Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Επίκαιρον.


Το παρακάτω ποίημα ανακαλύψαμε σήμερα αναρτημένο στον πίνακα ανακοινώσεων της ΔΟΥ μας.  Στο τέλος του μάλιστα υπήρχε ο αριθμός τηλεφώνου του ποιητή.

Επίκαιρον

Πότε θ΄ανοίξουμε πανιά να γίνουμε Ευρωπαίοι;
Να μην αλλάζουν διευθυντές σαν Μαυρογιαλουραίοι;
Αυτά συμβαίνουνε στην κάθε εφορία
Γι΄ αυτό και τα ταμεία τους δεν έχουνε καμία.

Νομίζουν πως με δανεικά θα σώσουν την Ελλάδα
Μα πριν καλά τα πάρουνε ψόφησε η αγελάδα.
Με τέτοια ψέμματα χοντρά και λόγια πιο μεγάλα 
Εκάνανε το δάνειο ωσάν το Μαθουσάλα.

Αυτοί πρέπει να σπουδάσανε  με μέλι και με γάλα
Και πριν τελειώσουν τα λεφτά, μπαμπά στείλε μου κι άλλα.
Δεν θα τολμήσεις άχαρε φτωχέ και παραβάτη
Γιατί δεν έμαθες ποτέ ποιος σού ΄βγαλε το μάτι.

Ένας εκατομμυριούχος 9ης δεκαετίας, συνταξιούχος των 600 ευρώ
τηλ. 6974540... 
Διαβάστε περισσότερα»

Το έτος για μας έκλεισε με μια προσφορά αγάπης.

Σήμερα 30 Δεκεμβρίου παραδόθηκαν τα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που  πολίτες, λογιστές και υπάλληλοι  των οικονομικών υπηρεσιών  της Κέρκυρας συγκέντρωσαν και πρόσφεραν στο σύλλογο ''Το χαμόγελο του παιδιού''. 


Οι ποσότητες που συγκεντρώθηκαν είναι  πραγματικά αξιόλογες.


Θέλουμε πραγματικά να ευχαριστήσουμε όσους κατάφεραν και βοήθησαν με την προσφορά τους. Είναι συγκινητικό το γεγονός πως όσο οι μέρες δυσκολεύουν για όλους μας τόσο η ανθρωπιά μας έρχεται στην επιφάνεια και πραγματώνεται η αγάπη μας για αυτούς που υποφέρουν.


Ευχαριστούμε ξανά.













Διαβάστε περισσότερα»

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Η απεργία πέτυχε.





Η απεργία στην οποία προχωρήσαμε μόνο επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί. Η διακοπή της πλέον μικρή σημασία έχει. Ο τρόπος όμως που διεκόπη της δίνει τεράστια αξία. Οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν σχεδόν στο ακέραιο.


  • Πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια η συμμετοχή ήταν σχεδόν καθολική.
  • Πρώτη φορά είδαμε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να ασχολούνται με την απεργία μας.
  • Πρώτη φορά είδαμε μέρος  της  κοινωνίας να συμπαρίσταται  στον αγώνα μας.
  • Πρώτη φορά είδαμε  Υπουργό να έχει χάσει τον έλεγχο εξαιτίας των κινητοποιήσεών μας.
  • Πρώτη φορά είδαμε να μας επιτίθενται οι ιθύνοντες καρεκλοκένταυροι και πρώην εργατοπατέρες  μας με τέτοια σφοδρότητα.
  • Πρώτη φορά είδαμε να χρησιμοποιούνται τόσα αθέμιτα μέσα εναντίον μας (απειλές για αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων  που θα ξεκινά από το Υπουργείο μας, απειλές απολύσεων, απειλές ιδιωτικοποιήσεων κλπ.)
  • Πρώτη φορά είδαμε τους υπαλλήλους να ενώνονται σε ένα κοινό μέτωπο.
  • Πρώτη φορά ακούμε από συναδέλφους να υποστηρίζουν ότι η απεργία αυτή αποτελεί αρχή νέων, πιο δυναμικών κινητοποιήσεων.
  • Πρώτη φορά είδαμε στα χρόνια της τρόικας κλάδος να σηκώνει τόσο ψηλά το κεφάλι του.
  • Πρώτη φορά είδαμε στα χρόνια της τρόικας τέτοιο πάθος για αγώνα.
  • Πρώτη φορά είδαμε στα χρόνια της τρόικας τέτοια ''πολεμική'' αισιοδοξία.
Κοιτάμε πλέον μπροστά και διατυμπανίζουμε σε όλους:


Δεν φοβόμαστε, 
ο πραγματικός αγώνας μόλις ξεκίνησε.



