμε κάθε δικαίωμα να υπερασπιστούμε την ακεραιότητα της περιουσίας του ελληνικού λαού και της συνταγματικής νομιμότητας που μας παρέχεται απο το άρθρο 120 παργρ.4 του Συντάγματος, με κάθε μέσο, εναντίον οποιουδήποτε προσπαθεί να το καταλύσει με τη βία. Και αν αυτό που βιώνουμε δεν χαρακτηρίζεται βία τότε τι προσμένουμε να ζήσουμε; Ενα νέο αλληλοσπαραγμό;



Διαβάστε περισσότερα»

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Προαγωγή σε υπόδικους. Τα εύσημα ανήκουν για άλλη μια φορά στους ιθύνοντες του Υπουργείου μας.

 

- Στην Εισαγγελία και νέα υπόθεση με 14 οικονομικούς επιθεωρητές και ελεγκτές
- Ανάμεσα στους κατηγορούμενους και πρώην γενικός επιθεωρητής του υπ.Οικονομικών
- Μόλις πριν από ένα μήνα πήραν προαγωγή σε διευθυντικές θέσεις σε εφορίες “φιλέτα”
- Καταπέλτης το σκεπτικό του Αρείου Πάγου

Διαστάσεις... χιονοστιβάδας αποκτά η δικαστική έρευνα, που διενεργεί ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρης Πεπόνης, για την ομάδα νυν και πρώην εφοριακών.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», οι τρεις από τους επτά εφοριακούς που ελέγχονται και έχουν δικαστικές εκκρεμότητες εδώ και μια δεκαετία επιβραβεύτηκαν... από την υπηρεσία τους με προαγωγή σε εφορίες - «κλειδιά» αναλαμβάνοντας διευθυντικές θέσεις μόλις πριν από έναν μήνα!

Παράλληλα, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, διευρύνεται ακόμη περισσότερο η υπόθεση, καθώς αναζητείται σχέση της υπόθεσης των επτά εφοριακών με άλλη μεγάλη παρόμοια, για την οποία διενεργείται ήδη ανάκριση, καθώς έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της έρευνας και έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Κατηγορούμενοι είναι πρώην γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών (επί κυβερνήσεως ΝΔ), καθώς και δεκατρείς οικονομικοί επιθεωρητές και ελεγκτές, που φέρονται ως κύκλωμα που διενεργούσε παράνομους επανελέγχους σε δήμους, κοινότητες αλλά και επιχειρήσεις, σβήνοντας πρόστιμα που είχαν επιβληθεί για τεράστιες οφειλές προς το Δημόσιο από φοροδιαφυγή και εικονικά τιμολόγια.

Στόχος του οικονομικού εισαγγελέα είναι να διερευνήσει εάν οι δύο ομάδες λειτουργούσαν ενδεχομένως ως συγκοινωνούντα δοχεία, καθώς υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες συνδετικός κρίκος φέρεται άλλος εφοριακός, εμπλεκόμενος σε άλλη δίκη, για πλημμέλημα. Το ζητούμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι να αποκαλυφθούν όλα τα πλοκάμια της διαπλοκής και της διαφθοράς στον συγκεκριμένο χώρο και να διαπιστωθεί εάν περιουσιακά στοιχεία ιλιγγιώδους αξίας, που φέρονται να κατέχουν ορισμένοι εφοριακοί μέσω offshore εταιρειών και συγγενικών τους προσώπων, είναι προϊόν του εργασιακού τους μόχθου ή αποτέλεσμα χρηματισμού τους.

Και... προαγωγή σε διευθυντικές καρέκλες και μάλιστα σε εφορίες-«φιλέτα» πήραν πριν από έναν μήνα από το υπουργείο Οικονομικών οι τρεις από τους επτά εφοριακούς, οι οποίοι έχουν μπει στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, που διενεργεί έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο πλούτος που φέρεται να τους ανήκει αποκτήθηκε νόμιμα ή είναι προιόν διαφθοράς και χρηματισμού από υποθέσεις που χειρίστηκαν ως ελεγκτές!

Οι τρεις εφοριακοί, οι οποίοι με απόφαση του υπουργού Οικονομικών προήχθησαν τον περασμένο μήνα σε διευθυντές εφοριών, όπως και οι άλλοι τέσσερις συνάδελφοί τους εκ των οποίων οι δύο έχουν συνταξιοδοτηθεί, κάθισαν την Παρασκευή για τρίτη φορά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κατηγορούμενοι για απιστία στην υπηρεσία, καθώς φέρονται ότι προκάλεσαν ζημιά στο Δημόσιο, που άγγιζε τα 28 εκατ. ευρώ.