Διαβάστε περισσότερα»

Δελτίο τύπου της ΠΟΕ ΔΟΥ αναφορικά στη διακοπή της απεργίας των εφοριακών.



                                                                                                                            ΑΘΗΝΑ 29-12-2011

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
                                                                                                                     
ΘΕΜΑ : ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ     ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ
Μας κοινοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 29.12.2011 στις 22:00 η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών,  για την απεργία μας. Με βάση την απόφαση αυτή η απεργία έχει κριθεί ‘’ΠΑΡΑΝΟΜΗ’’
Για τον λόγο αυτό και την διακόπτουμε.
Θα συνεδριάσουν τα όργανα της Ομοσπονδίας το επόμενο διάστημα, για να αποφασιστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ     ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

ΕΝΩΜΕΝΟΙ & ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χ.  ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                              Ρ. ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ
Διαβάστε περισσότερα»

Τα συσσίτια επιστρέφουν στα σχολεία


Στην αρχή θεωρήθηκε λαϊκισµός. Στη συνέχεια δηµοσιογραφική υπερβολή. 
Τα στοιχεία ωστόσο είναι πλέον αµείλικτα. 
Το ένα περυσινό κρούσµα ασιτίας µαθητή σε σχολείο της πρωτεύουσας δεν έµεινε εκεί. Τέσσερα νέα κρούσµατα αποδεδειγµένης ασιτίας – ένα στο Ρέθυµνο της Κρήτης και τρία σε σχολεία της Αθήνας – καταγράφηκαν εφέτος, χωρίς φυσικά να μπορεί να υπολογιστεί ο «σκοτεινός» αριθµός εκείνων που αντιµετωπίζουν το πρόβληµα αλλά δεν το έχουν ακόµη εκδηλώσει.


Μπροστά σε αυτή τη νέα πραγµατικότητα το υπουργείο Παιδείας αναλαµβάνει δράση. Τα «νέα συσσίτια» παίρνουν σύντοµα µορφή και φέρνουν στη µνήµη τη δεκαετία του ’60, όταν οι µαθητές έπιναν στα σχολεία τους γάλα σε σκόνη και έτρωγαν κίτρινο τυρί προκειµένου να τονωθεί η εύθραυστη υγεία τους.


Μια σύγχρονη µορφή συσσιτίων, µε τη µορφή µικρογευµάτων, θα προσφέρεται από τη νέα χρονιά στα σχολεία της χώρας, σε περιοχές όπου φοιτούν µεγάλα ποσοστά µαθητών από χαµηλότερα οικονοµικά στρώµατα, µετανάστες και Αθίγγανοι. Και βέβαια στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας που στην πλειονότητά τους θα ενταχθούν στο σχετικό πρόγραµµα. Οι λεπτοµέρειες του προγράµµατος σχεδιάζονται αυτές τις ηµέρες.


Σύµφωνα µε τις πληροφορίες του «Βήµατος», το υπουργείο Παιδείας θα δίνει κουπόνια στους µαθητές περιοχών µε χαµηλούς οικονοµικούς και κοινωνικούς δείκτες και µε αυτά θα µπορούν να τρώνε στα κυλικεία των σχολείων. Τα κουπόνια θα είναι του επιπέδου των 2 ή 3 ευρώ, αλλά µε αυτά τα χρήµατα ένας µαθητής θα µπορεί να φάει ένα σάντουιτς και να πιει έναν χυµό ή γάλα στο σχολείο του.


Τα δεδοµένα των τελευταίων εβδοµάδων πάντως απέδειξαν ότι η επέµβαση του κράτους στο πρόβληµα είναι αναγκαία.


«Πριν από λίγες ηµέρες ένας µαθητής της Α΄ Γυµνασίου λιποθύµησε» εξοµολογείται στο «Βήµα» καθηγήτρια κεντρικού σχολείου στην περιοχή της Νίκαιας. «Δεν καταλάβαµε στην αρχή τι συµβαίνει. Νοµίζαµε ότι ήταν άρρωστος. Ωστόσο, όταν του δώσαµε µια πορτοκαλάδα, συνήλθε. Τελικά µας εξοµολογήθηκε ότι δεν είχε φάει τίποτε από το πρωί γιατί στο σπίτι δεν είχε γάλα. Ο πατέρας του µαθητή είναι από πέρυσι άνεργος αλλά δεν µπο ρέσαµε να τον ρωτήσουµε πολλά σεβόµενοι το πρόβληµά του και τη δυσκολία του να µας µιλήσει γι’ αυτό».


Οι περιοχές που ξεκινούν


Η σκηνή αυτή φαίνεται να επαναλαµβάνεται συχνά και µε τραγικό τρόπο στις σχολικές αυλές. Πολλοί εκπαιδευτικοί µιλούν πια για κρούσµατα ασιτίας στα σχολεία τους. Κάποιοι µάλιστα ήδη δραστηριοποιούνται σε επιτροπές και οµάδες που συγκροτούνται για να στηρίξουν τους µαθητές τους και να τους εξασφαλίσουν ρούχα ή τρόφιµα. Ωστόσο πρώτη φορά σχεδιάζεται έλεγχος του προβλήµατος σε κεντρικό επίπεδο.


Οι δράσεις του υπουργείου Παιδείας θα ενταχθούν στα προγράµµατα των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) που αφορούν τη στήριξη περιοχών µε µαθητές που έχουν ανάγκη κοινωνικής και εκπαιδευτικής στήριξης. Ηδη έχουν επιλεγεί νηπιαγωγεία και δηµοτικά στις περιοχές του Ταύρου, της πλατείας Βάθης, των Εξαρχείων, των Κάτω Πατησίων, των Αχαρνών, αλλά και σχολεία σε Μοσχάτο, Νίκαια, Ασπρόπυργο, Ζεφύρι και Αυλώνα για να ενταχθούν στο πρόγραµµα.


«Στόχος µας είναι να διασφαλίσουµε την ισότιµη ένταξη των µαθητών στο εκπαιδευτικό σύστηµα στις περιοχές µε χαµηλούς εκπαιδευτικούς και κοινωνικοοικονοµικούς δείκτες» λέει στο «Βήµα» η αρµόδια για θέµατα Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου. «Στην προσπάθεια αυτή το σχολείο αναλαµβάνει ενεργό ρόλο εποικοδοµητικής συνεργασίας µε τις οικογένειες και τους φορείς εκπαίδευσης της τοπικής κοινότητας. Ο ρόλος αυτός είναι πολυσχιδής και εδώ εντάσσεται η πρωτοβουλία για τη διανοµή µικρογευµάτων στα σχολεία ΖΕΠ γι’ αυτές ακριβώς τις περιοχές που το έχουν περισσότερο ανάγκη» συνεχίζει.


Ανήσυχοι δάσκαλοι και εθελοντές


Και οι κοινωνικές υπηρεσίες του ∆ήµου Αθηναίων έχουν δεχθεί αιτήµατα. Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Βρεφοκοµείου Αθηνών και υπεύθυνη των δηµοτικών σταθµών κυρία Μαρία Ηλιοπούλου , τα µηνύµατα που παίρνει τον τελευταίο καιρό είναι πραγµατικά ανησυχητικά. «Ερχονται κάθε ηµέρα στο Βρεφοκοµείο αιτήµατα από διευθυντές δηµοτικών σχολείων από όλη την Αθήνα για να τους στείλουµε µερίδες φαγητού, καθώς πολλά παιδιά δεν φέρνουν τρόφιµα από το σπίτι σε όσα σχολεία είναι ολοήµερα. Δίνουµε µερίδες φαγητού σε 70 σχολεία κάθε ηµέρα. Ένα ποσοστό σχολείων µπορούµε να καλύψουµε αλλά σίγουρα όχι πάρα πολλά».


Στο ερώτηµα τι προτείνει για την αντιµετώπιση παρόµοιων προβληµάτων η κυρία Ηλιοπούλου τονίζει ότι πρέπει να υπάρξει ένας συντονισµός φορέων: «Για παράδειγµα, πολλά εστιατόρια στα οποία περισσεύει φαγητό θα µπορούσαν να το προσφέρουν. Πρέπει όµως να είµαστε σεµνοί και ταπεινοί στον τρόπο που βοηθάµε τους γύρω µας γιατί οι άνθρωποι έχουν αξιοπρέπεια».