Η απόφαση του ΣΤ' Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, η οποία είχε αναιρέσει την απαλλακτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και τους έστειλε, για την ίδια υπόθεση, στο εδώλιο για τρίτη φορά, είχε εκδοθεί έξι μήνες πριν από την προαγωγή τους, στις 21 Ιουνίου του 2011, ενώ είχε δημοσιευθεί στις 16 Σεπτεμβρίου του 2011.

Το σκεπτικό, μάλιστα, των δικαστών του ΑΠ, που ζήτησαν την εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης, ήταν καταπέλτης, καθώς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το προηγούμενο δικαστήριο δεν είχε στην απόφασή του ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία «καθόσον δεν αιτιολογείται με σαφήνεια και χωρίς λογικά κενά και αντιφάσεις γιατί δεν πείσθηκε από τα αποδεικτικά μέσα, που αναφέρονται στα πρακτικά, για την ενοχή των κατηγορουμένων για την αποδιδόμενη σε αυτούς πράξη της απιστίας στην υπηρεσία...».

Είναι, λοιπόν, απορίας άξιον και προκαλεί πολλά ερωτήματα πώς και γιατί επιβραβεύτηκαν, ενώ υπήρχε η σοβαρή εκκρεμοδικία της κακουργηματικής απιστίας εναντίον τους, την οποία αποκλείεται να αγνοούσαν οι προϊστάμενοί τους...

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο ΦΕΚ της 8ης Δεκεμβρίου 2011, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών τοποθετήθηκαν 97 εφοριακοί με βαθμό Α «σε θέσεις ευθύνης του Υπουργείου Οικονομικών».

Μεταξύ των προαχθέντων εφοριακών περιλαμβάνονται και τα ονόματα τριών εκ των κατηγορουμένων, δύο από τους οποίους τοποθετήθηκαν ως διευθυντές σε εφορίες των νότιων και των βόρειων προαστίων, ενώ ο τρίτος ως υποδιευθυντής Ελέγχου στην Εφορία Αθηνών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι εφοριακοί «ελάττωσαν εν γνώσει τους κατά τον προσδιορισμό των φόρων την περιουσία του Δημοσίου και για ωφέλεια της εταιρίας και κατ΄ επέκταση των μετόχων αυτής», περίπου κατά το ποσόν των 27.879.000 ευρώ.

Την υπόθεση είχε αποκαλύψει στη Δικαιοσύνη μία συνάδελφός τους -σήμερα συνταξιούχος- η οποία φέρεται ότι όχι μόνο αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί τους, αλλά τους είχε καταγγείλει γύρω στα τέλη του 2001, όταν ως ελέγκτρια φορολογικού εισοδήματος ανέλαβε τον έλεγχο μεγάλης εταιρείας.

Η καταγγέλλουσα, που υπέστη επί σειρά ετών πειθαρχικές και ποινικές διώξεις, για τις οποίες έχει απαλλαγεί, είχε καταλήξει αρχικά σε φόρους σε βάρος της ελεγχόμενης εταιρείας, ύψους περίπου 12,5 δισ. δραχμές (36 εκατ. ευρώ).

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε τότε, μετά από πιέσεις ορισμένων από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση εφοριακούς, προχώρησε σε σχεδόν ολικές μειώσεις, τις οποίες όμως απέσυρε στο τέλος και έπραξε το καθήκον της, επιβάλλοντας τους αναλογούντες φόρους.


Στόχος του οικονομικού εισαγγελέα είναι να διερευνήσει εάν οι δύο ομάδες λειτουργούσαν ενδεχομένως ως συγκοινωνούντα δοχεία, καθώς υπάρχουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες συνδετικός κρίκος φέρεται άλλος εφοριακός, εμπλεκόμενος σε άλλη δίκη, για πλημμέλημα.

Σύντομη αλλά... θυελλώδης ήταν η διαδικασία στο Γ' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την περασμένη Παρασκευή, όπου κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για τρίτη φορά οι επτά νυν και πρώην εφοριακοί, για την υπόθεση της απιστίας στην υπηρεσία κατά την οποία η ζημιά που προκάλεσαν στο Δημόσιο αγγίζει τα 28 εκατομμύρια ευρώ.