«Τα κρούσµατα µαθητών που έρχονται στο σχολείο το πρωί και φεύγουν το µεσηµέρι χωρίς να έχουν φάει τίποτα ή δεν έχουν τα κατάλληλα παπούτσια για τη γυµναστική είναι καθηµερινά πλέον» λέει ο δάσκαλος σε σχολείο των Αµπελοκήπων κ. Δ. Μαργιόλης. «Αυτά δεν είναι παρά ακραία γεγονότα που αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου σε µια κατάσταση που βιώνουµε καθηµερινά. Βλέπεις να σε κυκλώνει η εξαθλίωση ανθρώπων που ως χθες δεν διανοούνταν ότι δεν θα µπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα είδη. Είναι καθήκον µας να βοηθήσουµε όλοι» καταλήγει.


Τρεις επώνυμοι θυμούνται


Γάλα, κίτρινο τυρί και βούτυρο...


Ο συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης ανασύρει από τη µνήµη του σκηνές «συσσιτίων» από την παιδική του ηλικία. «Θυµάµαι γύρω στο ’54-’57 στα συσσίτια που γίνονταν στο σχολείο µας µάς έδιναν γάλα, ένα κίτρινο τυρί σαν ένταµ και ένα πολύ νόστιµο αυστριακό βούτυρο. Μας έδιναν οι γονείς µας ένα σακουλάκι µε το όνοµά µας που περιείχε και ένα κυπελλάκι και πηγαίναµε στο σχολείο µας. Το γάλα εκείνο ήταν πραγµατικά αηδιαστικό, εγώ δεν το έπινα, ούτε έτρωγα το τυρί, τα έδινα σε συµµαθητές µου, που µε τη σειρά τους τα έδιναν σε άλλους. Παίζαµε το σπασµένο τηλέφωνο µε το συσσίτιό µας...» σχολιάζει χαριτολογώντας.


Τα συσσίτια που πρόσφερε το κράτος ωστόσο σε περιόδους κρίσης είχαν σώσει και γενιές. «Εγώ επέζησα από τα συσσίτια στη διάρκεια της µεγάλης πείνας» εξοµολογείται ο επίτιµος πρόεδρος της Ν∆ κ. Κ. Μητσοτάκης. «Τα συσσίτια ήταν πολύ σηµαντική υπόθεση. Δεν πρέπει τα παιδιά να πεινούν και να υποσιτίζονται. Τώρα έχουν αρχίσει πάλι να λειτουργούν τα συσσίτια. Άρχισαν µάλιστα να λειτουργούν και στον στρατό. Συνέστησα ακόµη και στα ιδρύµατα να κάνουν το ίδιο. Και ιδρύµατα, όπως π.χ. το Ιδρυµα Νιάρχου, αλλάζουν πολιτική στην οικονοµική κρίση και δίνουν χρήµατα για στέγαση και σίτιση. Πρέπει να κινητοποιηθούν οι πάντες» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.


«Στο δηµοτικό σχολείο της Καρυάς Λευκάδας µάς έστελνε τρόφιµα µια οργάνωση του ΟΗΕ. Γάλα σε σκόνη και ένα κίτρινο τυρί που πρώτη φορά φάγαµε και κολλούσε στα δόντια, το ολλανδικό» αναφέρει ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαµάνης. «Εµείς προτιµούσαµε το άσπρο τυρί. Μας έδιναν και ψωµί µε σταφίδες. Το 1964 θυµάµαι, µε πρωθυπουργό τον Γεώργιο Παπανδρέου και υφυπουργό Παιδείας τον Λουκή Ακρίτα, εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρωινό ρόφηµα του παιδιού και το µεσηµεριανό. Μας πήγαιναν όµως και κατασκήνωση και προσπαθούσαν µε τον καθαρό αέρα να τονώσουν την υγεία µας» θυµάται.


TO BHMA
Διαβάστε περισσότερα»

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Όλοι απεργοί, όλοι αγωνιστές.





Απευθυνόμαστε σε όλους τους  συναδέλφους εφοριακούς.


Στην  απεργία που προκηρύχθηκε,  η συμμετοχή μας πρέπει να είναι μαζική, πρέπει να είναι καθολική,  δεν πρέπει να υπάρξει ούτε ένας απεργοσπάστης.


Το μέλλον που μας επιφυλάσσει η συγκυβέρνηση είναι εφιαλτικό:

  • Απολύσεις των μισών υπαλλήλων.
  • Τετραήμερη απασχόληση.
  • Απαξίωση.
  • Διασυρμός.
  • Διάλυση των υπηρεσιών μας.
  • Εκχώρηση του αντικειμένου μας σε ιδιώτες μεγαλοκαρχαρίες.
  • Χαράτσια.
  • Έκτακτες εισφορές.
  • Αύξηση της φορολογίας.
  • Εξαθλίωση των οικογενειών μας.



Όλα αυτά είναι παραπάνω από αρκετά ώστε όλοι να συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑ.


Κανείς μας δεν πρέπει να κάνει πίσω, κανείς μας δεν πρέπει να το σκεφτεί.


Συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑ όλοι.







Διαβάστε περισσότερα»

ΠΟΕ ΔΟΥ: Η αλήθεια για τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά.




ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ   28-12-2011


Η ΑΛΗΘΕΙΑ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ,
ΤΗΝ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
      
Α) Την φοροδιαφυγή  και την φοροαποφυγή, διαχρονικά οι πολιτικές ηγεσίες, δεν ήθελαν ούτε και θέλουν να την περιορίσουν και να την καταπολεμήσουν. Στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, δεν περιλαμβάνεται ούτε 1 ευρώ (!!!) από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής το 2011 και το 2012, ενώ αντίθετα περιλαμβάνονται δισεκατομμύρια από το «πετσόκομμα» μισθών και συντάξεων! Στην Ελλάδα φοροδιαφεύγει κατά κύριο λόγο το κεφάλαιο, (όλα τα εισοδήματα εκτός μισθών και συντάξεων) το οποίο – σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ – φορολογείται στη χώρα μας, με πραγματικό φορολογικό συντελεστή 6%, όταν ο μέσος πραγματικός φορολογικός συντελεστής των χωρών του ΟΟΣΑ είναι 12%.
Αν τα τελευταία 10 χρόνια φορολογούνταν το κεφάλαιο με 12%, τότε θα συγκεντρώνονταν ποσό 110-120 δις ευρώ, ποσό μεγαλύτερο από το αρχικό μνημονιακό δάνειο.

Β) Για την απαράδεκτη φορολογική πολιτική, τη φοροδιαφυγή, την φοροκλοπή  και την φοροαποφυγή δεν φταίνε οι εφοριακοί υπάλληλοι, όπως δεν φταίνε οι τραπεζικοί υπάλληλοι για τις «ληστρικές» τακτικές των τραπεζών.
ü Δεν ψήφισαν οι εφοριακοί την φορολογική ασυλία και τα μερίσματα των πολυεθνικών.
ü Δεν νομοθέτησαν οι εφοριακοί την εκτόξευση  του  φόρου  πετρελαίου θέρμανσης, που με αίμα πληρώνουν τα νοικοκυριά, ούτε βέβαια τον μηδενικό φόρο  πετρελαίου ναυτιλίας, των «σκαφάτων» και των εφοπλιστών.
ü Δεν ψήφισαν οι εφοριακοί ,τους κεφαλικούς φόρους και τα «χαράτσια», ούτε τις χαριστικές ρυθμίσεις που επιτρέπουν στους μεγαλοφοροφυγάδες και στους μεγαλοοφειλέτες  να κυκλοφορούν ελεύθεροι κι ας χρωστάνε εκατομμύρια στο Δημόσιο.
ü Δεν φταίνε οι εφοριακοί για την φορολογία των κερδών των ΑΕ. Προτείνουμε, τα φορολογητέα κέρδη των ΑΕ, να φορολογούνται με μειωμένο συντελεστή, όταν επανεπενδύονται και συνδέονται με την απασχόληση.
ü  Δεν φταίνε οι εφοριακοί για το φορολογικό καθεστώς των  ενδοομιλικών  συναλλαγών.
ü Δεν φταίνε οι εφοριακοί που δεν υπάρχει ξεκάθαρο επενδυτικό-νομοθετικό πλαίσιο, που να προβλέπει την ταχεία απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων (πάταξη γραφειοκρατίας και αυστηρός έλεγχος των επενδυτικών προγραμμάτων).
ü Δεν φταίνε οι εφοριακοί για τις συνεχείς «περαιώσεις» και φοροχαριστικές ρυθμίσεις, όλων των κυβερνήσεων, που αποδυνάμωσαν τις φορολογικές υπηρεσίες από τη δυνατότητα είσπραξης  περισσότερων φόρων.