Η δίκη διακόπηκε για τις 23 Ιανουαρίου, καθώς δημιουργήθηκε θέμα με την εισαγγελέα της έδρας, η οποία ζήτησε την αυτοεξαίρεσή της επειδή ήταν η ίδια εισαγγελέας (!) και στην προηγούμενη δίκη των επτά κατηγορουμένων στο ίδιο δικαστήριο, το οποίο τους είχε απαλλάξει το 2010.

Το εντυπωσιακό και περίεργο στην υπόθεση είναι ότι αυτό συνέβη όταν ακόμη και το ΣΤ' ποινικό τμήμα του ΑΠ, που αναίρεσε τη συγκεκριμένη απαλλακτική απόφαση και έστειλε ξανά στο εδώλιο τους κατηγορουμένους, στο διατακτικό της απόφασής του ανέφερε πως πρέπει να δικάσουν άλλοι δικαστές και όχι οι ίδιοι.

Τι είπε η εισαγγελέας

Επί λέξει: «Παραπέμπει την υπόθεση κατά το αναιρούμενο μέρος για νέα συζήτηση, κατά το μέρος αυτό, στο ίδιο Δικαστήριο, το οποίο θα συγκροτηθεί από δικαστές άλλους, εκτός εκείνων που δίκασαν προηγουμένως».

Η εισαγγελέας της έδρας, η οποία έπρεπε να έχει υποβάλει εγγράφως την αίτηση αποχής της τις προηγούμενες ημέρες, ώστε στο μεταξύ να έχει συνεδριάσει το δικαστικό συμβούλιο και να έχει οριστεί άλλος εισαγγελέας, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι δεν το έκανε επειδή πίστευε πως λόγω της αποχής των δικηγόρων δεν θα γινόταν η δίκη.

Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι ο ΔΣΑ χορήγησε άδεια στους συνηγόρους των κατηγορουμένων να παρασταθούν στο δικαστήριο -παρά την αποχή- ενώ κατά τη συνήθη πρακτική του χορηγεί άδειες σε συνηγόρους κρατουμένων και σε υποθέσεις που κινδυνεύουν με παραγραφή.


Στο στόχαστρο αδελφό κύκλωμα

Οι 14 εφοριακοί εναντίον των οποίων ασκήθηκε, προ 8μήνου, ποινική δίωξη και τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, βαρύνονται με το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, από κοινού και κατά μόνας, και ηθικής αυτουργίας, καθώς την περίοδο 2003-2008, σύμφωνα με καταγγελίες, φέρεται να διενεργούσαν επανελέγχους σε φορείς και επιχειρήσεις που είχαν βεβαιωμένα πρόστιμα, με αποτέλεσμα είτε να μειώνονται τα ποσά είτε να εξαλείφονται.

Σε αναφορά-καταγγελία συγκεκριμένης επιθεωρήτριας, απαριθμούνται συγκεκριμένες παράνομες αποφάσεις επανελέγχου και αναφέρονται ονόματα εμπλεκόμενων επιθεωρητών-εφοριακών. Μάλιστα σε πολλές από αυτές, υπήρξαν οικονομικοί έφοροι που εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις, λέγοντας ότι «αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε, είναι παράνομο».

Σε άλλες καταγγελίες αναλύεται πώς διαστρεβλώνονταν από τα «μέλη της συμμορίας» τα στοιχεία μιας υπόθεσης με τέτοιον τρόπο, που ακόμη και γνώστες μπορούσαν να εξαπατηθούν. Ετσι επεδίωκαν η επανεξέταση να γίνει από τις λιγότερο εξειδικευμένες υπηρεσίες, φροντίζοντας να χαρακτηρίσουν την κολάσιμη πράξη που επέσυρε το πρόστιμο από «έλλειμμα» «θετική ζημία» και, καθώς τα όρια των δύο εννοιών δεν είναι ευδιάκριτα για τους μη ειδικούς, ικανοποιούνταν το αίτημα του επανελέγχου.

Η ζημιά του Δημοσίου από το κύκλωμα των επιθεωρητών δεν προέρχεται μόνο από τους επανελέγχους, αλλά χρησιμοποιήθηκαν και άλλες μέθοδοι, όπως καθυστερήσεις ελέγχων, αποστολή εγγράφων σε αναρμόδιες υπηρεσίες και με τη χρονοτριβή εξαντλούνταν οι προθεσμίες, ενώ, όπως καταγγέλλουν επιθεωρητές, πλήθος ελέγχων με εντολή του διευθυντή δεν προχωρούσαν!



ΠΗΓΗ: “Έθνος της Κύριακής”

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=116652&catid=3
Διαβάστε περισσότερα»