Γ) Η διαφθορά στον φορολογικό μηχανισμό, δεν αφορά την πλειοψηφία των εφοριακών υπαλλήλων, η οποία  δουλεύει σκληρά και τίμια, κάτω από δύσκολες συνθήκες, για να εξυπηρετήσει τον πολίτη και να υλοποιήσει τους στόχους του προϋπολογισμού.
Εμείς ζητάμε, εξαντλητική εφαρμογή από τα αρμόδια Πειθαρχικά Όργανα και την Ποινική Δικαιοσύνη, της ισχύουσας, (ουσιαστικά «ιδιώνυμης»), νομοθεσίας για τους Εφοριακούς και την παραδειγματική τιμωρία των όποιων επίορκων συναδέλφων, αποδειχτεί ότι ενέχονται σε  σκάνδαλα διαφθοράς ή σε αδικαιολόγητο πλουτισμό, κατά την αυστηρή εφαρμογή του «πόθεν έσχες» τους.
Τη διαφθορά τη συντηρεί η πολυδαίδαλη, η ασαφής και η αντιφατική φορολογική νομοθεσία. Για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της διαφθοράς απαιτείται σαφής πολιτική βούληση, προκειμένου να αντιμετωπισθεί νομικά το όλο πρόβλημα και να μην χαίρουν ασυλίας οι μεγαλοφοροφυγάδες. ώστε επιτέλους να υπάρξει φορολογική και κοινωνική δικαιοσύνη.  Και επειδή θέλουμε να μιλάμε συγκεκριμένα και όχι γενικά και αόριστα, σχετικά με την ταυτότητα των μεγαλοφοροφυγάδων, που φυγάδεψαν τα κλοπιμαία τους στην Ελβετία:
ü Είναι αυτοί που έφτιαξαν τους ελληνικούς δρόμους με κόστος επταπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
ü Είναι αυτοί που πουλούσαν φάρμακα στα ελληνικά νοσοκομεία 1.000% και 2.000%, πάνω από την πραγματική τους τιμή.
ü Είναι αυτοί που θησαύριζαν και θησαυρίζουν, από τα υπερτιμημένα εξοπλιστικά προγράμματα.
ü Είναι αυτοί που καταλήστευσαν τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης.

 Δ) Η τεράστια ταλαιπωρία που υφίσταται ο πολίτης ολοένα και πιο συχνά στις εφορίες, είναι αποτέλεσμα πολύ συγκεκριμένων κυβερνητικών επιλογών, που έχουν να κάνουν με:
·        Τη δραματική υποστελέχωση των υπηρεσιών (χιλιάδες οργανικές θέσεις είναι κενές! Σε αυτό συνέτειναν οι αθρόες συνταξιοδοτήσεις-εφεδρείες).
·        Τη σκόπιμη πολυνομία.
·        Την απουσία ολοκληρωμένης και άρτιας μηχανοργάνωσης (Δεν έχουν την ευθύνη οι εφοριακοί, της μη εκκαθάρισης του ΕΤΑΚ του 2009, του ΦΜΑΠ του 2010 και του ΦΑΠ του 2011).
·        Την μεγάλη καθυστέρηση στην αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό των φορολογικών υπηρεσιών που γίνονται χωρίς συνολικό σχεδιασμό, αλλά με αποσπασματικές λογικές.
Όλα αυτά δεν είναι επιλογή των εφοριακών. Για την ακρίβεια, όλα αυτά μετατρέπουν σε θύμα τον εργαζόμενο στο γκισέ. Η δίκαιη αγανάκτηση του πολίτη είναι και αγανάκτησή μας.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει την Ελληνική κοινωνία  ότι για τα μειωμένα φορολογικά έσοδα, δεν φταίνε η ύφεση και τα χιλιάδες «λουκέτα» που έφερε το μνημόνιο, αλλά οι εφοριακοί υπάλληλοι. Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες,  για  να ιδιωτικοποιήσουν τον φορολογικό μηχανισμό, προκειμένου να εκμηδενίσουν την φορολογία των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων και να φορτώσουν όλα τα βάρη στους μισθωτούς, στους συνταξιούχους, στους ανέργους, στους μικροεπαγγελματίες και στους αγρότες.

Οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες είναι κομμάτι του εργαζόμενου λαού. Ζητούμε και απαιτούμε να πληρώσουν επιτέλους οι μεγαλοφοροφυγάδες και να σταματήσει η κυβέρνηση να λεηλατεί τα εισοδήματα και την περιουσία της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Δεν αποφασίζουμε εμείς για το ποιοι θα ελεγχθούν. Γι’ αυτό αποφασίζει η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών. Να σταματήσει λοιπόν η κοροϊδία. Απαιτούμε φορολογική δικαιοσύνη.

Οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες βρίσκονται στην ίδια όχθη με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Η αλληλεγγύη των εργαζομένων είναι το μεγάλο μας όπλο.



ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                           Ρ. ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ
Διαβάστε περισσότερα»

Δελτίο τύπου της ΠΟΕ ΔΟΥ αναφορικά στη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕ ΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ




ΑΘΗΝΑ 28-12-2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της ΠΟΕ–ΔΟΥ με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών (Ε. Βενιζέλος- Π. Οικονόμου – Γ. Καπελέρης). Στη συνάντηση κατατέθηκαν από την ΠΟΕ – ΔΟΥ και προφορικά (έχει προηγηθεί η αποστολή σχετικών κειμένων) τα αιτήματα του κλάδου, που τον οδήγησαν σε απεργία στις 29 & 30  Δεκεμβρίου.
            Δυστυχώς αντί για απαντήσεις και συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα προβλήματά μας, εισπράξαμε γενικότητες.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             Χ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                            Ρ. ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ
Διαβάστε περισσότερα»

Αποτελέσματα της συνάντησης των εκπροσώπων των εφοριακών με τον Υπουργό Οικονομικών.

        
         Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες η συνάντηση των  εκπροσώπων των εφοριακών με τον Υπουργό Οικονομικών. Τα αποτελέσματα ήταν αυτά που περιμέναμε, δυστυχώς.
         Ο Υπουργός Οικονομικών δεν δεσμεύτηκε για ικανοποίηση των αιτημάτων της Ομοσπονδίας  αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες μας αλλά και δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο, απείλησε τους εκπροσώπους μας πως θα κινηθεί νομικά ώστε η απεργία να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.
         Να σημειώσουμε εμείς εδώ πως παράνομη και καταχρηστική είναι η διακυβέρνηση της χώρας στη συνείδηση του ελληνικού λαού.
         Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες και τα δημοσιεύματα, απείλησε πως θα κινηθεί και εναντίον των απεργών, αναφορικά στα διαφυγόντα έσοδα του κράτους!!!
         Στη συζήτηση επίσης επισημάνθηκε, σε μια καταφανή προσπάθεια εκφοβισμού μας, πως θα διενεργηθεί έλεγχος του πόθεν έσχες των εφοριακών υπαλλήλων. Ευπρόσδεκτος σημειώνουμε εμείς αλλά θα πρέπει μάλλον να ξεκινήσει από τους ίδιους τους πολιτικούς ο έλεγχος αυτός.
         Κατόπιν όλων αυτών διαμηνύουμε πως οι εφοριακοί πλέον δεν υποκύπτουμε σε πιέσεις και απειλές από όπου και αν προέρχονται και πως τέτοιες συμπεριφορές μας χαλυβδώνουν ακόμη περισσότερο. 
         Η απεργία δεν αναστέλλεται αλλά αντίθετα, μπαίνουν οι βάσεις για δυναμικότερες κινητοποιήσεις.



Διαβάστε περισσότερα»

Η επιστολή παραίτησης των οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη.



«Παρά το γενικότερο αρνητικό κλίμα και με πλήρη επίγνωση της ιδιάζουσας σχέσης μεταξύ της νεοελληνικής πραγματικότητας και του εν Ελλάδι αναπτυσσόμενου οικονομικού εγκλήματος, αποδεχτήκαμε ασμένως τον διορισμό μας, εμφορούμενοι από ειλικρινή διάθεση προσφοράς και βαθιά προσήλωση στο υπηρεσιακό καθήκον μας.

Δεν επιδιώξαμε να γίνουμε αρεστοί, ούτε να εξασφαλίσουμε ανοχές των παντός είδους πολυποίκιλλων οικονομικών συμφερόντων, έναντι των οποίων η συγκρουσιακή μας πορεία με γνώμονα τη νομιμότητα ήταν δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη.
Ήδη με σχέδιο νόμου που πρόκειται να κατατεθεί και μας κοινοποιήθηκε, όλως προφασιστικώς και μεδήθεν επιχειρήματα ως αιτιολογία, επιχειρείται η αντικατάστασή μας και η απαλλαγή από την παρουσία μας.
Επειδή ουδέποτε επιδιώξαμε θέσεις και αξιώματα, δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση. Πολλώ μάλλον δε, δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε άλλοθι και μια θεσμική κολυμπήθρα του Σιλωάμ, για τα πολυποίκιλλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλλόνυμους εκφραστές τους, που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος».

Η επιστολή παραίτησης δημοσιεύεται στον ιστότοπο:

http://olympia.gr/2011/12/28/το-κείμενο-παραίτησης-των-ηρωϊκών-οικ/
Διαβάστε περισσότερα»

Παραίτηση-χαστούκι των εισαγγελέων οικονομικού εγκλήματος κκ Πεπόνη και Μουζακίτη.



Την παραίτησή τους υπέβαλλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, καταγγέλλοντας πολιτικές παρεμβάσεις και προσκόμματα στο έργο τους. Οι δύο εισαγγελείς ζητούν να αντικατασταθούν από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, ενώ υπογραμμίζουν ότι δεν θα δεχτούν να είναι υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση, όπως υποστηρίζουν, αλλά και να αποτελέσουν το άλλοθι και τη θεσμική κολυμπήθρα του Σιλοάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους.

Στην επιστολή παραίτησης, οι δύο δικαστικοί λειτουργοί που χειρίζονται από τον Νοέμβριο τις υποθέσεις μη καταβολής ΦΠΑ και χρεών προς το Δημόσιο, καταγγέλουν ότι με σχέδιο νόμου που τους κοινοποιήθηκε και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, επιχειρείται η αντικατάσταση τους και η απαλλαγή από την παρουσία τους.

Βεβιασμένη και υπερβολική χαρακτηρίζουν οι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης την παραίτηση του Γρηγορίου Πεπόνη και του αναπληρωτή του Σπύρου Μουζακίτη.

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δυο υπουργοί αφήνουν αιχμές για το γεγονός ότι οι παραιτήσεις τους έγιναν γνωστές από το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ , έχοντας ως αιτιολογία ότι με σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση επιχειρείται η αντικατάστασή τους.

Σημειώνουν δε πως η ανάθεση των καθηκόντων του οικονομικού εισαγγελέα σε ανώτερο εισαγγελικό λειτουργό, εκλαμβάνεται από τους δύο αντεισαγγελείς εφετών ως παρέμβαση την οποία προφανώς θα ασκήσει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Επισυνάπτουν μάλιστα αντίγραφο προσχέδιου ρύθμισης για την αναβάθμιση του θεσμού του οικονομικού εισαγγελέα σε επίπεδο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Οι δυο υπουργοί υπογραμμίζουν ότι οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο υπαινιγμούς και αοριστολογίες και μάλιστα από εισαγγελικούς λειτουργούς και δηλώνουν ότι όποιος ισχυρίζεται θέμα υπαγόρευσης ή απαγόρευσης στη δράση του οφείλει να αναφέρει αμέσως συγκεκριμένα στοιχεία, διαφορετικά συμβάλει στη δημιουργία γκρίζων ζωνων που έχουν δηλητηριάσει τα τελευταία χρόνια το δημόσιο βίο.


Στα χέρια των δύο εισαγγελέων βρίσκονταν δεκάδες σοβαρές υποθέσεις μεταξύ των οποίων:

- των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου

- των ύποπτων δανειοδοτήσεων από τράπεζες των δύο κομμάτων εξουσίας, ΝΔ και ΠαΣοΚ

- του σκανδάλου των υποβρυχίων

- τις καταγγελίες για καθυστερήσεις στην επιβολή προστίμων από λαθρεμπόριο καυσίμων

- τις καταγγελίες για λάδωμα εφοριακών

- του φακέλου των CDS και των υπεράκτιων εταιρειών που κρύβονταν πίσω από αυτά

- τις καταγγελίες για μαγείρεμα του ελλείμματος του 2009 με αποτέλεσμα την επιβολή μέτρων λιτότητας μέσω του μνημονίου.

Η σημερινή παραίτηση δημιουργεί μεγάλο πολιτικό ζήτημα για το οποίο οφείλει να δώσει εξηγήσεις η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, σχολίασε ο ΣΥΝ.

«Οι παραιτήσεις και οι καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, δημιουργούν μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα», τόνισε η Δημοπκρατική Συμμαχία.


ΠΗΓΕΣ:
ΝΕΤ FM – ΑΠΕ/ΜΠΕ - tovima.gr
Διαβάστε περισσότερα»